Slavenības
2023. gada 14. februāris, 06:27

Ar ko pirmizrādi kopā svinēja Maija Doveika - ar bijušo vai esošo...?

Žurnāls "Kas Jauns"

Šomēnes uz kinoteātra "Splendid Palace" sarkanā paklāja mirdzošā tērpā un starojošā noskaņojumā filmas "Mātes piens" pirmizrādē žilbināja galvenās lomas atveidotāja Maija Doveika (42). Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", uz to no malas noraudzījās arī uzņēmējs Mārtiņš Bute. Vai viņš atgriezies aktrises dzīvē?

Pirmizrādi filmai "Mātes piens", kurā spēlē galveno lomu, aktrise Maija Doveika apmeklēja kopā ar tuvākajiem cilvēkiem, starp kuriem tika manīta arī mamma un dēls, tomēr sēdvietu viņa izvēlējās pa vidu kādreizējam mīļotajam Mārtiņam Butem un apvienības "Kreisais krasts" reperim R2RS (īstajā vārdā Artūrs Strēlnieks).

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Mātes pienu" Maija noskatījās, sēžot pa vidu filmas kolēģim un Kreisā krasta reperim R2RS (no kreisās) un kādreizējam mīļotajam Mārtiņam Butem, kurš, redzot sev pievērsto uzmanību, lielākoties izturējās tā, it kā būtu atnācis kopā ar blakus sēdošo mākslinieku Aivaru Vilipsōnu.

Tas uzjundīja klātesošo runas par to, ka Bute varētu būt atgriezies Maijas dzīvē un ka tieši viņš varētu būt tas noslēpumainais vīrietis, par kuru aktrise nupat izteikusies intervijā žurnālam "Ieva" kā par savu otro pusīti. Vaicāta, vai šobrīd ir gatava jaunām attiecībām, Maija Ievai atzinusi, ka “ar godīgu atbildi varētu uzspridzināt gaisu”. “Varu pateikt, ka es mīlu cilvēku, kurš mīl mani. Un esmu absolūti pārliecināta par šīm attiecībām,” intervijā pauda aktrise, kuras attiecību dzīve nekad nav bijusi rāma un paredzama.

Vai tiešām Bute, no kura Doveika vismaz trīs reizes šķīrusies, ir vīrietis, par kuru viņa runā intervijā, visticamāk, rādīs laiks. Tā kā abi nekomentē savu privāto dzīvi, varam tikai izteikt minējumus, tostarp – ka Maijas uzmanību tikpat labi piesaistījis reperis R2RS, kas Mātes piena filmēšanā darbojies kā laukuma asistents, bet Bute kā “labs draugs” (kāds vienmēr aprakstīts intervijās pēc kārtējās šķiršanās) līdzi aicināts vienkārši uzmanības novēršanai. Taču tikpat iespējams, ka Maijas sirdī šobrīd nav neviena no viņiem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Kinoteātrī "Splendid Palace" atkārtojās tas pats, kas 2018. gadā filmas "Bille" pirmizrādē, – Mārtiņš un Maija, lai arī filmu noskatījās, zālē sēžot blakus krēslos, pirms un pēc seansa centīgi pūlējās izvairīties no iemūžināšanās kopā.

Savādi, ka Bute, neraugoties uz pievērsto uzmanību, kas acīmredzami nebija patīkama, uzreiz pēc filmas noskatīšanās nesteidzās prom, bet uzkavējās pirmizrādes viesu vidū. Vakara gaitā uzņēmējs bija gana tramīgs. Malkojot vīnu, kā agrāk ierasts, viņš lielākoties uzturējās itin pienācīgā attālumā no Maijas, lai varētu redzēt, ar ko viņa runā, un dzirdētu arī runāto, bet vienā kadrā ar Maiju neiekļūtu. Varēja manīt, ka arī Maija pieskata Mārtiņu vai meklē acu kontaktu, lai saskaņotu turpmāko rīcību pasākumā.

Maijas un Mārtiņa attiecības ar vairākiem pārrāvumiem ilgušas daudzus gadus. Tās nekad nav bijušas vienkāršas un ik pa laikam piedzīvojušas krīzi. Butes klātesamība aktrises dzīvē parādījās 2012. gada vidū pēc viņas šķiršanās ar čīliešu izcelsmes perkusionistu Migelu Ernandesu, ar kuru laulībā 2009. gadā pasaulē nāca dēls Pāvils Andress. Pirmā vēsts par Maijas un Mārtiņa šķiršanos izskanēja pēc viņu četru gadu kopdzīves. Tolaik, dažus mēnešus pēc attiecību beigšanās, Maija neslēpa, ka joprojām cenšas atgūties no pārmaiņām dzīvē, kas, nenoliedzami, ir atstājušas smeldzi. 2016. gada pavasarī Maija ievērojami uzplauka, bija reti smaidīga, mainījusi imidžu un šķita ar dzīvi apmierināta, kamēr Bute tika manīts apmeklējam kultūras pasākumus citu dāmu sabiedrībā. 2017. gada martā Doveika žurnālam "Ieva" stāstīja, ka viņai ar Mārtiņu joprojām ir labas un tuvas attiecības: “Man Mārtiņš ir ļoti mīļš un ļoti ilgi būs ļoti mīļš – tāpat kā es viņam. Nekas nebeidzas un nesākas tajā brīdī, kad kaut kas sākas vai beidzas citu acīm.” Drīz pēc tam pārim izdevās attiecības atjaunot, un Bute atkal aplidoja aktrisi, kā arī abi kopā apmeklēja saviesīgus pasākumus. Tolaik izdevumam "Kas Jauns" aktrise apstiprināja, ka ir kopā ar mīļoto cilvēku, jo “ir jāļauj lietām vienkārši notikt un skatīties, kā dzīve iegrozās”. Nākamā abu šķiršanās noritēja 2017. gada rudenī, kad sociālajos tīklos aktrise bija ļoti aktīva, interesējoties par iespēju tikt pie jaunas dzīvesvietas. Pēc tam gan atkal abi tika manīti kopā, apmeklējot "Spēlmaņu nakts" pasākumu, kā arī Mārtiņam novērtējot Maijas darbu teātra izrādēs.

Kopš pandēmijas sākšanās, apstājoties saviesīgajai dzīvei, par abu sirdslietām tika dzirdēts visai maz. 2021. gada oktobrī Kas Jauns bija liecinieks, kā Bute atpūšas Rīgas zooloģiskajā dārzā kopā ar aktrisi Aneti Krasovsku.

Teātra aprindās par abiem tika mēļots kā par jauno pāri, un vasarā Anete un Mārtiņš, sirsnīgi apskāvušies, bija manāmi ne vienā vien pasākumā. Tas lika domāt, ka starp Maiju un Mārtiņu viss ir beidzies. Ka Mārtiņš atkal varētu būt brīvs vīrietis, atklātībā nāca šā gada janvārī, kad Dailes teātra aktrise Anete Krasovska soctīklos publiskoja mīļus fotomirkļus, kuros redzama, cieši apskāvusies ar Latvijas Kultūras akadēmijas aktiermākslas studentu Olafu Putrāli.

Interviju ar Maiju Doveiku lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!