Garšīgi
2021. gada 21. aprīlis, 19:47

Divi sātīgi gulaši - ar eksotisku vai klasisku garšu

"100 Labi Padomi"

Gulašam ir piemērota ne tikai liellopa, bet arī vistas gaļa.

Vistas gulašs ar kokospienu

Ja gribas vēl eksotiskāku garšu, pie gulaša pasniedz mango čatniju, kas ir nopērkams lielveikalos.

6–8 personām
1 stunda

1½ kg vistas filejas
2 kārbiņas (pa 400 ml) kokospiena
4 ķiploka daiviņas
1 sīpols
75 g apgrauzdētu zemesriekstu
5 ēdk. eļļas
2 ēdk. sakapāta ingvera
2 ēdk. karija pulvera
2 ēdk. cietes
2 ēdk. sakapātu pavasara sīpoliņu
2 ēdk. sakapāta koriandra
1 ēdk. buljona pulvera
1 tējk. garšvielu maisījuma Sambal Oelek (nopērkams lielveikalos)
sāls

1. Ķiplokus un sīpolu smalki sakapā. Gaļu sagriez gabaliņos.

2. Katlā sakarsē un pa porcijām apcep vistas gabaliņus no visām pusēm. Pārkaisi ar sāli.

3. Visu gaļu ieliec atpakaļ pannā, pievieno sīpolus, ingveru un ķiplokus un maisot apcep. Iemaisi kariju un garšvielu maisījumu un vēlreiz apcep.

4. Pielej 750 ml ūdens un kokospienu, iemaisi buljona pulveri un pavasara sīpoliņus un uz mazas uguns vāri 10–15 minūtes.

5. Cieti iekul nelielā daudzumā ūdens un iemaisi gulašā. Pavāri vēl dažas minūtes.

6. Pārkaisi ar riekstiem un koriandru.

Gulašs burgundiešu gaumē

Gulašu var sutināt arī 175–200 grādu karstā cepeškrāsnī. Ja gribas krēmīgāku konsistenci, beigās iebiezina ar kādu karoti miltu.

8 personām
3 stundas

2 kg liellopa gulaša
1 pudele sarkanvīna
500 g burkānu
300 g šalotes sīpolu
200 g kūpināta cauraudža
3 tomāti
3 ķiploka daiviņas
2 lauru lapas
6 timiāna zariņi
6 ēdk. eļļas
sāls, pipari

1. Burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo. Ķiplokus sakapā, sīpolus sagriez četrās daļās, burkānus – ripiņās, tomātus – gabaliņos.

2. Cauraudzi sagriez mazos gabaliņos, liec cepešpannā un apcep kraukšķīgu, pēc tam izņem no pannas.

3. Taukos, kas palikuši pannā, pa porcijām apcep gulaša gabaliņus. Pārkaisi ar sāli un pipariem.

4. Beigās apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, ieliec atpakaļ arī visu gaļu. Pievieno tomātus, timiānu un lauru lapas.

5. Pielej vīnu un pamazām ik pa laikam lej klāt arī 1 l karsta ūdens. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 2,5 stundas.