foto: unsplash.com
Ko par tavu četrkājaino draugu pasaka viņa gulēšanas poza?
Mūsu mīluļi
2020. gada 7. februāris, 06:57

Ko par tavu četrkājaino draugu pasaka viņa gulēšanas poza?

Jauns.lv

Vai esi kādreiz skatījies uz savu četrkājaino draugu un prātojis, par ko gan viņš domā? Izrādās, līdzīgi kā cilvēkiem, arī suņu gulēšanas poza var daudz ko pateikt par viņa noskaņojumu un iekšējo stāvokli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veselīgs, pieaudzis suns dienā guļot pavada vidēji 12 līdz 14 stundas. Kucēni un suņi ar veselības problēmām guļ vēl vairāk. 

Par 5 izplatītākajām suņu miega pozām un to nozīmi, balstoties uz Britu Kolumbijas Universitātes un Kornela Universitātes eskpertu veiktajiem pētījumiem, raksta petmd.com.

Lauvas poza

foto: Pixabay.com

Ja redzi, ka tavs suns guļ, atbalstījis galvu virs ķepām, tas nozīmē, ka viņš tikai atpūšas. Viņa muskuļi nav pilnībā atslābināti, un viņš nav iegrimis dziļā miegā.

Gulēšana uz sāna

foto: unsplash.com

Šī ir visizplatītākā suņu miega poza. Suns, kurš guļ šādi, ir relaksēts, jūtas komfortabli un uzticas tiem, kuri viņam ir apkārt. Bieži vien suns šādā pozā iekārtojas no iepriekš aprakstītās lauvas pozas.

Virtulis

foto: unsplash.com

Vairums suņu iecienījuši arī "virtuļa" pozu - saritināties mazā kamoliņā. Kornelas Universitātes veterinārās medicīnas koledžas profesore Katrīne Hupta norāda, ka šādā pozā bieži guļ suņi patversmēs.

Šādā veidā dzīvnieks cenšas sevi padarīt pēc iespējas mazāku, šāds ķermeņa stāvoklis ļauj regulēt ķermeņa temperatūru. "Man šķiet, šī poza liek viņiem justies mazāk ievainojamiem," stāsta Hupta. 

Supermens

foto: unsplash.com

Nereti suņi, biežāk jauni kucēni, guļ, izstiepušies uz vēdera. Komiskā skata dēļ šī poza iesaukta par "Supermena" pozu. Šādā pozā suns uztur savu ķermeni vēsu - uz vēdera esošās spalvas ir daudz plānākas par pārējo kažoku, kas nozīmē, ka, guļot uz vēsākas virsmas, arī ķermeni vieglāk atvēsināt.

Lielāki suņi retāk redzami šādā pozā, jo viņiem pakaļkājas izstiept ir grūtāk. Biežāk šādi guļ čivavas un mazie terjeri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Cieši piekļaujas

foto: unsplash.com

Viena no mīlīgākajām pozām, kādā var gulēt suns, ir, piekļaujoties savam saimniekam vai citam sugas brālim. Šo tendenci suns iemācās un atcerās no kucēna laikiem. Pieglaušanās viņam nozīmē komforta sasniegšanu. Šādā stāvoklī sunim ir arī vieglāk noregulēt savu ķermeņa temperatūru un, iespējams, viņš pieglaužas, lai sasildītos. 

Tēmas