Slavenības
2021. gada 15. marts, 05:35

Agnese Zeltiņa tiesā skaidro attiecības ar bijušo mīļoto - par krāpšanu apsūdzēto Rūdolfu Brēmani

Žurnāls "Kas Jauns"

Vien dažus gadus pēc šķiršanās ar tiesas starpniecību attiecības skaidro aktrise Agnese Zeltiņa un kādreizējais diplomāts Rūdolfs Brēmanis, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šomēnes izskata lietu, kurā prasītāja ir Agnese Zeltiņa, bet atbildētājs – Rūdolfs Brēmanis. Lietas būtība – par morālā kaitējuma piedziņu. Parasti par morālo kaitējumu atlīdzība tiek prasīta lietās, kad ir gājis bojā kāds tuvinieks, nodarīti miesas bojājumi, aizskarts gods un cieņa, pārkāptas cilvēktiesības. Kāpēc Agnese nolēmusi bijušo draugu iesūdzēt tiesā, no aktrises un rotu dizaineres komentāru iegūt žurnālam "Kas Jauns" neizdevās, taču viens ir skaidrs – nepatikšanās iekulties Rūdolfs Brēmanis māk.

Covid-19 noliedzējs

Savu karjeru ārlietās un diplomātijā Brēmanis beidza 2017. gada sākumā, kad nācās aiziet no pagaidu pilnvarotā lietveža amata Ārlietu ministrijā. Ko tad Brēmanis darījis pēc tam? Cik var manīt, lielākoties izpaudies soctīklos, kur ir diezgan aktīvs, gan atrādot savu puskailo ķermeni un aicinot pievienoties viņam naksnīgās peldēs, gan paužot savu viedokli Covid-19 sakarā. Un Brēmaņa viedoklis, maigi sakot, pavisam nesakrīt ar valdības pieņemtajiem lēmumiem, tostarp attiecinātiem arī uz koronavīrusa izplatības ierobežošanu.

Kā nesen rakstīja žurnāls "Likums un Taisnība", kādreizējais diplomāts Rūdolfs Brēmanis sabiedrībā pandēmijas laikā valdošos procesus, iespējams, redz kā iespēju nonākt lielajā politikā. To, ka Brēmanis, pārāk to neafišējot, var būt saistīts ar politiku, liecina skandalozā muzikanta Andra Kiviča atklāsmes viņa grāmatā "It kā tu kaut ko zinātu". Viņš apgalvo, ka Brēmanis viņu uzrunājis "Facebook" un solījis augsto 6. numuru 13. Saeimas vēlēšanās partijas "KPV LV" Rīgas sarakstā. Kivičs patiešām vēlēšanās startēja, taču Saeimā, protams, neiekļuva. Brēmanis tolaik kuluāros tika pieminēts kā viens no "KPV LV" ārlietu ministra posteņa kandidātiem.

Pērn aprīlī Brēmanis "Facebook" paziņoja, ka gribot apzināti inficēties ar Covid-19. Viņš rakstīja: “Vēlos uzzināt, vai tas ir juridiski atļauts. Vispirms veiktu pārbaudes, vai šāds vīruss jau nav manī. Tad vēlētos dabīgā veidā saņemt to no kāda, kuram tas ir konstatēts, bet nav simptomu un nav citu slimību. Un tad maksimāli drošā veidā, izolējoties no ārpasaules karantīnā, izslimot to. Papildu vērtība būtu secinājums, vai šo vīrusu var saņemt no saskarsmes ar cilvēku, kuram ir pozitīvs tests, bet nav simptomu. Lai nenoslogotu ārstus, pret kuriem man ir visdziļākā cieņa, tad visu nepieciešamo darītu kādā privātā klīnikā.”

Tiesa gan, tālāk par runāšanu Brēmanis netika, taču kopš tā laika viņš arvien pārliecinošāk pievienojies kovida noliedzēju pulkam. Viņa "Facebook" kontā redzamā informācija apliecina, ka viņš regulāri piedalījies tā sauktajos “brīvības braucienos” uz dažādām Latvijas pilsētām un nenogurstoši tos popularizē. Tāpat viņš publicē arī jebkuru iespējamo informāciju, kas jebkādā veidā apšauba vakcinēšanās lietderību. To visu Brēmanis pasniedz kā cīņu par demokrātiju. Te varētu piekrist, ja vien tiktu izmantoti patiesi un korekti fakti un viedokļa paušana nenotiktu, pārkāpjot valstī ieviestos ierobežojumus. Tāpat Brēmanis izpelnījās sabiedrības nopēlumu, kad ironiski atļāvās ieņirgt par pazīstamo fotogrāfu Gati Rozenfeldu, kas bija izslimojis Covid-19 un atklāti pastāstīja par to intervijā.

Apsūdzēts naudas izkrāpšanā

2019. gada jūlijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā sāka skatīt lietu par krāpšanu, kurā Brēmanis apsūdzēts par vairāk nekā 100 000 eiro piesavināšanos laikā, kad viņš no 2013. līdz 2016. gadam bija pilnvarotais lietvedis Latvijas vēstniecībā Apvienotajos Arābu Emirātos.

foto: no "Facebook"
2017. gadā izcēlās skandāls, kad Brēmanis tā laika Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos bija viņu nosēdinājis pie viena galda ar skandalozo uzņēmēju un politiķi Aināru Šleseru. Vējonim pēc tam nācās taisnoties, ka viņš par to neko iepriekš nav zinājis. Interesanti, ka fotogrāfiju no šīm vakariņām sociālajos tīklos ievietoja pats Brēmanis, un zinātāji toreiz teica, ka Austrumos šāda situācija kalpo par it kā ietekmes apliecinājumu.

Naudas izkrāpšana, visticamāk, notikusi, viltojot grāmatvedības dokumentus, čekus un komandējumu dokumentus, un Brēmanis apsūdzēts pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem – gan par krāpšanu un piesavināšanos lielā apmērā, gan par amatpersonas dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un svešas mantas iegūšanu, lietojot viltu. Pagājušā gada janvārī tiesa pasludināta par slēgtu procesu, jo tajā paredzēts izvērtēt dokumentus, kas satur ierobežotas pieejamības informāciju. Iespējams, ka krāpšana notikusi arī laikā, kad Brēmanis vēl strādājis Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļā.

Jāpiebilst, ka minētais tiesas process var atstāt ietekmi uz iespējamām Brēmaņa politiskajām ambīcijām, jo Saeimas deputāta kandidāts nedrīkst būt krimināli sodīts.

Kāpumi un kritumi

Agneses Zeltiņas uzmanību un simpātijas tobrīd Ārlietu ministrijas darbinieks Rūdolfs Brēmanis ieguva 2013. gada vasarā, kad abi satikās kādā saviesīgā pasākumā un no tā mirkļa kļuva nešķirami. Publiskus sporta vai kultūras pasākumus pāris gan kopā sāka apmeklēt rudenī.

Agnese Zeltiņa ar savu draugu Rūdolfu Brēmani festivālā “Positivus”.

Agnese Zeltiņa ar savu draugu Rūdolfu Brēmani 2017. gada festivālā “Positivus”.

gallery icon

Agnese ļāvās uzplaukušajām jūtām un jau regulāri tika manīta kopā ar Brēmani, ne tikai apmeklējot saviesīgas ballītes, bet arī tiekoties romantiskos randiņos un dodoties izbraucienos divatā. Agnese jaunā drauga mīlestības un gādīguma ietekmē šķita uzplaukusi un pat kļuvusi vēl daiļāka un jaunāka.

2014. gada rudenī Brēmanis pagaidu pilnvarotā lietveža amatā Apvienotajos Arābu Emirātos sāka vadīt Latvijas vēstniecību. Uz dzīvošanu, līdzi ņemot arī savu kaķi Grinču, Brēmanis iekārtojās kāda Abū Dabī debesskrāpja 62. stāvā. Šajos apartamentos viesošanās reizēs dzīvoja arī diplomāta mīļotā sieviete. Par Brēmaņa karjeru Zeltiņa priecājās, tomēr bija arī satraukums, cik liktenīgs pavērsiens abu mīlestībai būs attālums un attiecību uzturēšana pāris nedēļu garos apciemojumos.

Agnese Zeltiņa ar meitu Mariju Romiju atpūtā Apvienotajos Arābu Emirātos

gallery icon

Šķiet, Agnese un Rūdolfs ir pāris, kura attiecību statuss mainījies visbiežāk un mīlas dzīve strauji piedzīvojusi kāpumus un kritumus. Ka attiecības ar Zeltiņu ir sarežģījušās, pēc pirmā Apvienotajos Arābu Emirātos nostrādātā pusgada Rūdolfs Brēmanis atzina žurnālam "Kas Jauns". Toreiz viņš sniedza diplomātisku atbildi, ka attālums var sarežģīt jebkuras attiecības. “Protams, arī mēs esam tikai cilvēki, un ir brīži, kad neiet viegli, lai gan tas labi norūda. Nekad nav viegla tā sadzīve, kad ikdienā nevari būt kopā ar otru. Taču tas nepārsteidz, un ar to ir jārēķinās visiem cilvēkiem, kuriem karjera saistās ar regulāru ilgstošu atrašanos dažādās valstīs, diplomāti un aktrises nav izņēmumi... Skatīsimies, kā būs, visu dzīvē vajag censties vienmēr atrisināt tā, lai vilks paēdis un aita dzīva,” situāciju raksturoja Rūdolfs.

Tomēr attiecībās, vismaz no malas raugoties, atkal viss nokārtojās, un Agnese Emirātos pavadīja nākamo posmu. 2015. gada vasarā viņa pāris mēnešu uzturējās Latvijā, lai pievērstos savam uzņēmumam, rotu darināšanai un vienkārši atpūstos savu tuvinieku lokā. Agnese priecājās, ka viņas darinātās vīriešu līnijas aproces iecienījis arī dzīvesbiedrs Rūdolfs. Taču pēc kāda laika atklājās, ka šajā laikā, kamēr Agnese uzturējās Latvijā un sapņoja, kā ar savām rotām iepriecinās Rūdolfu, viņš internetā meklējis daiļavas sānsoļiem. To pavisam publiski atklāja dizainere Kristīne Deimone, publiskojot saraksti ar Brēmani.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kristīne Deimone.

2018. gada vasarā Deimone drosmīgi atklāja, kā viņai vēstulēs toreiz un pirms trim gadiem Agneses Zeltiņas draugs Rūdolfs Brēmanis piedāvājis intīmus pakalpojumus. Kristīne nudien bija saniknota, vīrieti pat saucot par “suni, kurš mūžīgi meklējas”, “kuili” un veltot viņam citus epitetus. Kristīnes dusmu izvirdumu viņas laika joslā papildināja arī Brēmaņa rakstītās vēstules. Tajās atklājās, ka jau 2015. gadā viņš interesējās, vai Kristīne ir brīva sieviete, un darīja zināmu, ka gribētu viņu “uz trim dienām nozagt”. Deimones ieraksts bija šāds: “Visvairāk man nepatīk nodevība un liekulība… Rūdolfs Brēmanis… Kā suns, kurš mūžīgi meklējas… ex, next vai tml. Zeltiņas pavadonis… 2015. gadā aicināja ciemos… Un nu arī vakardien, tik nedaudz tiešāk. Vīrieši, vai jūs tiešām esat kā kucēni? Lai būtu kopā ar sievieti un meklētu vēl 101 citu? Kāpēc tad jābūt kopā, jādara pāri otram, jo 2015. gadā viņi vēl bija kopā. Protams, nezinu, kā tagad, un īpaši arī neinteresē, bet faktu tas nemaina. Katrs kuilis ir pelnījis publisku sienu. Varu tikai iedomāties, cik vēl piedāvājumu viņš citām izsūtījis,” melns uz balta rakstīja Deimone, aicinot vīriešus cienīt un mīlēt savas otrās pusītes, jo tās taču ziedo dārgāko, kas viņām ir, – savu laiku.

Kristīnes dusmu izvirdumu viņas laika joslā papildināja arī, kā var noprast, Brēmaņa rakstītās vēstules. “Es gribu izmīlēt tevi,” viņš pauda. Saņēmis daiļavas atbildi, ka “gribēt nav kaitīgi”, Brēmanis neatstājās no lietas, mudinādams apdomāt, kas no viņa puses būtu nepieciešams, lai “tas” varētu notikt jau nākamajā nedēļā Rīgā. Šķietami naivo Deimones jautājumu, vai vīrietis viņu “aicina uz tēju”, Brēmanis konkretizēja vēlreiz un bez aplinkiem: “Gribu izmīlēt tevi kārtīgi.” Uz turpmāko jautājumu, ko par to teiks Agnese, gan viņš vairs neatbildēja. Arī žurnālu "Kas Jauns" Brēmanis toreiz īsā telefonsarunā informēja, ka “par savām gultas lietām komentārus nesniegs”.

Sabiedrības dāmas neizpratnē

Par to, ka Brēmaņa un Zeltiņas attiecībās ir krīze un mīlas sakars galā, runāja jau 2017. gadā. Abi bija pašķīrušies, attiecības beidzās ar pamatīgu ažiotāžu par vīrieša vienlaicīgu mīlas sakaru uzturēšanu ar citām sievietēm. Pēcāk – kad saraksti ar diplomātu publiskoja Deimone – arī kļuva skaidrs, kas par putnu Brēmanis īsti ir.

Interesanti gan, ka pēc šī skandāla nākšanas gaismā Brēmanis un Zeltiņa pēc dažiem mēnešiem atkal bija kopā un izgāja sabiedrībā, it kā nekas nebūtu bijis. Vien saderināšanās gredzens no Zeltiņas rokas bija zudis. Zeltiņas ļaušanās Brēmaņa uzmanībai pārsteidza daudzus. Sabiedrības dāmas sprieda, kāpēc Agnese atsakās redzēt to, ka aiz romantiskā precinieka jau kādu laiku slēpjas slavas kārs brunču mednieks. Ka aktrises izredzētais, mīļotajai klāt neesot, nevairījies izrādīt uzmanību citām daiļā dzimuma pārstāvēm, Rīgā zinājušas daudzas. Turklāt, kā atklāja Zeltiņas paziņas, Agnese jau pirms krietna laika no draugiem saudzīgi brīdināta par dzīvesbiedra nerimstošo apetīti attiecībā uz jaunu iespaidu gūšanu aizraujošās dēkās. Rūdolfam gan iepriekš allaž izdevies kliedēt ļaužu runas un Agnesei likt noticēt, ka tās izplatījuši nelabvēļi un skauģi.

Laimīga arī bez attiecībām

To, vai Zeltiņas dzīvē pēc šķiršanās no Brēmaņa bijušas kādas nopietnas attiecības, aktrise un rotu zīmola "Soulstones" īpašniece nav likusi manīt. Nesen gan sociālās saziņas tīklā "Instagram" viņa atklāja, ka šobrīd ir brīvas sievietes statusā, un publiskoja savas pārdomas par vientulību. Zeltiņas personiskās pārdomas iemantojušas lielu ievērību – Agneses "Instagram" kontam seko vairāki tūkstoši viņas talanta cienītāju. Agnese, runājot par vientulību, atzina: “Esot kompānijās, kur apkārt ir pāri, skan saldas melodijas un tu esi viena, kļūst pasmagi, neslēpšu. Vienkārši ir brīži, kurus labāk baudīt divatā, un tādi, kuri pilnīgi noteikti jāizdzīvo vienam.” Kā zina sacīt Zeltiņa, vientulība dažreiz var piezagties nemanāmi un tad sākas sevis žēlošana. “Jo tajā brīdī jau liekas, ka nepāries, tās sāpes sirds un saules pinuma rajonā, tā nevajadzīguma, izmisuma un bezcerības sajūta ir tik visaptveroši postoša. Un tad paiet laiks un atlaiž, arī tā vienkārši – kā saņēma, tā atlaiž,” saka aktrise.

Šobrīd Zeltiņa esot dzīves posmā, kurā jūtas harmonijā ar sevi. Atbildot uz kāda sekotāja jautājumu, vai, viņasprāt, tikai attiecībās esošs cilvēks var būt laimīgs, Zeltiņa izteicās nepārprotami: “Es domāju citādi. Man šobrīd nav attiecību ģimenes vai kopdzīves formātā, bet jūtos tik mierīga, laimīga un harmoniska kā nekad nevienās attiecībās.”

Citas Brēmaņa sievietes

Sensenos laikos Brēmanis pat bijis precēts vīrs. Tobrīd, strādājot par Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas vadītāju un otro sekretāru politiskajos un ekonomiskajos jautājumos Latvijas Republikas vēstniecībā ASV, konsulāta oficiālajā mājaslapā par savu kundzi viņš bija norādījis Gabrielu Brēmani. Jau toreiz mēļoja, ka diplomāta uzmanības apliecinājumus saņēmušas arī sievas draudzenes.

2012. gada vasara

Monta Zuke.

Brēmanis vairākkārt iziet sabiedrībā ar TV šovā "Latvijas princese" popularitāti iemantojušo un pie titula “seksīgākā sieviete Latvijā” tikušo Montu Zuki.

2013. gada marts

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Liene un Rūdolfs.

Kad Brēmanis pavasarī tika iemūžināts basketbola spēli "Arēnā Rīga" apmeklējam ar dziedātāju Lieni Šomasi, kļuva skaidrs, ka abu romāns ir jau vismaz pusgadu ilgs, jo kopā redzēti arī iepriekšējā gada rudenī Rīgas modes pasākumā. Tobrīd kavalieris jau oficiāli bija šķīris savu laulību.

2017. gada marts

foto: no privātā arhīva
Liene Skulme noliedza, ka viņu ar Brēmani kas vienojis.

Uzjundī runas, ka viena no blondīnēm, ar kuru sociālajos tīklos koķetējis Rūdolfs Brēmanis un kuru aicinājis paciemoties pie viņa Abū Dabī, esot pirms tam sāpīgo šķiršanos no aktiera Andra Buļa piedzīvojusī skaistumkaraliene Liene Skulme. Šo faktu viņa pati neslēpa saviem paziņām. Skulme, kas tagad ir muzikanta Andra Kiviča likumīga laulātā draudzene, gan žurnālam "Kas Jauns" apgalvoja, ka Brēmani nepazīst, un šā iemesla dēļ noliedza, ka būtu ar viņu tikusies, kad darba darīšanās uzturējās Apvienotajos Arābu Emirātos.

2019. gada augusts

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Liene un Rūdolfs.

Jau pēc šķiršanās no Zeltiņas sabiedrībā Brēmanis iziet ar Lieni Melderi, kas pirms vairākiem gadiem Latviju pārstāvēja skaistumkonkursā "Mrs. Globe 2013". Viņi gan apmeklēja Krievijas mūziķu "Mumiy Troll" koncertu Dzintaru koncertzālē, gan lūkoja Rīgas "Krastu mača" basketbola spēli starp aktieru un mūziķu komandu.

Citas ziņas un notikumus skatiet žurnālā "Kas Jauns"!