Kā gardi pagatavot tītara krūtiņu, un kādiem ēdieniem šī gaļa piemērota
Kas jāņem vērā, gatavojot tītara krūtiņu, un kā to nepadarīt sausu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".
■ Ja gaļas struktūra būs irdenāka, arī cepta fileja būs maigāka. Sagatavoto filejas gabalu var ielikt saldēšanai paredzētā polietilēna maisiņā un paklapēt ar plakanu gaļas āmuriņu vai vienkārši ar smagu pannu.
■ Gaļu nekādā ziņā nedrīkst pārcept. Labāks risinājums: filejas gabalu vispirms uz pannas tikai apcep, tad pārliek cepeškrāsnī un tur izcep gatavu.
■ Vēl viens variants: lai fileja nekļūtu sausa, to pirms cepšanas aptin ar plānām speķa strēmelītēm.
■ Ja cep krūtiņas gabalu ar ādu, tad zem ādas pasmērē mīkstu sviestu, kas samīcīts ar sasmalcinātiem zaļumiem un garšvielām.
Kuriem ēdieniem piemērota sadalīta tītara gaļa?
■ Liesā krūtiņa ar gaišo gaļu der karbonādēm, siltām un aukstām ruletēm, kapātai un maltai gaļai.
■ Šķiņķīši ar tumšāku gaļu piemēroti cepšanai, griešanai gabalos, piemēram, gulašam, ragū vai iesmiņiem.
■ Stilbiņi vislabāk izcepsies vai izšmorēsies cepeškrāsnī.
■ Spārniņi noder grilēšanai un zupu vārīšanai.