Kā gardi pagatavot tītara krūtiņu, un kādiem ēdieniem šī gaļa piemērota
foto: Shutterstock
Garšīgi

Kā gardi pagatavot tītara krūtiņu, un kādiem ēdieniem šī gaļa piemērota

"100 Labi Padomi"

Kas jāņem vērā, gatavojot tītara krūtiņu, un kā to nepadarīt sausu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

■ Ja gaļas struktūra būs irdenāka, arī cepta fileja būs maigāka. Sagatavoto filejas gabalu var ielikt saldēšanai paredzētā polietilēna maisiņā un paklapēt ar plakanu gaļas āmuriņu vai vienkārši ar smagu pannu.

■ Gaļu nekādā ziņā nedrīkst pārcept. Labāks risinājums: filejas gabalu vispirms uz pannas tikai apcep, tad pārliek cepeškrāsnī un tur izcep gatavu.

■ Vēl viens variants: lai fileja nekļūtu sausa, to pirms cepšanas aptin ar plānām speķa strēmelītēm.

■ Ja cep krūtiņas gabalu ar ādu, tad zem ādas pasmērē mīkstu sviestu, kas samīcīts ar sasmalcinātiem zaļumiem un garšvielām.

Kuriem ēdieniem piemērota sadalīta tītara gaļa?

■ Liesā krūtiņa ar gaišo gaļu der karbonādēm, siltām un aukstām ruletēm, kapātai un maltai gaļai.