foto: Shutterstock
7 lietas, kurām nav jāatrodas virtuvē uz darba virsmas
Noderīgi ikdienā
2019. gada 19. jūnijs, 12:03

7 lietas, kurām nav jāatrodas virtuvē uz darba virsmas

Jauns.lv

Ja vēlamies ēdiena gatavošanu un pasniegšanu padarīt pēc iespējas ātrāku un efektīvāku, tam ir attiecīgi jāsagatavo virtuves darba virsma vai galds. Dažām lietām tur nemaz nevajadzētu atrasties, tāpēc ņemiet šo portāla apartmenttherapy.com sagatavoto sarakstu un salieciet virtuves priekšmetus tur, kur tiem ir jāatrodas. Vai arī pavisam izmetiet ārā.

1. Ierīces, kuras tiek lietotas reti

Ja tu maizi grauzdē reti, apmēram reizi nedēļā, tad tosterim nav jāstāv uz darba virsmas. Tas pats par kokteiļiem un smūtijiem - ja negatavo tos katru rītu, blenderi noliec citur, jo uz darba virsmas tam nav īstā vieta. Šeit jāatrodas tikai tām lietām, kuras tu lieto visbiežāk.

2. Olīveļļa

Olīveļļai ir jāglabājas tumšā, vēsā vietā - un pavisam noteikti ne uz virtuves darba virsmas. Gaisma, kas iespīd pa logu, kā arī karstums no plīts var mainīt tās garšu.

3. Recepšu grāmatas

Ir cilvēki, kuri virtuvē lieto recepšu grāmatas, un, ja vēlaties tās nosmērēt, tad, protams, vislabāk ir atstāt vietā, kur ik dienu gatavojat ēdienu. Taču diez vai recepšu grāmatas tu šķirsti katru dienu. Tāpēc labāk saliec tās grāmatplauktos un velc laukā tad, kad būs iedvesma.

4. Dažādi papīri, atlaižu kuponi, vēstules

Skaidrs, ka var pietrūkt vietas, ja uz dažādām virtuves virsmām krājat papīrus. Šeit ir runa par vēstulēm, kuponiem, laikrakstiem, žurnāliem, dažādām reklāmas lapām un citiem ne īpaši vajadzīgiem papīriem. Neļauj tiem glabāties uz virtuves darba virsmas.

5. Speciālie trauki

Ja katru vakaru nerīko ballītes draugiem un radiem, uz darba virsmas tiešām nav jāstāv lielajiem šķīvjiem, uzkodu platēm vai mērces traukiem. Noliec tos kaut kur citur un ņem ārā tad, kad būs vajadzība - tad uz darba virsmas tev vienmēr būs tik daudz brīvas vietas, par kādu esi sapņojis. 

6. Lietas, kurām ir tikai viena funkcija

Ir priekšmeti, kuriem ir tikai viena funkcija - kartupeļu mizojamais nazītis, korķu viļķis, dārzeņu smalcinātājs, citronu sulas spiežamā ierīce. Šim visam ir jāstāv atvilknēs un jāizņem, kad ir vajadzība. Katru dienu taču tu tās neizmanto, vai ne?

7. Trauki produktiem

Iespējams, izskatās skaisti, ja miltus un cukuru saber glītos traukos un sarindo tos uz virtuves darba virsmas. Taču tā tu tērē dārgos darba virsmas kvadrātcentimetrus. Labāk saliec šos traukus skapīšos.