foto: Ekrānuzņēmums
"Mana psihe šo murgu atteicās lasīt." Mācību materiāls 4. klasei par seksuālās orientācijas izvēli soctīklos izsauc sašutuma vētru
Izglītības satura centra materiāls izraisījis sašutuma vētru.
Sabiedrība
2023. gada 13. septembris, 20:10

"Mana psihe šo murgu atteicās lasīt." Mācību materiāls 4. klasei par seksuālās orientācijas izvēli soctīklos izsauc sašutuma vētru

Jauns.lv

Izglītības satura centra (VISC) materiāls "Seksuālā izglītība: jautājumi un atbildes" izraisījis sašutuma vētru un diskusijas Latvijas soctīklos. Tajā tiek iztirzītas tādas tēmas, kuras daudzi vecāki nav gatavi un negribētu apspriest ar saviem mazgadīgajiem bērniem.

Minētais materiāls piedāvā bērniem aizdomāties, vai viņi vēlas būt cisseksuāļi, transgenderi, kvīri vai aseksuāli. Laikam šo tēmu plānots apspriest skolās sākot ar 4. klasi.

Šobrīd pats metodiskais materiāls no tīkla ir izdzēsts, tomēr joprojām pieejams video.

Vienlaikus VISC skaidro, ka minētais materiāls nav paredzēts lietošanai pilnā apmērā bērniem, kuri mācās 4. klasē. Tas ir tikai rekomendējošs materiāls, ko pasniedzējs var izmantot nepieciešamības gadījumā.

Pasniedzējam vienmēr ir iespēja izvēlēties, ar kādiem materiāliem strādāt mācību stundā, kādus paskaidrojumus izmantot, ja skolēniem radīsies jautājumi par kādu no veselības aprūpes tēmām. Tāpat uzsvērts: "Metodiskais materiāls NAV OBLIGĀTS, un nevienam pedagogam nav pienākums to izmantot mācību procesā!"

Neskatoties uz to, pats mēģinājums pacelt šādas tēmas jaunākajās klasēs izraisīja sašutumu ļoti daudziem vecākiem, kuri par to dalījās sociālajos tīklos:

"Katra diena atnes ziņas, no kurām ceļas pamatīgas dusmas..."

"Pavisam drīz bērniem sāks stāstīt par eitanāzijas pieejamību..."

"Un mūsu "cienījamie pedagogi" arī māca šo??? Ja liks mācīt ka slepavot ir labi tad to arī mācīs??? Kas notiek ar cilvēkiem? Kaut kāds saprāts pašiem pedagogiem nav vairs vispār???"

"Es to nekad nemācīšu, man neviens to nepiespiedīs, jo esmu pie pilna saprāta un nepiekrītu cilvēka bioloģiskās, anatomiskās un psiholoģiskās būtības kropļošanai. Savulaik Hitlers gribēja radīt jaunu bioloģisku rasi - āriešus, Staļins sociālu slāni -komunistus, Stambulas konvencija, kam paklājas arī Latvijas valdība - nenoteikta dzimuma hibrītus. Vecāki,esiet modri!"

"Tas ir krimināli sodāms noziegums pret bērniem, to psihi, ko bīda konkrēti vārdi uzvārdi un slēpjoties jeb izmantojot izglītības ministrijas institūciju!

Visiem vecākiem, visiem pieaugušajiem, kam nav vienalga, jāraksta protesta vēstules uz "atbildīgo" instanču virtuālajām pastu kastēm, pārpludinot tās! Tas viņiem ļoooti nepatīk!

Un uz visu skolu direktoriem pieprasīt skaidrojumus, vai tiešām ko tādu grasās pieļaut?! Tam visam ir konkrēti vārdi un uzvārdi, caur kuriem tas vispār var tikt bīdīts un kas saņem nenormālas naudas no konkrētiem fondiem šādas ideoloģijas apzinātai bīdīšanai! PIETIEK!"

"Mana nervu sistēma iepazīt visu materiālu neļāva!!! Paliku pie tā, ka savu interseksuālitāti varu arī nejust! To tikai tikai analīzes var noteikt! Tipa "bezsimtomu interseksualitāte"!!! Ja kāds ar mazāku alerģiju pret reklāmām ir visu materiālu izpētījis, lūdzu, ar iespaidiem dalīties!!!"

"Es vakar atvēru šo murgu sacerējumu, mana psihe atteicās to lasīt. Tas ir klaji kropļojošs pasākums mūsu bērniem. Lai Dievs pasargā no visa šī ārprāta."