foto: PA Wire/PA Images
No darba aizgājusi prinča Harija un hercogienes Meganas privātsekretāre
Hercogiene Megana ar savu privātsekretāri Samantu Koenu un Viņas Majestāti karalieni Elizabeti II.
2019. gada 2. decembris, 19:08

No darba aizgājusi prinča Harija un hercogienes Meganas privātsekretāre

Jauns.lv

Gada nogalē britu karaļnamu piemeklējusi vēl viena pārmaiņa. Atlūgumu iesniegusi prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas privātsekretāre Samanta Koena.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press

Šoreiz gan pils darbinieces aiziešana no darba nekādi nav saistīta ar baumām par nesaskaņām karaliskajā ģimenē.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Samanta Koena vienmēr bija līdzās hercogienei Meganai.

Samanta Koena vairākus gadus strādāja pie karalienes Elizabetes II un plānoja pamest savu ieņemamo amatu, kad Saseksas hercogu pāris pierunāja Koenu uz laiku ieņemt viņu privātsekretāres amatu.

foto: Vida Press

Koena jau vairākas reizes pagarinājusi sava pagaidu darba termiņu, jo princim Harijam un hercogienei Meganai neizdevās atrast piemērotu kandidātu, kas varētu turpināt pildīt šo pienākumu.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Augustā šie meklējumi noslēdzās un pils paziņoja, ka pieņems darbā Fionu Makilvamu, kura pārņems privātsekretāres pienākumus no Koenas pēc tam, kad Saseksas hercogu pāris būs atgriezies no oficiālās vizītes Āfrikā.

foto: action press/ Vida Press
Samanta Koena pērn pavadījusi Saseksas hercogu pāri arī vizītē uz Jaunzēlandi.

Izdevums “Daily Mail” informē, ka prinča Harija un hercogienes Meganas bijusī privātsekretāre Samanta Koena “pieņēmusi darbu kompānijā “Cool Earth”, kuras mērķis ir
pasargāt tropiskos lietus mežus no izciršanas.”

foto: Daily Mirror / Vida Press

Publikācijā arī norādīts, ka Koenas jaunajam darba devējam ir ciešas saites ar britu karaļnamu: “Viens no tā partneriem ir Karaliskās sadraudzības biedrība. Tā, ka Samanta un viņas bijušie darba devēji jau visai drīz atkal strādās plecu pie pleca.”

foto: Mirrorpix / Vida Press

Samanta Koena piekrita uz laiku pildīt Saseksas hercogu pāra privātsekretāres pienākumus tūlīt pēc viņu kāzām 2018. gada maijā. Tagad Koena oficiāli atkāpusies no šī amata.

foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna ar bijušo privātsekretāri Ketrīnu Kvinnu.

Atgādināsim, ka novembra beigās pēc diviem gadiem amatā darbu uzteikusi arī hercogienes Ketrīnas privātsekretāre Ketrīna Kvinna. Šis paziņojums izskanējis tikai dažas nedēļas pēc tam, kad no darba aizgājusi Meganas personīgā asistente Melisa Tuabti.

foto: action press/ Vida Press
Megana un viņas bijusī personīgā asistente Melisa Tuabti.