Garšīgi
2019. gada 28. februāris, 13:08

Kā gardi pagatavot tītara krūtiņu, un kādiem ēdieniem šī gaļa piemērota

"100 Labi Padomi"

Kas jāņem vērā, gatavojot tītara krūtiņu, un kā to nepadarīt sausu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

■ Ja gaļas struktūra būs irdenāka, arī cepta fileja būs maigāka. Sagatavoto filejas gabalu var ielikt saldēšanai paredzētā polietilēna maisiņā un paklapēt ar plakanu gaļas āmuriņu vai vienkārši ar smagu pannu.

■ Gaļu nekādā ziņā nedrīkst pārcept. Labāks risinājums: filejas gabalu vispirms uz pannas tikai apcep, tad pārliek cepeškrāsnī un tur izcep gatavu.

■ Vēl viens variants: lai fileja nekļūtu sausa, to pirms cepšanas aptin ar plānām speķa strēmelītēm.

■ Ja cep krūtiņas gabalu ar ādu, tad zem ādas pasmērē mīkstu sviestu, kas samīcīts ar sasmalcinātiem zaļumiem un garšvielām.

Kuriem ēdieniem piemērota sadalīta tītara gaļa?

■ Liesā krūtiņa ar gaišo gaļu der karbonādēm, siltām un aukstām ruletēm, kapātai un maltai gaļai.

■ Šķiņķīši ar tumšāku gaļu piemēroti cepšanai, griešanai gabalos, piemēram, gulašam, ragū vai iesmiņiem.

■ Stilbiņi vislabāk izcepsies vai izšmorēsies cepeškrāsnī.

■ Spārniņi noder grilēšanai un zupu vārīšanai.