foto: LETA
"Es izsaukšu uz skolu policiju." Alvis Hermanis emocionāli reaģē uz runām par dzimuma maiņu bērniem
Alvis Hermanis.
Slavenības
2023. gada 14. septembris, 12:07

"Es izsaukšu uz skolu policiju." Alvis Hermanis emocionāli reaģē uz runām par dzimuma maiņu bērniem

Jauns.lv

Jauns.lv iepriekš vēstīja, ka Izglītības satura centra (VISC) metodiskais materiāls "Seksuālā izglītība: jautājumi un atbildes" izraisījis sašutuma vētru un diskusijas Latvijas sociālajos tīklos, jo ar to tiek paceltas tēmas, kuras daudzi vecāki nav gatavi un negribētu apspriest ar saviem mazgadīgajiem bērniem. Drīz uz to reaģēja arī režisors Alvis Hermanis.

Savā "Facebook" kontā režisors Alvis Hermanis pauda skaidru viedokli, rakstot: "Ja mani bērni pastāstīs mājās, ka skolā viņiem skolotāji uzmākušies ar diskusijām par dzimumu maiņu, nākamajā dienā es izsaukšu uz skolu policiju. Par seksuālu vardarbību no pedagogu puses. Brīdinu. Ir lietas, kur joki beidzās."

Alvja Hermaņa ieraksts soctīklā "Facebook" 16 stundu laikā saņēmis 1,2 tūkstošus atzīmju "patīk". Pie ieraksta pievienoti vairāk nekā 90 komentāri. Piemēram, Jānis Hermanis raksta: "Šķiet, šajā gadījumā ir tādi mērogi, ka policija būtu jāsūta uz Izglītības ministriju."

Bet Ieva Baklane dalās pieredzētajā par šo tēmu: "Mani kanādiešu bērni mācās Kanādas skolā. Nu jau 7 un 9 gadu. Viņi sāka skolu tajā laikā, kad šīs programmas vēl tikai sāka integrēt.

Vēl atceros, ka bērnu draugu musulmaņu mammas šausminājās par šo un man pašai kā jau liberālim vēl toreiz likās, nu kas tad tur tik briesmīgs? Iekļaujoša sabiedrība taču ir saprātīga un laba lieta. Tagad pēc astoņiem gadiem šīs "iekļaujošums" ir mutējis uz kaut kādu radikālu plānprāta pusi. 

Man dēlam klasē ir trīs bērni, kuri apšauba savu dzimumu un katru gadu šis skaits aug. Šī sakarā, manuprāt, ir ļoti svarīgi runāt par medicīnisko krāpšanu, kura sastāda lielu daļu no "šīs kustības". Un kur ir palikusi medicīniskā ētika? Šo jau ir bez maz naivi jautāt pēc pēdējo pāris gadu organizētā neprātā."

Bet Vladimirs Tkačenko paslavēja režisoru par godīgumu: "Alvi, jūs esat malacis! Retais šodien izšķiras, atsakoties no reāla patriotisma, virzīties pēc "Eiropas" finansiālajām idejām. Jūs skaidri nodalījāt demokrātiskas un morālas, mūžīgas vērtības. Lai Dievs svētī šādus Jūsu lēmumus! Un klausieties tikai jūsu sirdsapziņu, nevis no ārpuses uzspiestos "dzīves noteikumus". Paldies Jums par godīgumu!"

Jau vēstīts, "Apvienotais Saraksts" (AS) deputāti vērsušies Saeimas prezidijā ar iesniegumu, prasot izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) paskaidrojumus par Valsts izglītības un satura centra (VISC) metodiskā materiāla "Seksuālā izglītība - jautājumi un atbildes" sagatavošanu un publicēšanu lietošanai izglītības iestādēs.

Lai arī metodiskā materiālā ievadā norādīts, ka tas veidots, lai palīdzētu skolotājiem īstenot Ministru kabineta noteikumos noteiktos plānotos skolēnam sasniedzamos rezultātus ar seksuālo izglītību saistītajā mācību saturā, partija "Apvienotais Saraksts" secinājusi, ka šajos MK noteikumos neesot atrodami konkrēti sasniedzamie rezultāti par tematiem, kādi ir minēti metodiskajā materiālā. MK noteikumi par izglītības standartu nenosakot arī tādu jēdzienu kā "dzimte, trans, cis, dzimtes kvīri, nebināra identitāte, dzimuma identitāte" un citu apguvi.