foto: CAMERA PRESS/James Veysey / Vida Press
Brūsam Villisam diagnosticēta demence
Aktieris Brūss Villiss slimības dēļ noslēdzis aktiera karjeru
Slavenības
2023. gada 16. februāris, 22:24

Brūsam Villisam diagnosticēta demence

Jauns.lv

67 gadus vecajam Holivudas aktierim Brūsam Villisam diagnosticēta frontotemporālā demence, ceturtdien atklāja viņa sieva Emma Heminga Villisa (47).

Aktiera sieva publicēja sociālajā vietnē "Instagram" vīra bildi un pavēstīja, ka Villisa veselības stāvoklis kopš pērnā gada, kad viņam tika diagnosticēta afāzija, ir pasliktinājies.

"Iesākumā mūsu ģimene vēlas izteikt visdziļāko pateicību par mīlestību, atbalstu un brīnišķīgajiem stāstiem, ko mēs visi esam saņēmuši pēc dalīšanās ar Brūsa sākotnējo diagnozi," raksta aktiera sieva. "Iedvesmojoties no tā, mēs vēlējāmies sniegt jums jaunāko informāciju par mūsu mīļo vīru, tēvu un draugu, jo tagad mums ir dziļāka izpratne par to, ko viņš piedzīvo."

"Kopš 2022. gada pavasarī mēs paziņojām par Brūsa afāzijas diagnozi, Brūsa stāvoklis ir progresējis, un tagad mums ir specifiskāka diagnoze: frontotemporālā demence," viņa turpina. "Diemžēl komunikācijas problēmas ir tikai viens simptoms slimībai, ar kuru saskaras Brūss. Lai gan tas ir sāpīgi, tas ir atvieglojums, ka beidzot uzstādīta skaidra diagnoze."

Aktiera sieva pauž, ka Villiss allaž ticējis tam, ka ir spējīgs ar savu balsi palīdzēt citiem un rast izpratni par dažādiem svarīgiem jautājumiem kā publiski, tā privāti. "Mēs savās sirdīs zinām, ka, ja viņš varētu, viņš gribētu atbildēt tiem, kuri saskaras ar šo novājinošo slimību, pievēršot tai globālu uzmanību."

Jau ziņots, ka kinozvaigzne slimības dēļ beidza arī savu aktiera karjeru.

Pērnā gada izskaņā priecīgu vēsti atklāja Brūsa Villisa bijusī sieva Demija Mūra, paziņojot, ka bijušā aktieru pāra vecākā meita Rūmera ir māmiņas cerībās, kas nozīmē, ka abi drīz pasaulē sagaidīs savu pirmo mazbērnu.

Demija Mūra un Brūss Villiss

gallery icon

Kas ir demence?

Demence ir smadzeņu slimība, kas ietekmē domāšanu, uzvedību un spējas veikt ikdienas uzdevumus. Traucējumi smadzeņu darbībā cilvēkam neļauj pilnvērtīgi piedalīties sabiedriskajā un darba dzīvē. Raksturīga demences iezīme ir nespēja veikt ikdienas darbības samazinātu kognitīvo spēju dēļ.

Demence var piemeklēt jebkuru, bet risks palielinās ar vecumu. Lielākā daļa demences slimnieku ir gados vecāki cilvēki. Retāk demence piemeklē cilvēkus, kas ir jaunāki par 65 gadiem.

Brūss Villiss uz velosipēda

gallery icon

Brūss Villiss ar sievu Emmu labdarības pasākumā Ņujorkā

Brūss Villiss un Emma Heminga ir precēti kopš 2009. gada un ģimenē audzina divas meitas.

gallery icon