foto: REUTERS/SCANPIX
"Vai mēs karojam?" - briti izsmej savdabīgā paskata egli, ko uzdāvinājusi Norvēģija
Trakā pasaule
2021. gada 3. decembris, 05:14

"Vai mēs karojam?" - briti izsmej savdabīgā paskata egli, ko uzdāvinājusi Norvēģija

Jauns.lv

Trafalgaras laukumā Londonā uzstādīta šī gada Ziemassvētku egle, kas saņemta dāvanā no Norvēģijas. Tradīcija Norvēģijai apdāvināt Lielbritāniju ar eglīti aizsākusies 1947. gadā kā pateicība Lielbritānijai par atbalstu Otrā pasaules kara laikā.

Šogad gan cēlā žesta būtību aizēnojis eglītes izskats, kas piesaistījis daudzu interneta asprāšu uzmanību.

"Vai kāds zina, kas ir noticis ar otru pusi?" - šāds jautājums, raugoties uz šī gada eglīti, neviļus pasprūk daudziem, jo, kā redzams fotogrāfijās, viena eglītes puse izskatās gaužām pieticīgi.

"Vai mēs ar Norvēģiju karojam?" iemeslu šādam dāvinājumam meklē kāds "Twitter" lietotājs. "Kurš sadusmoja Norvēģiju?"

"Jēziņ, tev noteikti bijis skarbs ceļš. Iespējams, vajag vairāk lampiņu," raksta kāds cits.

foto: REUTERS/SCANPIX

Citi spriež, ka "atvesta tikai puse koka", daudziem piekrītot, ka egle šogad izskatās "skumji", kamēr otra puse to aizstāvēja, sakot, ka šī ir "ļoti jauka dāvana un tradīcija".

Kāds cits koka īpatnējo paskatu sasaistīja ar "perfektu vizuālo manas dzīves reprezentāciju", kamēr vēl kāds piebilda, ka egle izskatoties tieši tā, kā valsts šobrīd jūtas. Dažs iedomājies, ka egli, iespējams, apstrādājis britu premjera Borisa Džonsona frizieris.

Ar humoru kritiķiem tviterī atbildējusi arī pati eglīte jeb tās oficiālais sociālās vietnes profils, kuru pārvalda Vestminsteras padome.

"Es vēlos, lai visi zina, ka man netrūkst puse zaru. Tie ietur sociālo distanci," atgādinot par epidemioloģisko noteikumu ievērošanu, teikts Trafalgaras laukuma eglītes ierakstā.

Zināms, ka ik gadu novembrī Norvēģijā notiek ceremonija, kad tiek sameklēts un nocirsts koks, kas vēlāk tiek vests uz Londonu. Svinīgajā pasākumā piedalās Vestminsteras lordmērs, Lielbritānijas vēstnieks Norvēģijā un Oslo mērs.

Pēc tam egle ar kuģa palīdzību tiek nogādāta Lielbritānijā, kur tālāko ceļu līdz Trafalgaras laukumam mēro kravas automašīnā.

Lai gan pērn Covid-19 ierobežojumu dēļ nekādi svinīgi pasākumi Londonā nenotika, šogad iecerēts, ka Trafalgaras laukumā notiks arī Jaungada svinības.