foto: Caro / Therese Aufschlager
Nosaukti sliktākie veidi, kā taupīt naudu. Argumentēti un noderīgi padomi
Naudas taupīšana reizēm var radīt vēl lielākus izdevumus.
Noderīgi ikdienā
2022. gada 26. oktobris, 10:05

Nosaukti sliktākie veidi, kā taupīt naudu. Argumentēti un noderīgi padomi

Jauns.lv

Ieplānots kāds liels pirkums, jānomaksā parāds vai ir vēlme iekrāt nebaltām dienām - nenoliedzami, ka teju ikviens ir prātojis, kā ietaupīt naudu. Tomēr daži naudas taupīšanas pasākumi nav tā vērti.

Pirkt apģērbu, kas neder perfekti, bet ir izpārdošanā

Īpaši nav ieteicams iegādāties darba kostīmus, jo apģērba valkāšana, kas neder atbilstoši izmēram un ir zemas kvalitātes, var atstāt sliktu iespaidu darba intervijā vai kādā nozīmīgā tikšanās reizē.

Pārstāt apmeklēt vingrošanas zāli

Veselībai vienmēr ir jābūt pirmajā vietā, tāpēc lēmums vairs neapmeklēt sporta zāli nav labākais veids, kā ik mēnesi ietaupīt pārdesmit eiro. Ja citu variantu, kā ietaupīt naudu, nevar atrast, tad labāk paraudzīties lētākas sporta zāles virzienā.

Atteikties no veselības apdrošināšanas

Arī tad, ja šķiet, ka veselības stāvoklis ir gana labs un naudu var ietaupīt uz veselības apdrošināšanas rēķina, tomēr nelaime nenāk brēkdama. Ja tomēr kāda veselības ķibele pārsteigs nesagatavotu, tad var nākties šķirties no prāvas naudas summas.

Veikt kapitālo remontu paša rokām

Nokrāsot istabās sienas vai pieskrūvēt plauktu, protams, neprasa speciālas zināšanas un prasmes, tomēr paša rokām ievilkt santehniku vai elektrību var beigties ar mājas applūšanu vai aizdegšanos.

Pašam griezt sev matus

Labāk atteikties no dārga salona apmeklēšanas un tā vietā atrast lētāku opciju, nekā izvēlēties matus griezt paša spēkiem. Rezultāts var sabojāt vizuālo izskatu.

Ēdienreizes ieturēt ātrās ēdināšanas restorānos

Regulāra burgeru un frī kartupeļu ēšana var novest ne tikai pie liekā svara, bet arī pie sirds un gremošanas slimībām.

Izlaist vizītes pie zobārsta

Lai arī stomatoloģijas pakalpojumi ir dārgi, tomēr profilaktiskas vizītes izlaišana var rezultēties ar vēl lielākiem izdevumiem. Neliela cauruma salabošana maksās mazāk nekā kanālu tīrīšana, ja problēma būs ielaista.

Atteikties no medikamentiem

Zāļu tējas nenoliedzami var uzlabot veselības stāvokli, tomēr plaušu karsoņa vai bronhīta gadījumā medikamentu pilnīga nelietošana var izraisīt vēl lielākas veselības problēmas.

Izlaist vizīti pie veterinārārsta

Arī tad, ja mājdzīvnieka veselības stāvoklis šķietami ir labs, tomēr vismaz reizi gadā tas pie ārsta ir jāpārbauda. Izlaižot vizīti, var laikus nepamanīt kādas slimības sākšanos.  

Izvēlēties budžeta viesnīcas

Nakšņošana hostelī vai budžeta viesnīcā var sabojāt atvaļinājuma atmiņas. Nereti šādās vietās ir netīrs, slikta smaka vai tās atrodas bīstamā rajonā. Ja tomēr ceļojumā nolemts ietaupīt uz naktsmītnēm, tad ieteicams izvēlēties labi zināmas viesnīcas, kurām attiecīgajos datumos ir pazemināta cena vai pirms rezervēšanas vismaz izlasīt citu cilvēku atsauksmes.

Teikt “Nē” ballītēm un citām ikdienas izklaidēm

Koncertu, teātru un citu kultūras pasākumu apmeklēšana, protams, var izmaksāt dārgi, tomēr pilnīga atteikšanās ilgstoši var novest pie vientulības un depresīva noskaņojuma.