Slavenības
2021. gada 2. decembris, 07:22

Andris un Liene Kiviči tagad dzīvo un strādā Norvēģijā. Bet konflikti seko arī tur

Žurnāls "Kas Jauns"

Muzikants Andris Kivičs ar sievu Lieni un abu meitu Miu augustā pameta Latviju un aizceļoja uz Norvēģiju. Par pāra gaitām fjordu zemē lielākoties sociālajā vietnē "Instagram" stāsta Liene, kas aktīvi komunicē ar interesentiem, atbildot uz dažādiem privātās dzīves jautājumiem, to skaitā arī par vīra meitām un bijušo sievu.

Andra Kiviča koncerts Valentīndienā

2019. gada 14. februārī izklaides vietā "Paldies latiņam" koncertu sniedza mūziķis Andris Kivičs.

gallery icon
119

Andris Kivičs un Liene Skulme viens otrā ieskatījās 2018. gada nogalē, kad mūziķis vēl bija precējies ar Madaru Kiviču (pirms kāzām - Nipere). Andris un Madara bija kopā septiņus gadus, viņu laulībā dzimušas divas meitas. Andris tobrīd medijiem skaidroja šķiršanās iemeslus, kamēr Madara domāja, kā sakārtot savas dzīves apstākļus un rūpēties par meitām.

2020. gada 3. janvārī Andris un Liene svinēja kāzas. Lai arī sākotnēji likās, ka Andris būs sakārtojis savas attiecības ar bijušo sievu un meitu māti, jo meitenes itin bieži viesojās arī tēta jaunajā ģimenē, starp bijušajiem laulātajiem uzvirmoja nesaskaņas. Punktu visam pielika šajā vasarā sociālajā platformā "Facebook" mūziķa profilā ievietotā fotogrāfija, kas uzņemta atpūtas laikā pludmalē, kurā abas meitas pozēja ar tēta jauno ģimeni. Pusaugu meitenes attēlā bija redzamas bez peldkostīma augšdaļas, piesedzot rokas ar plaukstām. Kamēr internetā ļaudis un eksperti plosījās, vai šāda tēva rīcība ir pieļaujama, Kivičs un viņa sieva taisnojās, ka fotogrāfija ir nevainīga, jo bērni parasti pludmalē tā ģērbjas un cilvēkiem vienkārši ir sabojāta fantāzija. Taču tad gluži kā lavīna sociālajos tīklos sāka birt pārmetumi un bijušo laulāto starpā sākās pamatīgs kašķis. Andris vainoja Madaru, ka viņa liegusi viņam tikties ar meitām, bet Madara starp visiem apvainojumiem atgādināja, ka tēvs nav meitām samaksājis alimentus. Aizvainojumi un rupja apsaukāšanās bira kā no pārpilnības raga.

Augusta vidū Liene Kiviča savus sociālo tīklu sekotājus informēja, ka ar ģimeni – meitu un vīru – ir devusies uz Norvēģiju. Sākotnēji pāris ļoti reti stāstīja par savām gaitām, bet beidzamajā laikā Liene arvien biežāk informē un uzrunā sociālajos tīklos savus sekotājus.

Viņa informē gan par pāra ģimenes dzīvi, ēst gatavošanas tradīcijām, veselīgo dzīvesveidu, kā fjordu zemē rūpējas par savu skaistumu un pucējas, gan rāda un stāsta, kā klājas pāra kopīgajai meitai Miai, kas pasaulē nāca 2020. gada 6. jūlijā.

Taču, kad ļaudis vaicā, kā pāris Norvēģijā gūst ienākumus un kur strādā, Liene runā izvairīgi. Viņa gan stāsta, ka darbdienās ir viena ar mazo mājās un, neraugoties uz meitas pieskatīšanu un audzināšanu, brīvajos brīžos raksta savu grāmatu. “Norvēģija ir nejaušība, kurai pateicoties esam ieguvuši jaunus draugus. Principā es audzinu meitiņu, rakstu un šo to strādāju, par ko būsiet pārsteigti. Projekts, par kuru nestāstām nevienam, bet drīz uzzināsiet,” savus atbalstītājus sociālajā vietnē "Instagram" informē Liene. Taču par Andra prombūtni no mājām darbdienu laikā nestāsta, vienīgi, ka brīvdienās vīrs sācis spēlēt un dziedāt norvēģu publikai.

Pirms aptuveni mēneša gan sociālajos tīklos atkal sākās kašķis. Ja sākotnēji Liene nevainīgi atbildēja uz sekotāju uzdotajiem jautājumiem, kā izveidojušās pāra attiecības ar Andra meitām no iepriekšējās laulības, nepatikšanas tomēr nobrieda... Kad kāda sekotāja uzdeva Lienei jautājumu, vai ir vienojušies ar Andra bērniem par tikšanās iespējām vai sarakstīšanos un sazvanīšanos, Liene atbildēja: “Ja runa par meitenēm, tad nekā. Mamma izdomājusi, ka bērni pieder tikai viņai. Atriebīgs, ļauns cilvēks. Nesaprotu, kā viņa var naktīs mierīgi gulēt. Meitenes dievināja tēti.” Tāpat Liene raksta, ka vēlētos ar visiem labas attiecības, tostarp arī Madaru un pašas mammu, kas jau sākotnēji bija paziņojusi, ka atteiksies no meitas, ja viņa izvēlēsies būt kopā ar Kiviču. Ja Andrim ar iepriekšējā laulībā dzimušajām meitām ir saspīlētas attiecības, tad citāda esot situācija ar dēlu Kristoferu Paulu, kas dzima attiecībās ar stilisti Danu Dombrovsku. Liene jau vairākkārt vēstījusi, ka Kristofers pošas ciemos pie tēta uz Norvēģiju.

Madara: “Bērni ar tēvu komunikāciju nevēlas”

Žurnāla "Kas Jauns" uzrunāta, savu viedokli pauda Andra Kiviča bijusī sieva un meitu māte, kas tagad soctīklos manāma kā Madara Raabe.

Madara Kiviča fotosesijā žurnālam "Kas Jauns"

Madara Kiviča fotosesijā žurnālam "Kas Jauns"

gallery icon
30

Vai tiešām Madara liedz iespēju bērniem sazināties ar savu tēvu? Madara nepārprotami apgalvo, ka tie ir meli. “Bērni nevēlas, lai sniedzam komentārus, kā arī beidzamajā laikā jūtas mierīgi. Es kā vecāks pārstāvu viņu prasības, lūgumus un tiesības. Bērnu tēvs ir saņēmis informāciju – dokumentus, kur bērni paši runā, kā jutās, komunicējot ar tēvu, un kā jūtas tagad. Viņi paši pauduši savu gribu, ka nevēlas komunikāciju ar tēvu. Ka vēlas mieru. Un tas ir jārespektē. Es kā mamma pārstāvu Keitijas un Kimas intereses, viņu lūgumus. Es redzu viņu emocionālo stāvokli katru dienu, redzu, kāds tas bija, kad meitām bija saziņa ar tēvu, un kā tas ir uzlabojies pašlaik,” skaidro divu meitu māte.

Madara uzsver, ka līdz šim Andra Kiviča dēļ meitas esot gana daudz cietušas.

“Meitenes Andra dēļ ļoti daudz reizes izsauktas uz policiju, bāriņtiesu, sociālo dienestu, apmeklēti psihologi un tamlīdzīgi. Mēs strādājam katru dienu.

"Šobrīd meitenes jūtas daudz mierīgāk, lieku publicitāti viņas nevēlas. Kad viņas vēlas, tad ieliekam kaut ko sociālajos tīklos. Meitenes dzīvo savu dzīvi. Es daudz ar viņām komunicēju, daudz uzklausu. Tāpēc gribētu, lai tā tas paliek,” situāciju skaidro Madara.

Tāpat viņa pauž viedokli par Andra pagaidām pēdējās sievas Lienes Kivičas publisko iejaukšanos šajā lietā. “Katram vecākam jāaudzina savi bērni, nevis jājaucas citu bērnu audzināšanā no attāluma. Un savējos mēs atmetam malā, bet svešos ļoti mīlam? Viegli mīlēt to, par ko neatbildam. Vai ne? Tukšus vārdus bārstīt nevajag.”

Madara uzsver, ka rūpēsies par savu meitu emocionālo labklājību, un neslēpj sašutumu par notiekošo: “Nav viņas vainīgas, nav viņas “jāķidā” un uz viņu rēķina jātaisa kaut kāda lēta popularitāte. Tas ir nožēlojami.”

Madara šogad jau teikusi – viņa cerējusi, ka ar bērna tēvu pēc šķiršanās izdosies saglabāt cieņpilnas attiecības. “Protams, ka es pieļāvu tādu iespēju,” telekanāla "STV Pirmā!" šovā "Kad viņas satiekas" atzina Madara.

“Ja diviem cilvēkiem ir kopīgi bērni un izveidojas attiecības katram ar savu pusīti, viņi varētu sēdēt dārzā un cept gaļu, kamēr bērni dzīvojas. Es tiešām uzskatīju, ka tā nav problēma. Mums diemžēl tā sanāca ļoti liela problēma. Man liekas paradoksāli, ka nevis tie bijušie ir greizsirdīgi, bet tie jaunie ir greizsirdīgi uz bijušajiem. Tas, ka pret mani kāda sieviete varētu izjust greizsirdību, kaut gan es tiešām zinu, ka esmu maksimāli nost no tā visa – lai cilvēkiem viss izdodas. Man bija liels pārsteigums, ka no sievietes var būt tāda greizsirdība pret mani, jo man šķita, ka es tiešām netraucēju, centos būt ļoti pieklājīga,” stāstīja Madara.

Viņa uzskata, ka normālas attiecības šķirto vecāku vidū iespējamas tikai tad, kad abi ir atbrīvojušies no aizvainojuma: “Man šķiet, ka Andrī joprojām ir aizvainojums. Aizvainojums par to, ka es nepakļāvos tam, ko viņš vēlējās no manis dabūt, kad šķīrāmies. Es neparakstīju uzreiz dokumentus. Nepiekāpos un paliku pie sava viedokļa. Mani ļoti var aizvainot, kad redzu – mani bērni pārdzīvo otra vecāka dēļ. Tā ir lieta, ko nenovēlu nevienam. Es esmu redzējusi tādas epizodes, ka ārprāts. Es pēc tam braucu mašīnā un raudu blakus no sāpēm. Man gribas kliegt, kad jūtos tik bezspēcīga un nevaru palīdzēt saviem bērniem…”

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!