TV3 koncertuzveduma "Mūžam jaunais Limuzīns" filmēšana 2021. gada jūnijā

TV3 koncertuzveduma "Mūžam jaunais Limuzīns" filmēšana 2021. gada jūnijā.

gallery icon
Slavenības
2021. gada 15. jūnijs, 03:58

FOTO: Dreģe, Dumpis, Indriksone un citas zvaigznes līgo "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" filmēšanas vietā

Žurnāls "Kas Jauns"

Telekanāls TV3 Jāņu dienai sarūpējis jestru un dziesmotu viesošanos leģendārās Jāņa Streiča filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" uzņemšanas vietā "Saknītēs" jeb "Bieku" mājās, pulcinot gan kādreizējos filmas varoņus, gan jaunos aktierus.

Leģendārā kinofilma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” šogad svin 40 gadus. Svinot filmas apaļo jubileju, kanāls TV3 piedāvās koncertuzvedumu “Mūžam jaunais Limuzīns”, kurā dažādu paaudžu Latvijā mīlēti aktieri ar dziesmām atgriezīsies vēsturiskajās Raiskumu ciema mājās "Saknītēs".

Ciemos Mirttantes "Saknītēs" jeb "Bieku" mājās, kur tika filmēts "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"

10. jūlijā apritēs 39 gadi, kopš kinorežisors Jānis Streičs sāka uzņemt filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Žurnāls "Kas Jauns" devies ...

gallery icon

Filmas scenārija autores Māras Svīres smalkās varoņu raksturu izjūtas, režisora Jāņa Streiča vides un situāciju redzējuma, neatkārtojamā aktieru spēles un maestro Raimonda Paula trāpīgā mūzikas iedvesmots, top muzikālais koncertuzvedums “Mūžam jaunais limuzīns”. 

Citi laiki, cita mode, citi tikumi un netikumi, citi varoņi un situācijas, bet nemainīga paliek Līgo svētku atmosfēra un cilvēku savstarpējās attiecības. Tā būs atgriešanās “Saknīšu mājās”, kur atkal satiksies Tūteru, Sprēsliņu un Giluču ģimenes, kopīgi svinot svētkus to labākajās tradīcijās – stāsts veidots, kā retrospekcija, atgriežoties pagātnes notikumos, ar jauniem aktieriem. Koncertuzveduma laikā izskanēs iemīļotās dziesmas no filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” – “Teic, kur zeme tā”, “Rudenī vēlu, vēlu”, “Rudacīte”, “Viena tante teica”, “Nakts dziesma”, “Nekur nav tik labi kā mājās”, “Trīs runči”, “Kad nekas nav palicis Tevī”, “Darbs un darba rīks”, “Muļķe, sirds”, “Dziesma nenosalst”, “Vālodzīte”, “Cielaviņa”.

Galvenās lomas atveidos gan jaunie aktieri, gan  Olga Dreģe (Dagnija) un Marija Bērziņa (Agnija), Uldis Dumpis (Ēriks) un Ainārs Ančevskis (Ervīns), Diāna Zande (Lāsma) un Elizabete Skrastiņa (Vēsma), Gundars Āboliņš (Uģis) un Rihards Žeļezņevs (Uvis), Baiba Indriksone (Olita) un Santa Dižus (Lilita), Līga Liepiņa (Veronika) un Ieva Puķe (Māra), Jēkaba (jeb Jāzepa) lomu atveidos aktieris Imants Strads, savukārt Vitolda (jeb Viktora) aktieris Edgars Pujāts.

Koncertuzvedumu TV skatītāji varēs lūkot TV3 ēterā, bet ekskluzīvu fotosesiju un filmēšanas aizkulises jau tagad - portālā Jauns.lv!

Savukārt žurnālā "Kas Jauns" lasiet, kāpēc Gundars Āboliņš bija tik ilgi jāpierunā atgriezties "Saknītēs", kādā īpašā kleitā uz filmēšanos bija ieradusies Baiba Indriksone, un citas interesantas ziņas!