Vistas gaļas tefteļi sēņu mērcē
Kādreiz tefteļi bija atrodami gan ēdnīcu piedāvājumā, gan konservu bundžās, bet jaunajos laikos piemirsti. Pēc idejas tie ir līdzīgi kotletēm, taču gaļai vai zivīm vēl pievieno vai nu rīsus, vai griķus, vai pupiņas, vai sēnes un dārzeņus. Pēc formas klasiskāki ir apaļie tefteļi, bet tikpat labi tos var veidot plakanus kā kotletes vai plācenīšus. Atšķirībā no kotletēm, gatavojot tefteļus, lielu lomu spēlē mērce.
Tefteļiem paredzēto gaļu var ne tikai samalt; tefteļus gatavo arī no smalki sakapātas vistas gaļas. Piedevās klasiski pasniedz ar kartupeļu biezputru.
4 porcijas
1 stunda pagatavošanai
Sastāvdaļas
600 g maltas Ķekavas vistas gaļas
200 g šampinjonu
150 g rīvēta cietā siera
100 g krējuma
1 smalki sakapāts sīpols
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
1 ēdk. cietes
1 ēdk. sakapātu diļļu
1 tējk. karija pulvera
eļļa cepšanai
sāls, malti melnie pipari
Gatavošana
1. Gaļu samaisi ar sīpoliem, ķiplokiem un cieti. Olu sakul ar sāli, pipariem un kariju un pievieno gaļai. Rūpīgi samīci.
2. Sacepumu veidni iezied ar eļļu. Ar mitrām rokām izveido apaļus tefteļus (5 cm diametrā) un liec veidnē. Ievieto 190 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes
3. Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Pannā sakarsē eļļu un apcep sēnes. Pieber sāli un piparus. Iemaisi krējumu, sieru un dilles.
4. Ar karoti liec uz tefteļiem veidnē, ievieto atpakaļ krāsnī un cep vēl 15–20 minūtes.
Recepte publicēta sadarbībā ar www.vistas.lv