Pētījuma dati atklāj, kādēļ Latvijas iedzīvotāji reti eksperimentē virtuvē
Garšīgi
2019. gada 15. maijs, 15:35

Pētījuma dati atklāj, kādēļ Latvijas iedzīvotāji reti eksperimentē virtuvē

Jauns.lv

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju jeb 62% atzīst, ka piemērotu virtuves piederumu trūkums ir apgrūtinājis iecerētās maltītes gatavošanu, secināts “Snapshots” veiktajā pētījumā pēc “Maxima Latvija” pasūtījuma. Tāpat veiktajā pētījumā noskaidroti 3 iecienītākie virtuves piederumi. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pētījums, kurā aptaujāti 720 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem, ir veikts projekta “Restorāns Tavā virtuvē” laikā. Šajā projektā līdz pat vasaras sākumam tiek rasti priekšlikumi, kā radīt restorāna cienīgas maltītes mājas virtuvē. Ar pētījumu tika iepazīstināti arī Raimonds Zommers un Svetlana Riškova, titulētie šefpavāri un “Maxima Latvija” projekta “Restorāns Tavā virtuvē” vēstneši. 

Projekta “Restorāns Tavā virtuvē” laikā līdz pat vasaras sākumam tiek rasti priekšlikumi, kā radīt restorāna cienīgas maltītes mājas virtuvē. Kampaņa top sadarbībā ar “Maxima Latvija”, “KitchenAid”, “Entresol” un Rīgas Pavāru klubu.

Noskaidroti populārākie virtuves piederumi 

Kā tika noskaidrots aptaujā, tradicionālie un vienkāršāk pagatavojamie ēdieni Latvijā joprojām ir visbiežākā izvēle, gatavojot mājās, jo ir pierasts gan pie to garšas, gan gatavošanas procesa un tam nepieciešamajiem piederumiem. Tāpat, apkopojot “Snapshots” pētījuma rezultātus, noskaidrojās, ka Latvijā iedzīvotāji mēdz atteikties no grila un vokpannas, sacepumu, suši un pat steika gatavošanas, tā vietā izvēloties ierastas maltītes. Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju jeb 62% atzīst, ka piemērotu virtuves piederumu trūkums ir apgrūtinājis iecerētās maltītes gatavošanu. No virtuves piederumiem vispopulārākās un biežāk lietotās ir dažādas lāpstiņas (82%), universālā cepšanas panna (67%) un mazais vārīšanas katliņš (52%). Vairāk nekā puse aptaujāto atzīst, ka mājas maltītes pagatavošanai neizmanto nedz grila pannu (56%), nedz vokpannu (59%). 

Vadošie šefpavāri dalās savā virtuves piederumu izvēlē 
Titulētie šefpavāri un “Maxima Latvija” projekta “Restorāns Tavā virtuvē” vēstneši Raimonds Zommers un Svetlana Riškova sarunā ar modes mākslinieku Dāvidu atklāja, ka šajā pētījumā uzzinājuši daudz jaunu nianšu par cilvēku paradumiem gatavošanas procesā mājās. Gatavošanas eksperti atzīst – Latvijas iedzīvotāju ikdienā iecienītākie virtuves piederumi paver mazas iespējas eksperimentiem. Šefpavārs Raimonds Zommers vēlas iedrošināt cilvēkus vairāk eksperimentēt un dažādot savu virtuves pieredzi, izmantojot jaunus virtuves rīkus, piederumus, un atklāt jaunas garšas. Zommers atklāj, ka viņam pašam ir divas mīļākās virtuves lāpstiņas, kurs tiek izmantotas visbiežāk. Svetlana atzīst, ka pati ikdienā virtuvē izmanto vismaz kādas piecas lāpstiņas ēdiena gatavošanai: “Man ir gan plaša virtuve ar grilēšanas iespējām iekšā, gan grils ārā. Patīk gatavot, un ēdiena gatavošanai izmantoju dažnedažādus virtuves piederumus arī mājās. Ir lāpstiņas dažādiem nolūkiem.

Piemēram, viena, lai apgrieztu plānākas konsistences ēdienu, piemēram, plānās pankūkas, otra – lai biezākas, trešā ir koka lāpstiņa. No dažādiem materiāliem,” stāsta šefpavāre. 

Kampaņas laikā “Maxima” pircējiem ir iespēja iegādāties “KitchenAid” augstas kvalitātes virtuves piederumus ar atlaidēm līdz 76%!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar “Maxima Latvija”. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās