Festivāli
2024. gada 3. augustā, 03:01

FOTO, VIDEO: Liepājā jau nakts, bet festivālā "Summer Sound 2024" uguņo "Singpūras satīns", "Banda banda", "Ofenbach"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Vakar Liepājā sākās ugunīgais notikums — Baltijā lielākais pludmales festivāls "Summer Sound 2024", kas šogad notiek jau divpadsmito reizi. Divu dienu laikā uz četrām festivāla skatuvēm, “Klubs++” un vēl papildu aktivitātēs ar īpaši festivālam gatavotiem šoviem piedalīsies vairāk nekā sešdesmit Latvijas un ārvalstu mākslinieki.

FOTO, VIDEO: Liepājā jau nakts, bet festivālā "Sum...
"Summer Sound 2024" pirmā diena noslēdzas ar mūziku un uguņiem (foto: Mārtiņš Ziders)

"Singpūras satīns", "Banda banda", "Ofenbach" sarīko ugunīgu šovu “Summer Sound 2024”; 02.08.2024.

Šodien Liepājā sācies ugunīgais notikums — Baltijā lielākais pludmales festivāls "Summer Sound 2024", kas šogad notiek jau divpadsmito reizi. Divu ...

Tradicionālā festivāla ieskandināšana Liepājā sākās jau piektdien ar bezmaksas ieskaņas koncertiem Juliannas un šogad arī Pegaza pagalmos. Juliannas pagalmā būs dzirdami -   31. jūlijā  -  Tante Gaida, NeimoM, KALIGO, Bukte, 24. Avēnija un 1. augustā – Dzirnavnieki, Etnogrupa “Ogas”, DIONA, Loopout, BAIBA. Savukārt Pegaza pagalmā -  31. jūlijā - Blind Shapes, Normunds Ņērbulis, The Tunes, Jauda, Viral Mind un 1. augustā – Embark, Reinis Jaunais & The Flamenco Thief (LV / UK), 2tie, Dārta Krūze un Kristaps Vītols - Vītoliņš, B OPTIMIST.

Festivāla programmu var apskatīt šeit.

"Citi zēni" un "Fiņķis" nodod uguņus “Summer Sound 2024”; 02.08.2024.

Jau šo piektdien un sestdien, 2. un 3. augustā, Liepājā norisināsies Baltijā lielākais pludmales festivāls "Summer Sound 2024”“, kas šogad ...

"Astro'n'Out", "Mauku vecis" un citi sajūsmina publiku Liepājas festivālā "Summer Sound 2024" (foto: Mārtiņš Ziders)

"Astro'n'Out", "Mauku sencis" un citi sajūsmina publiku Liepājas festivālā "Summer Sound 2024"; 02.08.2024.

Šodien Liepājā sācies ugunīgais notikums — Baltijā lielākais pludmales festivāls "Summer Sound 2024", kas šogad notiek jau divpadsmito reizi. Divu ...

Viena no “Summer Sound” festivāla nemainīgajām tradīcijām ir Bērnu pilsētiņa un bezmaksas festivāla apmeklējums bērniem līdz 10 gadu vecumam. Bērnu pilsētiņā bez vecāku uzraudzības varēs atstāt bērnus no 4 gadu vecuma un šis pakalpojums būs pieejams par papildu samaksu – biļeti varēs iegādāties pie ieejas "Bērnu pilsētiņā".  Šogad Bērnu pilsētiņas īpašā stūrītī ir padomāts arī par māmiņām un pašiem mazākajiem festivāla viesiem - būs iespēja gan apmainīt autiņus, un pabarot mazuli, gan atvilkt elpu un atpūsties. Māmiņu stūrīša izmantošana ir bezmaksas.

Dodoties uz festivālu no Rīgas, apmeklētājiem jārēķinās ar remontdarbiem šosejas Rīga-Liepāja 17. kilometrā. Gaidīšanas laiks varētu būt līdz 10 minūtēm. Ar aktuālo valsts ceļu remontdarbu karti var iepazīties VSIA "Latvijas Valsts ceļi" tīmekļvietnē.

Publika lieliskā noskaņojumā “Summer Sound 2024” festivāla gaidās (foto: Mārtiņš Ziders)

Aizrautīgas mūzikas un jautru tusiņu cienītāji pulcējas uz Baltijā lielāko pludmales festivālu “Summer Sound 2024”; 02.08.2024.

Jau šo piektdien un sestdien, 2. un 3. augustā, Liepājā norisināsies Baltijā lielākais pludmales festivāls “Summer Sound 2024”, kas šogad ...

Savukārt pie auto stūres festivālu organizatori aicina ievērot atļauto braukšanas ātrumu un būt tolerantiem, izvairoties no nevajadzīgu, bīstamu situāciju radīšanas. Par drošu ceļu uz festivālu organizatori rūpējas sadarbībā ar satiksmes drošības kampaņu “Ceļš nav skrejceļš“, kuras ietvaros VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) kopā ar Valsts policiju atgādina, ka agresīvs braukšanas stils, pārsniedzot ātrumu un veicot bīstamus apdzīšanas manevrus, var maksāt dzīvības. “Nokļūšana festivāla norises vietā arī ir daļa no nedēļas nogales piedzīvojuma un atpūtas, tāpēc būtu muļķīgi to izbojāt ar lieku stresu un pārgalvību. Sēžamies pie stūres labā garastāvoklī, uzliekam labu mūziku un baudām ceļu uz vasaras karstāko piedzīvojumu bez steigas un satraukumiem!” aicina CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica.

Uz festivālu var doties arīdzan izvēloties kādu no sabiedriskā transporta veidiem: Lux Express autobusus, Vivi vilcienus vai airBaltic īpašo pop-up lidojumu!  

“Summer Sound” festivāla labiekārtotā telšu un kemperu pilsētiņa atvērta no ceturtdienas, 1. augusta plkst.17:00 līdz svētdienai, 4. augusta plkst.15:00. Telšu pilsētiņa būs aprīkota ar labierīcībām un dušu, būs pieejama arī ēdināšana un bārs, kā arī īpaša ballīšu vieta. Visā festivāla teritorijā papildu drošībai tiks veikta video novērošana.
 
Kā ierasts, festivāla otrajā dienā būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā. Volejbola turnīrs norisināsies sestdien, 3. augustā no plkst. 11:00 līdz 15:00. Vienā komandā piedalās 4 spēlētāji, uz laukuma 3 un viens dalībnieks rezervē. Dalībnieku vecums turnīrā ir no 16 gadiem. Reģistrēties spēlēm un iemaksāt dalības maksu var no ceturtdienas, 1. augusta, festivāla kasē.

Atgādinām, ka sestdienā no plkst. 10.00 līdz 16.00 festivāla teritorija atvērta ikvienam bez maksas un arī šajā laikā notiek koncerti gan pludmalē, gan Jūrmalas parkā. Viesiem būs iespējams baudīt šādu mākslinieku uzstāšanos: Sudrabu Sirds, E6, VIŅA, Pop-Rock skola, Kautkaili, Miks Galvanovskis, Everstate, Bad Habits un Martas Asinis.
 
Jau ziņots, ka ar īpaši festivālam gatavotiem šoviem “Summer Sound 2024” uzstāsies: vācu Dj Robin Schulz, franču elektronikas duets Ofenbach, somu sensācija Käärijä, ballīšu partizāni Bermudu Divstūris, hip hopa supergrupa Singapūras Satīns,  Astro’n’out, repa megablice BANDA BANDA, vienradži ar lieku štuku - Citi zēni, Sudden Lights, Very Cool People, Kreisais Krasts,  skandalozā repere VIŅA, leģendārais Inokentijs Mārpls, Mazais Princis, pilsētas rokgrupa Laika Suns, Olas, Wiesulis & sangvn, Pirmais Kurss un vēl daudzi, daudzi citi! Ar festivāla skatuvju programmām un konkrētiem uzstāšanās laikiem var iepazīties festivāla mājas lapā.