foto: Juris Rozenbergs
Dāvids kopā ar Leldi Dreimani mencu cep kā reņģi. Recepte un VIDEO
Aktrise Lelde Dreimane ir mazliet samulsusi, tiekoties ar slaveno modes mākslinieku Dāvidu virtuvē pie plīts.
Garšīgi
2018. gada 6. septembris, 06:00

Dāvids kopā ar Leldi Dreimani mencu cep kā reņģi. Recepte un VIDEO

Karlīna Timofejeva

Nosaukdams Leldi Dreimani par Dailes teātra pumpuriņu jeb topošo ziedu, Dāvids secina, ka aktrises mežģīņotā kleitiņa nebūs piemērota, lai ķēpātos ar zivi. Tādēļ, uzlicis Leldei priekšautu, mencu simpātiskajai aktrisei Dāvids uzcep pats.

Lelde atklāj, ka zivju ēdieni viņai ļoti iet pie sirds, un cepta menca, viņasprāt, ir izcila izvēle. Tā kā aktrisei nav bail ņemt rokā nazi, Dāvids viņai uztic sasmalcināt pētersīļus, jo mencu iecerēts pasniegt kopā ar kartupeļiem, pupiņām un pētersīļu mērci.

Tērzējot pie plīts, modes mākslinieks un aktrise viens otram atzīstas, ka no zivīm abu iecienītākās ir...reņģes. Tāpēc arī mencu tiek izlemts cept vienkāršajā versijā, tāpat kā reņģes.

foto: Juris Rozenbergs
Dāvids, draudzīgi aprunājoties, pierāda, ka nav vis nekāds bubulis, un mākslinieci palutina ar gardu maltīti.

Kamēr zivs cepas, Dāvids noskaidro, ka Leldei ir arī māsa. „Un māsai neskauž, ka tu esi aktrise?!” viņš nekautrējas pavaicāt. Lelde smaidot atklāj, ka neģēlības, kā drēbju slēpšanu un tamlīdzīgām lietām, no māsas pieredzējusi tikai bērnībā. Bet tagad Leldei ar māsu ir lieliskas attiecības, un viņa cītīgi nākot uz teātri skatīties izrādes.

Kad porcijas saservētas, Dāvids neslēpj piesardzīgo attieksmi pret pētersīļu mērci, jo tādu līdz šim, pat esot liels zaļumu cienītājs, viņš nav ēdis. Iemalkojot Coca cola, un uzmanīgi vērojot Leldes sejas izteiksmi, kad viņa nogaršo kopīgo veikumu, Dāvids secina, ka kopā pagatavotā maltīte ir izdevusies lieliska.
 
Kā Dāvidam un Leldei veicās ar mencas gatavošanu, skatieties video.

RECEPTE

Menca ar citrona un pētersīļu mērci

2 personām
Sastāvdaļas: 2 mencas filejas (aptuveni 175gr katra), milti ar garšvielām, 25 g sviests, 1 citrona sula, 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu

Pagatavošana:

1. Izvārta mencu miltos ar garšvielām, liekos miltus notīra nost.

2. Uzkarsē pusi sviesta pannā. Kad tas burbuļo, uzliek uz pannas zivi un cep 3minūtes, kamēr zivs ir apbrūnināta, ņem lāpstiņu un uzmanīgi apgriež uz otras puses, cep 3minūtes.

3. Kad zivs tikko uzcepusies, pievieno atlikušo sviestu. Kad tas sāk burbuļot, pievieno citrona sulu, sāli un piparus. Cep, kamēr mērce viegli burbuļo un ir nedaudz sabiezējusi. Pārkaisa ar pētersīļiem. Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem vai pupiņām.

Raksts tapis sadarbībā ar Coca-Cola