Patmalniece, Skutelis un Ģederte ziedo bērniem
Slavenības
2009. gada 30. augusts, 08:43

Patmalniece, Skutelis un Ģederte ziedo bērniem

Jauns.lv

Mēbeļu un interjera centrā „Spice” pulcējās sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai saziedotu mantas trūcīgajiem bērniem labdarības akcijas „Uz skolu!” ietvaros.

Uz pasākumu ar gādīgi sagatavotām paciņām ieradās dažādi sabiedrībā pazīstami ļaudis. Humoriste Jana Kalniņa pirms došanās studēt uz Vāciju bija nolēmusi daļu savas iedzīves uzdāvināt maznodrošinātajiem bērniem. Modes māksliniece Elita Patmalniece bija sarūpējusi dažādas praktiskas lietas – baltas bikses un botas, zilu somiņu, kā arī pašas veidotas brošas bērnu iedvesmai un papīra lapas radošām izpausmēm, kā arī pievienojusi dažus savus zīmējumus.

TV3 zvaigzne, „Karaliskā improvizācijas teātra” mākslinieciskais vadītājs un improvizators Jānis Skutelis bija pasākuma vadītājs, un arī viņš ziedoja labdarībai. Bērni no Skuteļa dāvanā saņems krāsaino zīmuļu komplektu, lai varētu padarīt savu dzīvi krāsaināku. Kā zināms, Skutelim pašam mājās ir prāvs bērnu pulciņš, un arī tie ir pienācīgi jāsagatavo jaunajam mācību gadam. Savukārt dejotājas Aleksandras Kurusovas saziedoto lietu maisiņā bija atrodamas sedziņas un dvielīši.

Savu ziedojumu bija sarūpējušas arī TV sejas Gundega  Skudriņa un Antra Birzule, politiķe Solvita Āboltiņa, uzņēmēja Anita Leiškalne, diētas ārste Lolita Neimane, dziedātāja Ella jeb Elīna Fūrmane un daudzas citas sabiedrībā pazīstamas personas. Tērpu māksliniece Natālija Jansone uz pasākumu gan neieradās, taču solīja savu ziedojumu paciņu nogādāt vēlāk individuāli.

Uzņēmēja un vairāku skaistumkonkursu uzvarētāja Marika Ģederte uz labdarības pasākumu ieradās kopā ar domubiedrenēm no jaundibinātās Latvijas Blondīņu asociācijas „Go Blonde”.  Blondīnes ieradās saskaņotos rozā tērpos un lielākā daļa kopā ar savām atvasēm. Lielos dāvanu maisos viņas bija sarūpējušas bērniem dažādas grāmatas, spēles un apģērbu, kā arī rotaļlietas. „Arī bērni ir jāiesaista un jāņem līdzi uz šādiem pasākumiem, lai rodas izpratne par to, kas notiek. Tad arī ir vieglāk viņiem pateikt – mammai tagad ir jāizbrauc nokārtot svarīgas lietas, un viņiem jau rodas ir izpratne par to, kādēļ tas vajadzīgs, jo ir iesaistīti,” ir pārliecināta blondīņu asociācijas vadītāja Ģederte. Viņas dēls Ģirts Robijs ar lielu prieku piedalījies ziedoto mantu sarūpēšanā. „Manus robotus viņiem nevar dot, jo tiem ir sīkas detaļas, un bērni tās  var paņemt mutē un norīt, taču mīkstās mantas gan,” gatavojoties labdarības pasākumam, mammu pamācījis Ģedertes dēls. Viņa šo dēla padomu ņēmusi vērā un dāvanu maisā krāmējusi tikai mīkstās rotaļlietas, kas nebūtu bīstamas maziem bērniem.

Labdarības akcijas sadarbības partneris ir Latvijas mazturīgo atbalsta biedrība „Dace”, kas saziedotās mantas nogādās Rīgas speciālajā pamatskolā – attīstības centrā, Strazdmuižas vājredzīgo un neredzīgo bērnu internātskolā un citās līdzīgās mācību iestādēs.

Kasjauns.lv pievienojas labdarības akcijas rīkotājiem un aicina ikvienu izdarīt labu darbu, ziedojot noderīgas lietas tiem, kuriem tās nepieciešamas – ir tik daudz bērnu, kuriem šajā mācību gadā pietrūkst skolas somas, kancelejas piederumu, galda lampas, mēbeles, grāmatas un rotaļlietas, apģērba, apavu un sporta tērpa, kā arī citas sadzīvē noderīgas lietas! Ziedojumus pieņem 28., 29. un 30. augustā no plkst 10:00 līdz 20:00 Mēbeļu un interjera centra „Spice” 1. stāvā.

Sintija Lase / Foto: Mārtiņš Ziders