Viena Vide Visiem
2017. gada 3. augusts, 05:40

Zinātnieks brīdina cilvēci par drīzumā gaidāmajām dabas kataklizmām

Kasjauns.lv

Reto Knutti ir viens no vadošajiem Šveices klimatologiem, kura vārds zināms visā pasaulē. Starptautiskas vadošo pasaules klimatologu grupas sastāvā viņš nesen uzstājās ar sensacionālu ziņojumu par to, kas mūsu planētu sagaida tuvākajā nākotnē.

Milzīgais darbs, ko veicis pētnieks tā arī nav ticis publiskots, jo pasaules līderi šo informāciju uzreiz noslepenojuši. Kā stāsta Cīrihes Atmosfēras un Klimata Institūta fizikas profesors Reto Knutti, viņš un viņa kolēģi uzskata, ka cilvēkiem ir tiesības zināt patiesbu par to, kas notiek ar mūsu planētu.

foto: AFP
Lietavas un krusa Turcijā nesen izraisīja haosu un ievainoja desmitiem cilvēku.

Klimatologs atklāj, ka augstas valstu amatpersonas nevēlējās publiskot šā ziņojuma rezultātus. Taču pētnieks nepiekrīt šādai slepenībai, jo tuvākajā laikā gaidāmie notikumi skaršot visas valstis un visus zemeslodes cilvēkus.

Cīrihes Atmosfēras un Klimata Institūta fizikas profesors Reto Knutti.

No gaidāmajām dabas stihijām nevarēšot noslēpties vai vienkārši nogaidīt, kad tās pāries. Šie dabas procesi jau rit pilnā sparā, turklāt ir pilnīgi nekontrolējami, skaidro pētnieks.

Par virzību pretī iznīcībai liecinot anomālās klimata pārmaiņas visā pasaulē. Pirms gada Knutti un pētnieku grupa sagatavoja laikapstākļu notikumu modeli turpmākajam gadam. Šī modeļa precizitāte ir pārsteidzoša. Vairāk nekā 80% prognožu ir piepildījušās.

foto: EPA
2. augustā krusa izraisīja postījumus Polijas pilsētā Poznaņā.

Lūk, ko 2017. gadam prognozēja klimatologs:

* Urugvaja - plūdi (piepildījies)

* Dienvidāfrika - plūdi (piepildījies)

* Turcija - anomāls lietus un krusa (piepildījies)

* Ķīna - anomāli nokrišņi un plūdi (piepildījies, skarot vairāk nekā 5 000 cilvēku)

* Tadžikistāna - anomālas lietavas un krusa (piepildījies)

* Jaunzēlande - anomāli lieti un plūdi (pagaidām nav piepildījies)

* Bangladeša - anomālas lietavas (piepildījies, paņemot 145 cilvēku dzīvības)

* ASV - anomāls lietus, tornado, krusa, vētras, plūdi, sniegs (daļēji  piepildījies)

* Krievija - anomāls lietus, sals, tornado, vētras, viesuļvētras, plūdi, sniegs, krusa (viss piepildījies)

Postoši cunami, tornado, krusa, sniegs vasarā, zemestrīces un vētras. Klimatologs uzskata, ka šī pētījuma slepenības dēļ ies bojā tūkstošiem cilvēku.

Kā apgalvo zinātnieks, cilvēcei atlikuši tikai trīs mierīgi gadi. Trīs gadi nekontrolētu planētas resusrsu patērēšanas, vides piesārņošanas un necilvēcīgas attieksmes ar dzīvo dabu. Pēc 3 gadiem kredīts būšot izsmelts.

22. jūlijā Sanktpēterburgā sniga sniegs.

Jaunie anomālie klimata apstākļi, kas jau smagi skar Ķīnu, Indiju, Krieviju un ASV, pavisam drīz pārvērtīšot visas planētas iedzīvotāju dzīvi.

Pilna intervija ar klimatologu jūlijā publicēta laikrakstā "Tribune de Geneve".

Portāls kasjauns.lv jau maijā rakstīja par Latvijā gaidāmajām klimata pārmaiņām: No sniega drīz būs jāatvadās. Latvijas klimatu gaida pārmaiņas

Plūdi Viļņā

Viļņā ceturtdien bija spēcīgs lietus un pērkona negaiss, kura laikā applūdinātas daudzas Lietuvas galvaspilsētas ielas un nolauzti koki. Ceturtdienas, 29. ...

gallery icon
76

Negaiss izraisa haosu Stambulā

gallery icon
48

Čīles galvaspilsētā Santjago brīnumaini uzsnidzis sniegs

Čīles galvaspilsētā Santjago sestdien uzsniga sniegs, kura dēļ gāja bojā viens cilvēks, bet ceturtdaļmiljonam cilvēku tika pārtraukta elektroagāde. Sniegs, kas ...

gallery icon
49