Šogad „Muzikālajā bankā” triumfē Aija Andrejeva un „Otra puse”
Slavenības
2012. gada 21. janvāris, 22:36

Šogad „Muzikālajā bankā” triumfē Aija Andrejeva un „Otra puse”

Jauns.lv

Aptaujā „Muzikālā banka 2011” triumfē Aija Andrejeva un „Otra puse” ar dziesmu „Ave Pali”

Ventspils Olimpiskajā centrā noslēgusies „Latvijas Radio 2” rok un pop dziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2011” apbalvošanas ceremonija. Tajā par gada vērtīgāko dziesmu atzīta Aijas Andrejevas un grupas „Otra puse” dziesma „Ave Pale”. Apbalvošanas ceremoniju plkst. 21:15 var vērot Latvijas Televīzijas 1. programmā.

Gada vērtīgākā dziesmu noteica klausītāji un īpaša „Muzikālās bankas” ekspertu padome. Tajā tika iekļauti profesionāli, ar aptaujas fināldziesmām nesaistīti mūziķi - komponisti Mārtiņš Brauns, Aigars Grāvers un Kārlis Lācis, perkusionists Nils Īle, operdziedātāja Ilona Bagele, dziedātāji Ainars Mielavs, Intars Busulis, Žoržs Siksna un citi.

Šogad 15 finālistu vidū bija Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Lauris Reiniks, Nikolajs Puzikovs, Miks Dukurs, Oskars Deigelis, Niks Matvejevs, Jānis Lemežis, Kaža, „Musiqq”, „Otra puse”, „Lady’s Sweet”, „Labvēlīgais tips”, „Instrumenti”, „PeR” un Reiniku ģimene. Diemžēl no viņiem apbalvošanas ceremonijā nepiedalījās grupa „Instrumenti”, kurai šajās dienās ir nozīmīgi koncerti Eiropā, un grupa „PeR”, kuriem ir uzstāšanās Maskavā.

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī notika patiešām īpaši krāšņi - skatuves scenogrāfijā bija izmantoti dažādi skatuves līmeņi, bet galvenais pārsteigums bija ūdens strūklaku un multimediju šovs. Skatuves aizmugures fonā bija izvietotas kustīgās ūdens strūklakas, savukārt skatuves priekšā uz ūdens ekrāna ar lāzeru un videoprojektora palīdzību tika radīta katram priekšnesumam atbilstoša noskaņa.

„Muzikālās bankas 2011” rezultāti

1. vieta. „Ave Pali” – „Otra puse” un Aija Andrejeva

2. vieta. „Pilnīgi viens” – „Instrumenti”

3. vieta. „Miljonārs” – „Musiqq”

4. vieta. „Labāk vēl neaizmiedz” - Lauris Reiniks

5. vieta. „Laid mani mājās” - Jānis Lemežis un Niks Matvejevs

6. vieta. „Dzīve izdodas” – „Musiqq”

7. vieta. „Viens un tas pats” - Nikolajs Puzikovs

8. vieta. „Mazajām sirsniņām” – „PeR” & „Lady’s Sweet”

9.vieta. „Debesis tomēr ir” - Reiniku ģimene

10. vieta. „Tu mani demoralizē” – „Labvēlīgais tips”

Kasjauns.lv/Foto: Aigars Hibneris