foto: Juris Rozenbergs
Rihards Lepers Dāvidam rāda, kā uzcept izcilu steiku
Aktieris Rihards Lepers modes mākslinieku Dāvidu pārliecina, ka, pareizi darot, steiku ir iespējams pagatavot ne tikai izcili gardu, bet arī viegli sakošļājamu.
Garšīgi
2018. gada 22. augusts, 06:00

Rihards Lepers Dāvidam rāda, kā uzcept izcilu steiku

Jauns.lv

Aktieris Rihards Lepers modes mākslinieka Dāvida virtuvē ierodas ar recepti un apliecina, ka pareizi cepot, steiku var pagatavot ne tikai ļoti gardu, bet arī viegli sakošļājamu.

„Man ļoti garšo gaļa, garšo steiki, it īpaši tagad, kad ir vasaras sezona,” atklāj Rihards, kurš ļoti labprāt uzaicina pie sevis mājās viesus un cienā ar paša gatavotām maltītēm. Grila sezonā gan esot bijuši arī gadījumi, kad ciemiņi Riharda gatavoto neēd ne lūdzami. „Tas par reizēm, kad gaļa grilējas, tu aizej ar viesiem parunāties. Tad pēc kāda laika atceries, ka tev bija arī gaļa uz grila, kas diemžēl jau aizgājusi postā,” stāsta aktieris.

Sākot gatavot steiku, Rihards vispirms gaļas gabaliņus apkaisa ar sāli, pēc tam ieziež ar olīveļļu, tad pāris minūtes no abām pusēm apcep, noņem no pannas un vēl apsmērē ar sviestu. Apejot receptes norādes, tikai tad gabaliņi tiek apbērti ar pipariem. Rihards skaidro: „Daudzi piparus liek uzreiz, bet pannā pipari sacepas, sadeg, un nav vairs garšīgi.” Kad uz gaļas uzlikts siers ar kreses lapiņām, steiks ir gatavs.

foto: Juris Rozenbergs

„Ir te daudz, protams, kaloriju, bet, ja blakus, pie sāniem ir īstā meitene, tad arī katru rītu gribas trenēties, skriet ārā kilometriem tālu… Tad jau gaļas gabalu var atļauties ēst katru vakaru, lai būtu spēks atkal jaunai dienai,” kopīgi nogaršojot tikko pagatavoto steiku, teic Rihards Lepers.

foto: Juris Rozenbergs

Mielojoties ar kopīgo veikumu, un atveldzējoties ar „Coca cola”, Dāvids secina: „Es jūtos burvīgi, un diena var turpināties!”

foto: Juris Rozenbergs

Kā Rihardam un Dāvidam veicās ar steika pagatavošanu, skatieties video.

RECEPTE

Steiks ar ūdenskresi un zilo sieru

2 personām
Sastāvdaļas: 2 steika filejas (aptuveni 175g katra), 85g gorgonzolas siers, maza buntīte ūdenskrešu, 2 šķēles maizes, 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa.

Pagatavošana:
1. Apsmērē steiku ar nedaudz olīveļļas no abām pusēm, kārtīgi apkaisa ar sāli un pipariem. Noliek malā.

2. Bļodā ieliek gorgonzolas sieru ar pāris šķipsniņām ūdenskrešu. Pārkaisa ar pipariem un samaisa ar dakšiņu.

3. Uzliek steikus uz iepriekš sakarsēta grila un cep 2min., pēc tam apgriež un cep 2min. no otras puses.

4. Apsmērē maizi ar nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar ķiploku. Cep, kamēr kļūst zeltaina. Uzliek uz diviem siltiem šķīvjiem un pārkaisa ar atlikušajām ūdenskresēm. Uzliek steiku uz maizes, uz steika liek gorgonzolas maisījumu.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Coca-Cola