Kā vienkārši un bez zudumiem norīvēt citrona miziņu
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Kā vienkārši un bez zudumiem norīvēt citrona miziņu

"100 Labi Padomi"

Rīvēšanai vispiemērotākā ir maza rīvīte ar asiem zobiņiem, bet, ja tādas nav, der arī parastā dārzeņu rīve. Nepieciešams arī cepampapīrs.

1. Citronu nomazgā un ļoti rūpīgi nosusina – svarīgi, lai miziņa būtu pavisam sausa.

2. No cepampapīra izgriež gabalu rīves lielumā un uzliek uz rīves zobiem.

3. Ar vienu roku pietur papīru un rīvi, ar otru tur citronu un rīvē miziņu. Pirmās pāris kustības varbūt nebūs visai veiksmīgas, bet pēc tam papīrs pieplaks pie rīves.

4. Norīvē tik daudz miziņas, cik nepieciešams.

5. Noņem papīru un ar nazi nobrauki pielipušās miziņas šķīvī.

6. Ja pie rīves vēl pielipušas kādas mizas skaidiņas, tās notrauc ar nazi vai otiņu.

Ievēro!
▪ Lai citronu izmantotu lietderīgi, ieteicams norīvēt visu miziņu pat tad, ja tik daudz vienā reizē nav vajadzīgs. Pārpalikumu izber uz cepampapīra un izkaltē. Ieber mazā burciņā vai trauciņā ar vāku un līdz lietošanai uzglabā sausā vietā.

▪ Savukārt citronu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Ja norīvēto citronu atstāsi tāpat, tas ātri apkaltīs un pēc tam būs grūtāk izspiest sulu, turklāt tās būs mazāk nekā uzreiz apstrādātam auglim.