Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sipenieces atzīšanās „Koru karos”: pirmos ilgviļņus ielikusi Dobelē. FOTO
„Koru kari” žūrijā īpaši aktīva bija visiem zināmā TV un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare.

Sipenieces atzīšanās „Koru karos”: pirmos ilgviļņus ielikusi Dobelē. FOTO

Jauns.lv

TV šovā „Koru kari 3” ar katru nedēļu spriedze pieaug, jo ik reizi vienam korim šovs ir jāpamet. Šoreiz svētdiena liktenīga bija Liepājas korim, kurš kā viesmākslinieku bija pieaicinājis dziedātāju Lieni Šomasi. Īpaši atraktīva žūrijā bija Baiba Sipeniece-Gavare.

Sipenieces atzīšanās „Koru karos”: pirmos ilgviļņu...

TV šovā „Koru kari” dalībnieki izpildīja dziesmas rokenrola un džeza ritmos kopā ar kādu no Latvijas dziedošajām zvaigznēm – Cēsis ar rokenrola leģendu Pitu Andersonu, Rēzekne ar Vinetu Elksni, Dobele ar Ati Ieviņu, Rīga ar Daumantu Kalniņu, un Liepāja ar Lieni Šomasi.

Žūrijas godā bija dziedātāja Ieva Kerēvica, diriģents Edgars Vītols, kā arī TV un radio raidījumu pieredzējusī vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare. Baiba atklāja simpātijas pret vairākiem koriem, veltīja cildinošus un jaukus vārdus, un gremdējās atmiņās par pilsētām, kuras kori pārstāv. Īpaši aktīvi Sipeniece aģitēja rīdziniekus balsot par savu kori. Lai arī pati dzīvo Jūrmalā, viņai tīkams bija Rīgas kora vadītājs Normunds Jakušonoks, ar kuru kopā nostrādāta ne viena vien haltūra. Izpaužoties par Dobeles kori, Baiba atklāti paziņoja, ka pieliks vērtējumam vismaz vienu punktu tikai tāpēc vien, ka Dobeles frizētavā viņai pirmo reizi ieveidoti ilgviļņi. Īpašas simpātijas izpelnījās liepājnieki un viņu vadītājs Guntis Veits. „Es tevī esmu iemīlējusies kopš jaunības, kad pirms gadiem 30 biju uz tavu koncertu, atrados 117. rindā un tu uz mani tā paskatījies...” bilda Baiba. Rēzekne Baibai Sipeniecei-Gavarei bija simpātiska ar to, ka viņa zina daudzus mūziķus no Rēzeknes, savukārt cēsiniekiem viņa pārmeta, ka Marts Kristians Kalniņš rīkojies diezgan negodīgi, jo izvēlējies startēt kopā ar rokenrola zvaigzni Pitu Andersonu, kuru nemaz nevar vērtēt zemāk par 10.

Dziedātājas Lienes Šomases palīdzība nespēja glābt Liepājas kori no izbalsošanas. Viņi „Koru karus” pamet līdz atgriešanās raidījumam.
Dziedātājas Lienes Šomases palīdzība nespēja glābt Liepājas kori no izbalsošanas. Viņi „Koru karus” pamet līdz atgriešanās raidījumam.

Žūrijas vērtējumā pirmo vietu ieņēma Rīgas koris ar 29 punktiem, tad sekoja Cēsu un Dobeles kori ar 28 punktiem, tad Rēzekne ar 27 punktiem un pēdējā vietā palika Liepājas koris ar 23 punktiem. Diemžēl Liepājai šī reize bija izšķiroša un, neguvuši pietiekamu skatītāju atbalstu, viņi šovu pameta. Taču liepājniekiem vēl būs iespēja pretendēt uz vietu šovā atgriešanās raidījumā, 7. aprīlī. Nākamajā nedēļā kori izpildīs latviešu tautasdziesmas.