Dažādi lēcu veidi: kā tās vārīt, lai garšotu patiešām labi
foto: Shutterstock
Garšīgi

Dažādi lēcu veidi: kā tās vārīt, lai garšotu patiešām labi

"100 Labi Padomi"

Cilvēkiem mēdz būt maldīgs priekšstats, ka lēcas ir ilgi jāvāra, tās nevar lietot bez iepriekšējas mērcēšanas un ir bezgaršīgas, Iespējams, šāds maldīgs uzskats nācis mantojumā no agrākiem laikiem, kad pārsvarā bija pieejamas tikai viena veida lēcas.

Tagad pasaule ir vaļā, ir radītas arī jaunas lēcu apstrādes tehnoloģijas un nopērkamas visdažādākās lēcas – gan tādas, kam nepieciešams lēns gatavošanas process, gan tādas, no kurām ēdiens top gatavs pārdesmit minūtēs.

Cik minūtēs būs gatavas?

Lielās brūnās lēcas – 45–60 minūtes. Pirms vārīšanas ieteicams mērcēt, vislabāk – pa nakti.

Mazās lēcas (zaļās franču lēcas, melnās jeb belugas lēcas, spāņu pardina lēcas u. tml.) – 20–30 minūtes. Nav jāmērcē.

Sarkanās un dzeltenās lēcas – 10 minūtes. Nav jāmērcē.

Zināšanai