foto: Signe Folka
Padomi, kā skaisti atjaunot savus vecos koka pakaramos
Noderīgi ikdienā
2019. gada 25. februāris, 08:57

Padomi, kā skaisti atjaunot savus vecos koka pakaramos

Signe Folka

"100 Labi Padomi"

Dodam otro elpu apnikušām mājas lietām! Ja ir laiks un gribēšana, veco koka pakaramo bez sevišķām pūlēm vari padarīt par kaut ko sevišķu. Glītu un vienotu izskatu dažāda lieluma un formas koka pakaramajiem panāksi, tos pārkrāsojot vienā tonī.

Vecie koka pakaramie ir pateicīgs materiāls, ja gribas kaut ko sakārtot, atjaunot, pārkrāsot… Tie ir no īsta koka, izturīgi un dizaina ziņā arī tiem nevar daudz piesieties. Vienā tonī nokrāsoti pakaramie skapī izskatīsies kārtīgāk: krāsotiem tik ļoti neizcelsies to dažādība un vecums. Krāsošanai izmanto akrila krāsu – tā neož un ātri žūst.

Tev vajadzēs: koka pakaramo, akrila krāsu, smalku smilšpapīru, ūdenī šķīstošu laku, otas krāsošanai un lakošanai.

To dara tā

1. Koka pakaramā virsmu noslīpē ar smalku smilšpapīru – lai notīrītu un nolīdzinātu tā virsmu. Ja pakaramais bijis nolakots, vēlams ar smilšpapīru laku dabūt nost no pakaramā virsmas.

foto: Signe Folka

2. Pakaramo krāso izvēlētajā tonī. Pēc pirmās krāsošanas reizes, kad krāsa nožuvusi, pakaramā virsmu viegli noslīpē ar smilšpapīru. Tad krāso vēlreiz. Ja koks pēc krāsas nožūšanas vēl spīd cauri, krāso trešo reizi.

foto: Signe Folka

3. Ja vēlies uz pakaramajiem krāsot rakstus, pamattonim izvēlies gaišāku krāsu. Punktiņi, strīpiņas, aplīši, nokrāsoti lielāki laukumi ar tumšāku toni – tie ir diezgan ātri un viegli krāsojami rakstu veidi, lai panāktu tīkamu un krāsainu efektu.

foto: Signe Folka

4. Pēc krāsas nožūšanas pakaramo virsmu 2–3 reizes noklāj ar ūdenī šķīstošo laku.

foto: Signe Folka

Gatavs!

foto: Signe Folka