foto: Publicitātes foto
VIDEO: Kā top jogurta un skābeņu saldējums
2019. gada 23. maijs, 06:05

VIDEO: Kā top jogurta un skābeņu saldējums

Jauns.lv

Latvijas Pavāru kluba prezidente un “Maxima Latvija” projekta “Restorāns tavā virtuvē" vēstnese Svetlana Riškova atklāj unikālu recepti, kā mājās pagatavot skābeņu jogurta saldējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tieši sezonālie ēdieni ir tie, kas ļauj dabas spēku izmantot savas veselības labā. Arī svaigo lapu salātu piedāvājums veikalu plauktos kļūst arvien bagātīgāks. Šis ir laiks, kad nevajadzētu aizmirst arī par dabas veltēm, kas pieejamas pašu dārzos, pagalmos un pat mežā. To apstiprina arī “Maxima” projekta “Restorāns tavā virtuvē” vēstnese, izcilā šefpavāre Svetlana Riškova. Viņa projektā “Restorāns tavā virtuvē” ne tikai pagatavoja gardus smilšu mīklas groziņus ar siera krēmu un rabarberu biezeni, kas bija dekorēti ar svaigām zemenēm, bet arī parādīja, kā top viņas izdomātais un jau ļoti iecienītais jogurta, skābeņu saldējums.

foto: Publicitātes foto

“Man ir sava restorāna recepte – jogurta un skābeņu saldējums. Ļoti zaļš un vitamīniem bagātīgs saldējums, jo skābenes netiek termiski apstrādātas,” saka “Restorāns tavā virtuvē” vēstnese. Viņa atzīst, ka, pateicoties “Kitchen Aid” plašajam virtuves piederumu klāstam, arī saldējuma pagatavošana tika izvēlēta atbilstošos virtuves traukos. “Saldējums izdevās nevainojams,” uzsver Svetlana.

foto: Publicitātes foto

Svetlana stāsta, kā pagatavot jogurta un skābeņu saldējumu: “Paņemam skābenes, vēlams noplēst kātiņus, un tad tās vēlams kārtīgi sablendēt. Pēc tam sajaukt sablendēto skābeņu masu ar jogurtu aptuveni vienādās daļās. Man šoreiz gatavojot sanāca 1,5 litri jogurta un 800 gramu skābeņu, bet ar daudzumu var variēt. Jo zaļāku vēlas saldējumu, jo nepieciešams vairāk sablendēto skābeņu masas. Tad samaļ skābenes ar jogurtu un izlaiž caur sietiņu, lai būtu viendabīga masa. Lai saldējuma konsistence un garša būtu vēl labāka, var pievienot arī, piemēram, pašu gatavotu rabarberu sīrupu. To es pievienoju atbilstoši jogurta proporcijai, šajā gadījumā 200 gramu. Sīrupam klāt gan jāpievieno mazliet citronskābes vai degvīna, vai kāda cita alkohola. Tas padara saldējuma konsistenci vijīgāku, un, ja saldējums tiek turēts ilgāk saldētavā, tam neveidojas mazie kristāliņi,” skaidro Svetlana. Ikdienā, gatavojot šo saldējumu mājās, to var sasaldēt līdz cietai konsistencei, izņemt ārā, nedaudz paputot un likt atpakaļ saldētavā,” stāsta Svetlana.

foto: Publicitātes foto

Viņa iesaka vairāk ļauties garšu baudījumiem un eksperimentēt savā virtuvē, jo teju ikvienu restorāna cienīgu ēdienu var pagatavot arī mājās.

“Mēs, šefpavāri, savā ziņā esam mākslinieki un radam ēdienā jaunas garšas savās interpretācijās,” saka Latvijas Pavāru kluba prezidente un “Maxima Latvija” projekta “Restorāns Tavā virtuvē” vēstnese.

foto: Publicitātes foto

“Maxima” veikalos ir pieejami visā pasaulē augsti novērtētā zīmola “KitchenAid” pannas, katli un citi virtuves piederumi par īpaši izdevīgām cenām. Šos virtuves piederumus, gatavojot jogurta un skābeņu saldējumu, novērtē arī Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova.

foto: Publicitātes foto

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar “Maxima Latvija”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās