foto: Juris Rozenbergs
Dzelzītis par iRobot: "Tieši tas, kas man bija vajadzīgs!"
„Visas jaunās rotaļlietas skatos un pētu. Pirmajās reizēs, pavērojot iRobot darbībā, redzēju, ka tas kaut ko skenē, apzina laukumu. Bet kas ir pats būtiskākais – tas visu izdara, kā nākas, tāpēc man ļoti patīk,” saka Lauris.
Tīras grīdas katru dienu
2018. gada 25. septembris, 07:00

Dzelzītis par iRobot: "Tieši tas, kas man bija vajadzīgs!"

Jauns.lv

Dailes teātra aktiera Laura Dzelzīša (40) tikko izremontēto dzīvokli Čiekurkalnā tagad tīra robotizētais putekļsūcējs iRobot Roomba 980.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Man pašam par grīdas tīrīšanu vairs vispār nav jādomā,” mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas atzinīgi novērtē lieliskais aktieris, kuru TV skatītāji ekrānos atpazīst Arvja lomā populārajā seriālā Viņas melo labāk.

foto: Juris Rozenbergs
„Esmu par tehnoloģiju izmantošanu savā labā. Noliegt to iespējas ir muļķīgi,” saka aktieris, paužot prieku, ka viņa tikko izremontēto mājokli nu tīra robotizētais putekļsūcējs iRobot Roomba 980.

Dzīvokli Čiekurkalnā Lauris Dzelzītis iegādājās aptuveni pirms desmit gadiem, bet tikai tagad sasparojies izveidot tieši tādu, kādu vēlas – lai ir atbilstošs un komfortabls viņa dzīvesstilam.

„Taisīju lielo remontu, izmetu visu līdz plikam betonam, ieskaitot grīdas, virtuves iekārtojumu, vannu. Te izskatījās kā dzīvoklī ar pelēko apdari. Protams, remonts, kā vienmēr, ievilkās. Tā jau ir klasika: kad esi visu sarēķinājis, realitātē materiālu izmaksas ir reiz divi un patērētais laiks – reiz trīs. Tālab kādu laiku nācās nakšņot teātrī. Vēl dažas paralēlās lietas ir jāizdara, un drīz jau viss būs kārtībā,” atklāj Dzelzītis.

Novērtē gan dizainu, gan kvalitāti

Remonts sākts rudenī un ildzis līdz pat gadumijai, un kopš šā gada pirmās dienas Lauris ir atgriezies svaigi izremontētā dzīvoklī, kur saliktas spožas ozolkoka dēļu grīdas. Jau krietnu laiku aktieris prātojis, ka grīdas uzkopšanai noderētu robotizētais putekļsūcējs, un tagad, kad jaunās grīdas dēļus pucē iRobot Roomba 980, viņš secina: „Tas ir tieši tas, kas man bija vajadzīgs! Man arī patīk, kā iRobot izskatās. Tas vizuāli iederas manā dzīvoklī.”

foto: Juris Rozenbergs
„Ja mājās logi visu laiku ir vēdināšanas režīmā, regulāri rodas putekļi. Gan no ārpuses, gan iekšpusē, un nav pat jāpienēsā grīda ar smiltīm, lai redzētu, ka uz dēļiem veidojas putekļu nosēdumi. Bet robotiņš visu iztīra,” atzīst Lauris Dzelzītis.

Tomēr galvenais, ko novērtē Lauris, ir tas, ka iRobot izslavētā tīrīšanas kvalitāte nav nekāds reklāmas triks, bet gan realitāte. „Darbinu to katru dienu. Nu jau ir smalki, ka, pateicoties aplikācijai mobilajā tālrunī, šī ierīce darbināma ar tālvadību. Robots, savā nodabā dūkdams, visus putekļus savāc, un grīda patiešām tagad visu laiku ir tīra. Pārliecinājos, ka robotiņš tiek visām malām un stūriem klāt. Dēļu vēja spundes arī iztīra – ar slotiņām vienkārši izceļ netīrumus ārā. To ļoti novērtēju. Ir bijušas reizes, kad esmu pārliecināts – viss ir patiešām tīrs. Bet, palaižot iRobot, tas tāpat būs kaut ko atradis.

Tagad saprotu, kāpēc tieši iRobot tik ilgi un stabili turas tirgū – tas ir, pateicoties šā ražojuma izcilajai kvalitātei,” pārliecinājies ir Lauris Dzelzītis, kas savu iRobot nosaucis par Donaldu. „Lai būtu funny kā Donalds Daks un tajā pašā laikā arī svarīgs kā Donalds Tramps,” viņš pasmaida.

Plašas un pielāgojamas tehniskās iespējas

„Man patīk tehnoloģiju sniegtās iespējas un tas, kā viss tiek attīstīts, pilnveidots un padarīts lietošanai ērtāks. Piemēram, salīdzinot ar nesenu pagātni, televizors vairs nav liels 20 kilogramu smags klucis, bet gan plakans, plāns, viegls, ko var novietot pie sienas kā melnu gleznu. Tāpat ar putekļsūcēju – bez klasiskā varianta ir pieejama arī robotizētā versija, kas sadzīvē lieti noder,” bilst Lauris Dzelzītis.

foto: Juris Rozenbergs
Lai gan iRobot gružu savācējtverne ir ietilpīga, Lauris atzīst, ka viņš, būdams akurāts pēc dabas, netīrumus no tvertnes izber pēc katras grīdas uzkopšanas reizes. „Arī birstītes un rullīšus notīru regulāri, pēc katras palaišanas. Redzu, ka tas nemaz nav nepieciešams, bet tā tāda mana rakstura iezīme.”

Aktieris arī bijis pārsteigts, kad, iepazīstoties ar iRobot Roomba aprakstu instrukcijā, uzzinājis, cik plašas ir šīs ierīces tehniskās iespējas. Tas pat atpazīst kāpnes un, jūtot, ka tuvojas malai, neiet tālāk. Var uzstādīt, lai atsevišķām zonām tas neiet klāt, piemēram, ja uz grīdas kādā vietā atrastos suņa barības vai ūdens trauki, tāpat ir iespējams izvēlēties, ar kādu jaudu robotu darbināt. Var izvēlēties, vai grīdu tīrīt vienu reizi vai uzreiz likt veikt dubulto tīrīšanu – tad robots vispirms grīdu visā platībā uztīra vienreiz un, kad ir pabeigts, pāriet visam pāri pa otram lāgam. Ir arī labi, ka, sastopoties ar šķērsli, iRobot ļoti maigi tam pieskaras un, sajūtot to, cenšas apiet. Ja uz grīdas ir kas nolikts, piemēram, puķpods, iRobot to neapgāzīs. To speciāli pavēroju, jo biju dzirdējis, ka vienam paziņam robotizētais putekļsūcējs pirms vairākiem gadiem bija apgāzis velosipēdu,” stāsta Lauris Dzelzītis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kļuvis rosīgāks mājas darbos

Aktieris atklāj, ka robots lieliski disciplinē savākt aiz sevis visus sīkumus un neatstāt uz grīdas, piemēram, kādu zeķi. „Nevajadzētu ceļā atstāt priekšmetus, ar ko tas var aizrīties. To sapratu, kad vienā no pirmajām palaišanas reizēm, pārnākot mājās, ieraudzīju, ka iRobot aizrijies ar zābaka šņorēm. Turklāt mana nostāja ir tāda – ja viens strādā, tad arī otrs kaut ko dara. Arī aizbraucot uz laukiem, ja strādā divatā, ir iespējams paveikt daudz vairāk nekā vienītī,” teic Dzelzītis, piebilstot: „iRobot tiešām ir perfekts palīgs. Manā gadījumā vēl noderētu tikai iespēja iestellēt tādu funkciju, ka, izdzirdot grabināšanos pie durvīm, iRobot izdod, piemēram, tādu skaņu kā suņu riešana. Tīri tā, lai zagļus aizbaidītu.”

foto: Juris Rozenbergs

Mājdzīvnieku Laurim mājās nav. „Sunim dzīvoklis nav piemērots. Kaķis varbūt arī labi dzīvotu, bet viņš man te visu saplēstu. Tāpēc man labāk patīk paklausīga tehnika.”

Par iRobot Roomba

iRobot Roomba 980 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Roomba automātiski palielina sūkšanas jaudu, nonākot uz paklājiem un grīdas segām, dziļākai tīrīšanai.

Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī (līdz 185 m2), izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts. iRobot Roomba 980 varat attālināti vadīt, kontrolēt un iestatīt sev piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālr. 20244222

Reklāmas projekts sadarbībā ar Terra Virtuala