foto: Juris Rozenbergs
Paukštello: "Nezinu, kas ir internets, bet zinu, kas ir iRobot"
Jānis ar Elīnu uzsver, ka šis mājas palīgs ir gana gudrs, jo visas komandas izpilda kā nākas: „Iztīra mājvietu un atgriežas savā vietā, kad nepieciešams uzlādēties. Nav arī nekādas skaņas un trokšņu, kad iRobot tīra grīdu. Robotiņš tā smuki zum...”
Tīras grīdas katru dienu
2018. gada 15. oktobris, 10:42

Paukštello: "Nezinu, kas ir internets, bet zinu, kas ir iRobot"

Jauns.lv

Dziedošais aktieris Jānis Paukštello (67) daudziem asociējas ar vieglumu un atraisītību. Ar tikai viņam piemītošo humora devu aktieris atklāj, ka viņa mājās ir iegādāta telpu uzkopēja – jaunās paaudzes putekļu sūcējs iRobot Roomba 966. Tam arī dots vārds – Ingrīda.

Jānis ar sievu Elīnu un dēliem Jāni un Raimondu dzīvo Rīgas centrā, plašā trīsistabu dzīvoklī, un jau krietnu laiku aktieris prātojis, kā sievai Elīnai atvieglot mājas soli, jo viņu pašu grīdu pucēšana visas dzīves laikā tā arī nav uzrunājusi. „Esmu tāds cilvēks, ka varu darīt visus mājas darbus. Bet, ja pateiktu, ka būtu kaut vienu reizi 20 gados izslaucījis istabu, es laikam melotu,” kautrīgi paskatīdamies uz Elīnu, saka Jānis. Viņš atzīst, ka pēc būtības esot gana saimniecisks, bet tā grīdu uzkopšana...

foto: Juris Rozenbergs
„Savu ģimenes palīgu nosaucām par Ingrīdu. Mums ir vairākas paziņas Ingrīdas, bet lai viņas mums piedod. Iekrita kalendārā tieši šis vārds,” priecīgi saka Paukštello.

Grīdu rokas neceļas slaucīt

„Es varu virtuvē veikt dažādus pienākumus, sieviņai piepalīdzēt kaut vai gatavošanas procesā. Varu lauku darbus pildīt, bet istabu izslaucīt nevaru... Tā man ir kaut kāda mendele jau kopš seniem laikiem. Es vienkārši to nedaru! Teikšu godīgi, dzīvokli izslaucījis neesmu nekad. Par to vien savu sievu varu apbrīnot, ka līdz šim viņa man nekad nav pārmetusi, ka neuzkopju grīdas. Lai gan laikam pāris reižu brīdī, kad demonstratīvi pacēlu kājas, lai viņa varētu uzslaucīt, Elīna man ir aizrādījusi,” atzīst aktieris.

foto: Juris Rozenbergs
Paukštello dzīvesbiedre uzsver, ka iRobot ir ļoti apķērīgs – iztīra, izbraukā visas mēbeļu apakšas un visus stūrīšus: „Tam ir tādas mazas birstītes, un ar tām tas savāc pat vismazākos puteklīšus, ko parasts putekļsūcējs palaistu garām.”

„Otrs darbs, ko nedaru, – negludinu sev drēbes. Vienkārši neprotu izgludināt bikses un kreklu. Varu to darīt, bet man nesanāk – vīles gludinās šķības,” smaidot teic aktieris. Viņš sirsnīgi paskatās uz dzīvesbiedri Elīnu un saka, ka beidzot no viena pienākuma sievu ir atbrīvojis. Tagad, kopš viņu ģimenē ir iegādāts palīgs, jaunās paaudzes putekļsūcējs iRobot, arī viņa dzīvesbiedrei pēc darba dienas ir daudz vairāk laika, jo par plašā trīsistabu dzīvokļa grīdu uzkopšanu gādā iRobot.

„Būšu atklāts, ar jaunā laika tehnoloģijām esmu uz jūs – neko nesaprotu no interneta, bet par šo mājas uzkopēju varu pateikt, ka tas ir labākais pēdējā laika izgudrojums. Nākamo es gribētu ierīci, kura man nodzītu bārdu, lai pašam nebūtu tas jādara,” nosmej aktieris.

Tagad Paukštello dzīvoklī viss spīd

Arī aktiera sieva Elīna neslēpj prieku, ka, kopš mājās ir iRobot, viņas ikdienas pienākumi ir manāmi samazinājušies. „Strādājošai sievietei un divu bērnu mātei šis mājas palīgs ir ļoti noderīgs, jo grīdu uzkopšanas laiku varu veltīt citām lietām un man par putekļu tīrīšanu vairs nav jādomā. Dzīvojot Rīgas centrā, kad ielas pusē atver logus, ātri vien jūtams, ka dzīvoklī sarodas putekļi.

foto: Juris Rozenbergs
„Mūsu iRobot visur tekalē un nemanot satīra grīdas. Ir vakari, kad Elīna ir sēdējusi un vienkārši skatījusies, kā viņš strādā,” teic dziedošais aktieris.

Tagad par tiem nav satraukuma. Putekļi pat nepaspēj nosēsties uz mēbeļu virsmām, jo iRobot regulāri liekam pie darba. Arī tad, kad paši neesam mājās. Mums dzīvoklī uz grīdām pārsvarā nav paklāju, un mūsu gadījumā tas mājas uzkopšanas palīgam ir ērti. iRobot iztīra visu līdz mazākajam sīkumam.” Elīna bilst, ka par iRobot izcilajām spējām labas atsauksmes bija dzirdējusi jau laikā, kad pašiem tā vēl nav bijis: „Es ar aktiera Ivara Kalniņa sievu Lauru esmu pazīstama, var teikt, esam draudzenes. Viņa man stāstīja, ka mājās ir tāds robots mājas tīrītājs, un to slavēja. Jau tad man šķita, ka tas ir forši! Tagad es pati par to esmu pārliecinājusies.”

Par iRobot Roomba

iRobot Roomba 966 nepiepūloties apgūs un iztīrīs visas grīdas vienā mājokļa līmenī, tīrīšanas cikla laikā pēc vajadzības uzlādējoties, atsākot no vietas, kur darbs tika pārtraukts, līdz viss darbs ir pabeigts pilnībā. AeroForce tehnoloģija-3 pakāpju tīrīšanas sistēma, kas ir aprīkota ar GEN 2 motoru, nodrošina 5x lielāku sūkšanas spēku, ērtāku apkopšanu un uzlabotu tīrīšanas sniegumu kā uz paklājiem, tā uz cietajiem grīdas segumiem. Izmantojot iRobot Home aplikāciju, Jūs varat likt robotam tīrīt, uzlikt tīrīšanas grafiku un uzstādījumus Jums ērtā veidā, jebkurā laikā un no jebkuras vietas.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālr. 20244222

Reklāmas projekts sadarbībā ar Terra Virtuala