foto: Mārtiņš Ziders
Žaklīnai Cinovskai varena vārdadienas ballīte - "Līvu" koncerts pagalmā un policijas ierašanās
Trakā pasaule
2019. gada 30. jūlijs, 06:10

Žaklīnai Cinovskai varena vārdadienas ballīte - "Līvu" koncerts pagalmā un policijas ierašanās

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Kas tāds vēl nebija pieredzēts – grupas "Līvi" bezmaksas koncerts Rīgas centrā, pilsētā uz ielas! Par šādu pārsteigumu aizvadītajā ceturtdienā parūpējās TV režisore un producente Žaklīna Cinovska, raksta žurnāls "Kas Jauns".

foto: Mārtiņš Ziders
Svinību vaininiecei garastāvoklis bija tas labākais.

Žaklīna un "Līvi" ir teju vai nešķirams jēdziens. Tieši viņa ir režisējusi grupas dziesmu videoklipus, tieši viņa ar Ainaru Virgu ir labākie draugi, un tieši viņas vārdadienā kopš 1998. gada uzstājušies "Līvi". Un šajos 20 gados 25. jūlijā gājis visādi – ir bijuši grupas koncerti Žaklīnas mammas mājas pagalmā, ir uzstājies Ainars viens pats, ir dziedāts Žaklīnas dzīvoklī pie Virgas uzdāvinātajām klavierēm.

Žaklīnas Cinovskas ballīte ar "Līvu" koncertu pagalmā

Žaklīnas Cinovskas vārdadienas ballīte ar "Līvu" koncertu pagalmā.

gallery icon
176

Bet šoreiz Žaklīna bija izdomājusi, ka "Līvi" varētu uzstāties nevis tikai viņai un viņas vārdadienas svinību viesiem, bet arī visiem producentes kaimiņiem – proti, Rīgā uz ielas! Turklāt ar vienu šāvienu nošaujot divus zaķus – šā neparastā koncerta laikā Žaklīna arī uzfilmēja videoklipu "Līvu" jaunajai dziesmai "Vitamīns".

"Līvi" uzstājās pie Žaklīnas mājas Etnas ielā, par skatuvi izmantojot kravas auto. „Automašīnas kravas kastē uz ielas vēl nebiju uzstājies. Šis bija viens no maniem neparastākajiem koncertiem mūžā, otrs bija koncerts Liepājā uz kuģa, kuru aizveda sagriešanai metāllūžņos,” atceras "Līvu" rokmūziķis Ainars Virga.

Tomēr bija arī tādi kaimiņi, kam "Līvu" muzicēšana nepavisam negāja pie sirds, un pusstundu pēc pirmo akordu izskanēšanas klāt bija arī pašvaldības policija – kāds jau bija paspējis piezvanīt un pasūdzēties par, viņaprāt, notiekošajām nekārtībām uz ielas.

foto: Mārtiņš Ziders
Žaklīnai gan nācās skaidroties ar likumsargiem, ka notiekošais ir iepriekš saskaņots.

„Koncerts jau iepriekš bija saskaņots ar Rīgas Pašvaldības policiju. Kad ieradās kārtībnieki, man nācās rādīt viņiem saraksti, lai pierādītu, ka šis koncerts ir atļauts. Žēl tikai, ka šajā laikā nevarēju norežisēt klipa filmēšanu, taču viss beidzās labi un operatori izdarīja savu darbu arī bez maniem norādījumiem. Bet es policistus nevainoju – viņi darīja savu darbu un reaģēja uz izsaukumu,” paskaidroja Žaklīna Cinovska. Tikmēr kārtībnieki, pārliecinājušies, ka koncerts ir saskaņots un nekādi pārkāpumi nenotiek, novēlēja gaviļniecei veiksmi un devās prom.

Citas interesantākās ziņas, notikumus un intervijas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!