foto: no "Facebook"
Ainars Virga ar distancētu muzicēšanu sveic dzimšanas dienā māmulīti, bet koncertu izjauc labsirdīgi policisti
Ainara Virgas māte par ģimenes sarūpēto sveicienu bija sajūsmā.
Slavenības
2020. gada 25. aprīlis, 06:56

Ainars Virga ar distancētu muzicēšanu sveic dzimšanas dienā māmulīti, bet koncertu izjauc labsirdīgi policisti

Jauns.lv

Rokmūziķis Ainars Virga sociālās saziņas tīklā "Facebook" atklājis, kā sveicis savu māmiņu dzimšanas dienā, bet šo koncertu nācies pārtraukt - jo ieradusies policija.

Virga "Facebook" ievietojis video, kurā redzams, kā sanākušie, pieklājīgi ievērojot noteikto distanci, sveic Ainara māti, vienojoties kopīgā dziesmā.

"Māmulītei dz d, ģimene sveic..." tā raksta mūziķis, kas gan jau aptuveni pusstundu vēlāk turpat feisbukā publiskoja nākamo ierakstu, atklājot, ka plānoto koncertu izjaukusi policijas ierašanās.

Sveiciens māmiņai bijis "intīmā atmosfērā", bet Virga bija arī paredzējis pēc tam sarīkot improvizētu koncertu - viens pats, tikai ar ģitāru. Bet, kamēr līdz sētas vidum nesti "pričendāļi", pienākuši labsirdīgi noskaņoti policijas darbinieki un vaicājuši, vai šis "koncerts" esot saskaņots ar pilsētas domi. Un vai Virgam vispār esot atļauja kvartāla vidū dziedāt un spēlēt ģitāru?

"Teicu, ka nava! Noņemot masku, puikas teica, ka labprāt paši vērotu tādu performanci, bet likums man to liedz! Kaut gan nesaprotu, ar ko atšķiras, vai spēlēju dzīvoklī vai māju ieskautā zālājā, nevienu netraucējot...," tā Virga, atklājot, ka viņam un dēlam Rūdim likumsargi pavaicājuši vārdu, uzvārdu un personas kodu, un visi šķīrušies kā draugi.

Publiski koncerti namu pagalmos un policijas iejaukšanās tajos Virgam nav sveša parādība - pērn jūlijā likumsargi jau tika izsaukti vērtēt grupas "Līvi" uzstāšanos TV režisores un producentes Žaklīnas Cinovskas vārdadienā.

"Līvi" uzstājās pie Žaklīnas mājas, par skatuvi izmantojot kravas auto. Tomēr bija tādi kaimiņi, kam "Līvu" muzicēšana nepavisam negāja pie sirds, un pusstundu pēc pirmo akordu izskanēšanas klāt bija arī pašvaldības policija – kāds jau bija paspējis piezvanīt un pasūdzēties par, viņaprāt, notiekošajām nekārtībām uz ielas.

Žaklīnas Cinovskas ballīte ar "Līvu" koncertu pagalmā

Žaklīnas Cinovskas vārdadienas ballīte ar "Līvu" koncertu pagalmā.

gallery icon
176

„Koncerts jau iepriekš bija saskaņots ar Rīgas Pašvaldības policiju. Kad ieradās kārtībnieki, man nācās rādīt viņiem saraksti, lai pierādītu, ka šis koncerts ir atļauts. Žēl tikai, ka šajā laikā nevarēju norežisēt klipa filmēšanu, taču viss beidzās labi un operatori izdarīja savu darbu arī bez maniem norādījumiem. Bet es policistus nevainoju – viņi darīja savu darbu un reaģēja uz izsaukumu,” paskaidroja Žaklīna Cinovska. Tikmēr kārtībnieki, pārliecinājušies, ka koncerts ir saskaņots un nekādi pārkāpumi nenotiek, novēlēja gaviļniecei veiksmi un devās prom.