Kā pareizi cept cepammaisā?
Iemācoties izmantot cepammaisu, sanāks garšīgi pagatavoti ēdieni.
Tā dēvētais cepammaiss parasti tiek pārdots, satīts ritulī, un no tā var nogriezt tik garu gabalu, cik vajag. Ja cep gaļu vai zivis šādā maisā, produkti neizžūst, saglabā sulīgumu, ir aromātiski un ļoti garšīgi. Turklāt ar šo paņēmienu var iegūt vairākus labumus – pagatavot ne tikai atsevišķus produktus, bet pat veselu ēdienu, piemēram, gaļu ar dārzeņiem, un piedevām vēl mērci.
Kā rīkoties?
■ Attin no rituļa vajadzīgo gabalu – tam vajadzētu būt divreiz garākam par cepamo gaļas gabalu vai zivi.
■ Papildus nogriez vēl pāris centimetru platu strēmeli, ko pārgriez uz pusēm un izmanto maisa aizsiešanai. Protams, var izmantot arī auklu vai kulinārijas diegu,
■ Vienu maisa galu stingri aizsien ciet.
■ Iepildi maisā sagatavotus (gabaliņos sagrieztus) dārzeņus un ieliec gaļu (ja cep veselā gabalā), kas ierīvēta ar garšvielām. Tikpat labi var izmantot arī gabaliņos sagrieztu gaļu.
■ Ielej 100–200 ml ūdens – atkarībā no pārējo produktu daudzuma un sulīguma.
■ Cieši aizsien otru galu.
■ Liec uz restītēm, maisa virspusē iegriez mazu caurumiņu, lai tvaiks varētu izplūst, citādi maiss piepūtīsies un, iespējams, pārsprāgs.
■ Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 1–1,5 stundas vai pat ilgāk – atkarībā no gaļas gabala lieluma.
■ Ņemot maisu laukā no cepeškrāsns, jāuzmanās, lai pa ceļam līdz šķīvim neieplīst un šķidrums neizlīst.