1dienas
21stundas
41minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Gustavo par skandālu ap viņa jauno dziesmu: "Es neko neesmu zadzis!"
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Producenta un repera Gustavo jaunā dziesma sacēlusi pamatīgu ažiotāžu sociālajos tīklos. Vaicāts, vai neplāno sūdzēt tiesā Ainaru Mielavu par neslavas celšanu, reperis vien smej un paskaidro, ka par Mielavu un viņa izteikumiem komentāru nebūšot.
Slavenības

Gustavo par skandālu ap viņa jauno dziesmu: "Es neko neesmu zadzis!"

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Gustavo ir “bīstams narciss”, Rutulis un Patrisha “tērētas marionetes” - tā nesen mūzikas industrijas kolēģus pamatīgi nozākāja dziedātājs Ainars Mielavs. Kāpēc? Jo izpostītas viņa “bērnības saulainās atmiņas” un viņam tik mīļā Raimonda Paula dziesma esot “vienkārši izvarota”. Vai tiešām senu Raimonda Paula dziesmu Gustavo ņēmis bez atļaujas?

Gustavo par skandālu ap viņa jauno dziesmu: "Es ne...

Kā zināms, producenta un izpildītāja Gustavo jaunā dziesma "Nepārmet man 3000" ar dziedātāju Patrishas un Normunda Rutuļa piedalīšanos izraisījusi krietnu ažiotāžu. Par Raimonda Paula dziesmas, kuras oriģināls sacerēts pirms 55 gadiem, “nozagšanu” izteikusies arī maestro mazmeita Annamarija, sakot, ka Gustavo “ar savu Dieva kompleksu un pašmīlestību ir aizgājis pārāk tālu”. Mūziķim arī tiek uzdots jautājums – kā viņš uzdrīkstējies zagt dziesmu no Latvijā vistalantīgākā cilvēka: “Nokāp no sava paštaisītā troņa un parādi kaut kādu cieņu cilvēkam, kas to ir pelnījis. Neaiztiec Raimonda Paula klasiku bez atļaujas un nekropļo Raimonda Paula dziesmas ar saviem prastiem vārdiem, tu neesi pat tuvu viņa līmenim.”

Runājot par dziesmas "Nepārmet man 3000" tapšanu, sarunā ar "Kas Jauns" Gustavo stāsta: “Dziesma tika gatavota kā daļa no gaidāmā "3. Lielā koncerta" programmas. Jaunā skaņdarba makslinieciskā ideja bija vienot vairāku Raimonda Paula daiļrades cienītāju paaudžu izpildījumu vienā dziesmā. Bez Maestro dziesmas citātiem kompozīcijā "Nepārmet man 3000" ir milzum daudz muzikālu atsauču uz grupas "Outkast" dalībnieka Andre 3000 dziesmām, jo manis izpildītā daļa, kas tiek pasniegta no klausītāja skatupunkta, ir veltījums viņa daiļradei, kas ilgstoši ir bijusi mans iedvesmas avots. Jauno darbu veidojām kā dažādu paaudžu un subkultūru satikšanās krustpunktu.”

Mielavs velta skarbus vārdus

Par Raimonda Paula dziesmas "Nepārmet man" jauno versiju skarbus vārdus saka Ainars Mielavs: “Gustavs Butelis ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patriša tērētas marionetes. Jums visiem pat kājas noskalot Raimondam būtu jāaizliedz ar likumu!”

“Man bija deviņi gadi, kad pirmo reizi izdzirdēju šo ģeniālo Paula un Alfrēda Krūkļa dziesmu. Klausījos diendienā. Vēl tagad vārdus atceros. Šie, īpaši Rutulis ar savu mēdīšanos, ir to prasti izķēzījuši, paši nespēdami salikt secībā pat trīs atmiņā paliekošas notis,” tā sociālajā vietnē "Facebook" rakstīja Mielavs. Šo ierakstu komentējuši gan ļaudis no mūzikas aprindām, gan sabiedrībā zināmas personas, kas sadalījušies divās frontēs: vieni pievienojas Mielava viedoklim, ka Paula dziesma ir pamatīgi izķēzīta, bet citi uzskata – nav ko dramatizēt.

Gustavo skaidro, ka nav neko zadzis

Uz "Kas Jauns" jautājumu, vai tik tiešām Gustavo, kā daudzi uzskata, ir prasti nozadzis Paula dziesmu, to nesaskaņojot ar maestro, reperis atbild: “Raimonda Paula apstiprinājums darba izmantošanai bija saņemts. Tāpat kā iepriekš, gatavojot skaņdarbu "Lielajam koncertam", tika veikta priekšlaicīga atļaujas saskaņošanas procedūra ar Raimonda Paula oficiālajiem pārstāvjiem. Tā kā tas ir ierasts process un arī iepriekš galā tika saņemtas pozitīvas atbildes, cerēju, ka arī šoreiz viss notiks ātri un gludi. Šī bija tā reize, kad līdz autoram jaunais ieraksts nonāca ne tik ātri, kā gribējās. Skaņdarbs "Nepārmet man 3000" no Raimonda Paula puses ir oficiāli identificēts kā jauns darbs, kurā tiek izmantoti Maestro oriģināldziesmas citāti.”

“Jaunā dziesma "Nepārmet man 3000" ir izskanējusi. Uzmanība tai ir pievērsta, un tas ir labi. Kādam patīk vairāk, kādam mazāk – tā arī tam bija jābūt. Dziesmai ir jāraisa izjūtas, un šoreiz tas ir noticis. Pārējais ir gaumes jautājums. Un par to, kā mēs visi zinām, nestrīdas,” piebilst Gustavs un saka: “Kā teikts dziesmas vārdos, tad “nevar atsaukt senās dziesmas”. Tās ir un paliek savā sākotnējā veidolā. Mēs tik varam citēt cienījamu autoru sen iemīlētus darbus. Šoreiz, gatavojoties "3. Lielajam koncertam", tas tika darīts padsmit profesionāļu mūziķu komandā. Nesteidzīgi, ar vislielāko pietāti un tikai ar vienu mērķi – godināt autoru un dziesmas oriģinālu, papildinot to arī ar jaunradi. Ja kādam jaunrades daļa šķiet nesaprotama, tā var būt. Mūzikā tā ir ierasta parādība,” par dziesmai veltītajiem komentāriem izsakās Gustavo.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!