Vērtīgie augļu salāti
Garšīgi
2020. gada 19. marts, 07:00

Vērtīgie augļu salāti

Karlīna Timofejeva

Pavasarim tuvojoties, vēlamies piedāvāt jaunas garšas, krāsas un aromātus, lai ielaistu pavasari savā virtuvē! Kopā ar "Manas Garšas" garšvielām, apgūsti dažas salātu receptes un uzņem vitamīnus veselīgam pavasara sākumam!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gabaliņos sagriež ābolus, kivi, apelsīnus, meloni, banānus, kā arī citus pieejamos augļus. Pievieno dabīgo jogurtu, kurā iemaisīts kokosziedu cukurs, "Urfa Biber" melnie čili, ceļteku sēklu klijas (psilliums) un aveņu sulas pulveris.

Kokosziedu cukurs patīkami saldinās jogurtu, piešķirot tam arī kanēļa garšu. Kokosziedu cukuram ir zems glikēmiskais indekss (lēni kāpina glikozes līmeni asinīs).

"Urfa Biber" melnie čili ir maigi un bezgala aromātiski, tiem piemīt šokolādes un žāvētu plūmju aromāts. Augļu salātus tie padarīs viegli pikantus.

"Psilliums" nedaudz sabiezinās jogurtu un no augļiem izdalījušos sulu. "Psilliums" ir vērtīgs ūdenī šķīstošo šķiedrvielu avots, kas palīdzēs stabilizēt cukura līmeni asinīs un uzlabos zarnu mikrofloru!

Aveņu sulas pulveris ir gards pats par sevi un ar izteiksmīgu koši rozā krāsu! Augļu salātiem tas piešķirs vieglu skābenu un lielisku krāsas akcentu.

Rozīgi pikantie Ķīnas kāpostu salāti

Strēmelītēs sagriež Ķīnas kāpostu, pievieno svaigus zaļumus un diedzētus graudus/sēklas, pārlej ar svaigi spiestu citrona sulu, kas nedaudz saldināta ar Bērzu cukuru. Zaļajiem salātiem pārkaisa lielogu dzērveņu pulveri un svaigi maltus Tasmānijas piparus, kā arī šķipsniņu Himalaju sāls.

Bērzu cukurs dod patīkami saldu garšu, bet praktiski nemaz nepaaugstina asinīs cukura līmeni, jo nepieder pie ogļhidrātu grupas. Kombinācijā ar citrona sulu, tas piešķir salātiem izteiksmīgu, saldskābu garšu.

Lielogu dzērveņu pulveris salātus padarīs krietni pavasarīgākus un svaigākus, un kopā ar svaigi maltajiem Tasmānijas pipariem vietām iekrāsos salātus rozīgi violetos toņos.
Tasmānijas pipari ir pikanti, asi, taču vienlaikus ar izteiksmīgu augļu noti.

Piparoti kārdinošie vistas filejas salāti

Sagatavo sešu piparu maisījumu, ņemot vienādās proporcijās Teličerri melnos piparus, Madagaskaras piparus, Tasmānijas piparus, rozā piparus, "Aleppo" maigos čili, bet Nepālas piparus tikai pāris graudiņus. Piparus sasmalcina, iemaisa olīveļļā un ar šo maisījumu ierīvē četrās daļās sagrieztas svaigas vistas filejas. Gaļu atstāj 30 min vēsumā, lai garšas ievelkas.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un liek cepties piparos marinētās vistas filejas. Kad tās ir gatavas, viegli pārkaisa ar Dāņu premium kūpināto sāli un svaigu, saspiestu ķiploku.  
Gardās filejas pasniedz kopā ar svaigiem, kraukšķošiem lapu salātiem, ķiršu tomātiņiem un svaigi gatavotu jogurta mērcīti (dabīgais jogurts ar smalcinātiem zaļumiem, garšaugiem).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pipari piešķirs vistas filejai burvīgu aromātu – pikantu, aromātisku, ar viegli manāmu citrusa noti (no Nepālas pipariem), savukārt Dāņu premium bērza dūmos auksti kūpinātais sāls gaļu padara it kā svaigi kūpinātu, ar pilnīgi dabīgu, izteiksmīgu dūmu aromātu.


Par “Manas Garšas”:

“Manas Garšas” piedāvā tikai svaigi maltas un maisītas garšvielas!

Izvēlies pats savas garšas!

Augstas kvalitātes un lielākoties bioloģiski sertificēti produkti – neparasti pipari, dažādi sals maisījumi, absolūti nerafinēti cukuri, dabīgas pārtikas krāsas, tējas un daudzveidīgi garšu maisījumi.
Ieskaties mājaslapā/interneta veikalā un izvēlies savu garšvielu groziņu: www.manasgarsas.lv.

Vai iegriezies visaromātiskākajā garšu darbnīcā Ogrē, Akmeņu ielā 45!

Sadarbībā ar "Manas Garšas"