Megana Mārkla ir briesmīgs darba devējs, atzīst personāls
foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Megana Mārkla.
Slavenības

Megana Mārkla ir briesmīgs darba devējs, atzīst personāls

Gerda Ansone

Jauns.lv

Meganai Mārklai piemīt spēja iebiedēt savu personālu un darbiniekus, norādījis kāds Saseksas hercogiem tuvu stāvošs avots.

Megana Mārkla ir briesmīgs darba devējs, atzīst pe...

Kārtējo reizi izskanējusi apsūdzība no Saseksas hercogiem tuvu stāvošu cilvēku loka par to, ka Megana Mārkla ir sarežģīts darba devējs, ar kuru grūti sastrādāties. Megana mēdzot novest savus darbiniekus “līdz asarām” ar savām prasībām.

Prinča Harija un Meganas Mārklas vizīte Kolumbijā

Kāds pilī augstā amatā esošs cilvēks, kurš, kā tiek ziņots, esot arī Saseksas hercoga un hercogienes algu sarakstā, izdevumam “The Hollywood Reporter” atklājis sekojošas aizkulises: “Visi baidās no Meganas. Viņa noniecina cilvēkus, neņem vērā padomus.”

“Harijs ir ļoti, ļoti burvīgs cilvēks – nekādas augstprātības – bet viņš ļoti izdabā. Un viņa ir vienkārši briesmīga.” Informācijas avots piebildis, ka “viņa maršē apkārt kā diktatore augstpapēžu kurpēs, dusmojoties un kliedzot pavēles”. Viņas darbiniekus un personālu īpaši kaitinājušas viņas “skaļās dusmu lēkmes” un “saniknotie e-pasta paziņojumi pulksten 5 no rīta”. Runājot par prinča Harija atbalstu šāda tipa terorizēšanai, paziņa piebildis: “Viņi abi ir slikti lēmumu pieņēmēji, viņi bieži maina savas domas,” papildinājis darbinieks.

Princis Harijs karalisko ģimeni pameta 2020. gada sākumā kopā ar sievu Meganu Mārklu un dēlu princi Ārčiju. Pāris vēlāk vainoja karalisko ģimeni rasistiskos izteikumos par viņu tolaik vēl nedzimušo dēlu un publiski izklāstīja savas apsūdzības televīzijā. Harijs un Megana dzīvo Kalifornijā, kur sagaidījuši pasaulē arī meitu princesi Lilibetu, kura šobrīd ir trīs gadus veca.

Drīz pēc Ārčija piedzimšanas plaši apspriests tika fakts, ka īsā laikā jaunie vecāki atlaiduši vairākas auklītes, kas nav šķitušas savu uzdevumu augstumos. Pārim regulāri atlūgumus iesnieguši arī personāla darbinieki, kas mudina domāt, ka runas par sliktām darba devēja un darbinieku attiecībām nav tikai tukšas runas. Samērā nesen, šā gada augustā Saseksas hercogu pāris zaudēja kārtējo darbinieku. Pēc nieka trim nostrādātiem mēnešiem darbu uzteica sabiedrisko attiecību speciālists Džošs Ketlers, kuru mēdza dēvēt par personāla šefu. Darba saistības esot pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās, jo “nav bijušas piemērotas”. Džošs Ketlers ir viens no vismaz 18 darbiniekiem, kas uzteicis darbu pie Saseksiem kopš viņu kāzām 2018. gada maijā.

2019. gadā no pāra sabiedrisko attiecību speciālistu komandas aizgāja Samanta Koena. Tas notika gadu pēc tam, kad karaliene Elizabete II pati personīgi bija lūgusi viņu kļūt par jaunā pāra privātsekretāri.

Austrālijas pilsētas Brisbenā dzimusī Samanta Koena pie karalienes kā preses sekretāre bija nostrādājusi 17 gadus, pēdējos no tiem jau kā privātsekretāra palīdze. Sarunā ar austrāliešu izdevumu “Herald Sun” viņa pastāstījusi, ka piekritusi īslaicīgam sešu mēnešu ilgam darbam pie Harija un Meganas, taču nav varējusi uzteikt amatu, jo pils “nespēja atrast aizvietotāju”. Tā Koena bijusi spiesta nostrādāt 18 mēnešu.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karaliene Elizabete II un Megana Mārkla pirmās kopīgās vizītes laikā Česterā 2018. gada jūnijā. Otrajā rindā baltā kostīmā Samanta Koena, karalienes ilggadējā darbiniece, kura pie Saseksas hercogu pāra spēja nostrādāt vien pusotru gadu.
Karaliene Elizabete II un Megana Mārkla pirmās kopīgās vizītes laikā Česterā 2018. gada jūnijā. Otrajā rindā baltā kostīmā Samanta Koena, karalienes ilggadējā darbiniece, kura pie Saseksas hercogu pāra spēja nostrādāt vien pusotru gadu.

Izdevuma “Times” bijusī karaļnama korespondente Valentīna Lova savā grāmatā “Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown” raksta, ka Samanta Koena šo darbu pielīdzinājusi “darbam ar pusaudžiem”. Koena organizējusi pāra pirmo oficiālo vizīti Austrālijā, Fidži, Tongā un Jaunzēlandē, bet tas viss beidzies ar pāra “kliegšanu uz viņu”.