foto: unsplash.com
Palūko, dabīgie tīrīšanas līdzekļi atrodami arī tavā virtuves skapītī
2020. gada 22. maijs, 04:11

Palūko, dabīgie tīrīšanas līdzekļi atrodami arī tavā virtuves skapītī

Jauns.lv

Piedāvātais tīrīšanas līdzekļu sortiments veikalu plauktos ir gana plašs. Diemžēl lielākā daļa no tiem satur dažādas ķimikālijas, kas reizēm izraisa, piemēram, alerģijas. Tiesa, iespējams iegādāties arī dažādus ekoloģiskos līdzekļus, tomēr neaizmirsti, ka vienmēr kā dabīgus tīrīšanas līdzekļus vari izmantot arī pārtikas produktus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koka dēlīšu un virsmu tīrīšanai izmanto citronu un sāli

Apkaisi konkrēto koka virsmu ar sāli, un tad berz virsmu ar pārgriezta citrona pusīti. Tīrot virsmu, paspied citrona sulu - šādi efektīvāk notīrīsi netīro virsmu. Vēlāk nomazgā virsmu ar ūdeni un sūkli.

foto: unsplash.com

Katliņus un pannas tīri ar cepamo sodu

Sajauc pus krūzi sodas ar pus krūzi ūdens. Tad maisījumu uzlej uz netīrās virsmas, atstājot uz 30 minūtēm. Vēlāk nomazgā ar rupju sūkli.

foto: unsplash.com

Piedegušām virsmām izmanto cepamo sodu un etiķi

Ielej piedegušajā katliņā vienu glāzi ūdens, kā arī vienu glāzi etiķa. Tad vāri šķidrumu uz augstas temperatūras. Pēc vārīšanās noņem no uguns, pievieno 2 ēdamkarotes cepamās sodas. Kad maisījums sāk putot, mazliet pagaidi un lej to ārā. Tad, pievienojot vēl cepamo sodu, skrubē virsmu. Vēlak noskalo un nosusina.

foto: unsplash.com

Izmanto citrusaugļu mizas, lai izveidotu universālu tīrīšanas līdzekli

Neatkarīgi no tā, vai ikdienā lieto citronus, laimus, greipfrūtus vai apelsīnus, citrusaugļu mizas ievieto vienā lielā burkā un pārlej ar etiķi. Tad aizskrūvē vāku, ļauj ievilkties divas nedēļas.

Vēlāk izkās maisījumu caur sietu, ielej to pudelē.

foto: unsplash.com

Mazgā ar sodu tējas un kafijas krūzes; spodrini glāzes

Lietojot sodu kā mazgāšanas līdzekli, tā labāk kā citi mazgāšanas līdzekļi noņems tējas un kafijas pleķus. Tāpat ar sodu iespējams dzidri izspodrināt stikla glāzes.

foto: unsplash.com
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās