Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Prinča Harija un Meganas Mārklas savrupmāju skārusi "bezdievīga smirdoņa" no netālās kaņepju saimniecības
foto: DPPA/Sipa USA/ Vida Press
Megana Mārkla un princis Harijs.
Slavenības

Prinča Harija un Meganas Mārklas savrupmāju skārusi "bezdievīga smirdoņa" no netālās kaņepju saimniecības

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kalifornijas apkaimē, kur dzīvo princis Harijs un Megana Mārkla, šobrīd nākas saskarties ar šausminošu smirdoņu, ko izraisījusi kaņepju audzēšana tuvējās saimniecībās, apgalvojis kāds iedzīvotājs.

Prinča Harija un Meganas Mārklas savrupmāju skārus...

Princis Harijs un Megana Mārkla savā Montesito savrupmājā saskaras ar “bezdievīgu smirdoņu”, ko izraisījušas netālu esošās kaņepju fermas, par kurām runā, ka tās dara raizes visai apkārtnei.

Saseksas hercogs un hercogiene dzīvo 14,6 miljonu ASV dolāru vērtā mājā kopā ar abiem saviem bērniem princi Ārčiju un princesi Lilibetu. Toskānas stila īpašums lepojas ar mājas kinoteātri, trenažieru zāli un baseinu, taču kaimiņi nesen sūdzējušies par “skunksam līdzīgu” smaku, ko izraisa tuvumā esošās legālās kaņepju audzētavas.

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

Iepriekš tika runāts, ka viena no saimniecībām, kas izraisījusi iespējamo smaku, ir saistīta ar Meganas jauno “Netflix” kulinārijas šovu, taču mēneša sākumā šīs baumas tika noliegtas. Lauku saimniecība ir viena no vairākām, kur tradicionālo kultūru vietā, piemēram, vīnogu un avokado, tagad Kalifornijā audzē kaņepes “rūpnieciskā mērogā”.

Kāds iedzīvotājs pastāstījis, ka izsaucis kaitēkļu apkarotājus, jo domājis, ka smaku izraisījuši grauzēji. Taču pēc tam, kad eksperti uzstādījuši slazdus, peles netika atrastas. Mājas īpašnieks esot palīdzējis celt prasību tiesā pret divām zemnieku saimniecībām, kuru produkcija esot īpaši slikta, raksta “MailOnline”. Publikācijā teikts, ka apkārtnē varētu būt nepieciešamas filtrēšanas mašīnas, kas līdz pat 84 procentiem var atbrīvot gaisu no kaņepju smakas. Tomēr tās tiek uzskatītas par diezgan dārgām. Cena svārstās no 22 000 ASV dolāriem par mašīnu, turklāt, lai darbs būtu efektīvs, ir nepieciešamas 10 mašīnas uz vienu akru (0,4 hektāri).

Meganas Mārklas un prinča Harija trīs dienu vizīte Nigērijā 2024. gada maijā

Atgādināsim, ka Harijs savā biogrāfiskajā grāmatā “Liekais” ir atzinies narkotisko vielu lietošanā agrā jaunībā. Princis rakstīja, ka marihuāna viņam “tiešām palīdzēja” emocionāli, bet kokaīna lietošana “neko nedeva”. Par narkotiku lietošanu Saseksas hercogs vaļsirdīgi atbildēja arī jautājumu un atbilžu tiešsaistes sesijā 2023. gada martā, kas bija sarīkota, lai reklamētu viņa biogrāfisko grāmatu un publika maksāja par biļetēm, lai varētu pieslēgties diskusijai.

Runājot par kokaīnu, Harijs pastāstīja ārstam Gaboram Matē: “Tas man neko nedeva. Tā drīzāk bija sabiedriska lieta.” Viņš piebilda: “Taču tas man noteikti deva piederības sajūtu. Tas arī lika man justies atšķirīgi no tā, kā jutos iepriekš, kas savā veidā bija galvenais.” Pāriedams uz kaņepēm, par kuru lietošanu viņš bija atzinies jau agrāk, Harijs sacīja: “Marihuāna ir citāda, tā man patiešām palīdzēja.”

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

Gada sākumā izskanēja informācija, ka Harija vaļsirdīgā atzīšanās par narkotiskajām vielām varētu sagādāt viņam nopietnas nepatikšanas un pat izraidīšanu no ASV. Fonds “The Heritage” lūdza publiskot Harija ASV vīzas pieteikuma dokumentu, lai cilvēki redzētu, vai princis uz jautājumu par narkotiku lietošanu pagātnē ir atzīmējis “Jā”. Ja tā nav, fonds norādīja, ka Harijs būtu pārkāpis federālo likumu un viņam vajadzētu zaudēt imigrācijas statusu ASV.