Vai vēl atceramies ko tādu? Latvijas popmūzikas 20 gadi. SENI FOTO. VIDEO
Kas tad šie? Latvijas popmūzikas pēdējo 20 gadu varoņi!
Slavenības
2016. gada 9. novembris, 05:33

Vai vēl atceramies ko tādu? Latvijas popmūzikas 20 gadi. SENI FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Šodien „Arēnā Rīga” notiks lielkoncerts „20 gadi latviešu mūzikā”, kurā piedalīsies teju vai visi Latvijas pēdējās divdesmitgades populārākie mūziķi, „Prāta vētru”, Laimu Vaikuli un “Musiqq” ieskaitot. Kasjauns.lv, gatavojoties „MicRec” jubilejas pasākumam piedāvā izdzīvot populārās mūzikas vēsturi ar foto un, iespējams, mazliet piemirstiem video.

Lielkoncertā ierakstu kompānija “Mikrofona ieraksti” atskatīsies uz 20 gados paveikto un apmeklētājus ar īpašiem priekšnesumiem priecēs tādi mākslinieki kā “Labvēlīgais Tips”, Laima Vaikule, „Līvi” un Buks, “bet bet”, “Menuets”, “Pērkons”, “Musiqq”, Uldis Marhilēvičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka un “Turaidas Roze”, “Zodiac” un daudzi citi.

“MicRec” šajos gados ir izdevis vairāk nekā 550 dažādu nosaukumu un dažādu mākslinieku albumu, dziesmu izlases, EP un “maksī singlus”. Īpašu priekšnesumu “Mikrofona ierakstu” jubilejas koncertam gatavo grupa “bet bet” kopā ar vienu no vadošajiem zēnu koriem Baltijā – Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kori diriģenta Jāņa Vanaga vadībā. Viņu izpildījumā skanēs Raimonda Paula dziesma ar Jāņa Petera vārdiem no cikla “Pērļu zvejnieks”.

Koncerta “20 gadi latviešu mūzikā” programmu papildina arī Roberts Gobziņš – dziedātājs, dīdžejs un dziesmu tekstu autors, kā arī viens no elektroniskās mūzikas stila Latvijā aizsācējiem. Arēnā Rīga Gobziņš piedalīsies “MicRec” labāko deju dziesmu atskaņojumā, kopā ar deju studiju “PRO-X” Ievas Bitenieces vadībā.

 

Olga Rajecka un “Turaidas Roze” latviešu mūzikas svētkiem 9.novembrī gatavo Imanta Kalniņa “Karsta mana jauna dziesma”, kas būs kopīgs priekšnesums ar TDA “Līgo” - deju kolektīvu, kuram “Mikrofona ieraksti” izdevuši vairākus DVD.

Akadēmiskās mūzikas pusi Arēnā Rīga pārstāvēs Trīs tenori - Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs, kuru ieskaņotais albums “Ziemassvētkos” ar projektu “5 tenori” (pievienojoties Kārlim Zariņam un Jānim Sproģim) savulaik bijis viens no veiksmīgākajiem “MicRec” Ziemassvētku ierakstiem un saņēmis arī Zelta albuma apbalvojumu. Trīs tenoriem koncertā uz skatuves pievienosies vīru koris “Frachori”.

Madoniešu grupa “Četri vienā”, jauno izpildītāju konkursa “Supermikrofons 2016” uzvarētāji, skatītājus priecēs ar savu jauno singlu “Nokāpt lejā”. Viņu priekšnesumu papildinās Madonas kultūras nama mūsdienu deju grupa “Aliens”.

„Prāta vētra” – „Ziema”

„Tumsa” – „Tā tas mās” (līdz šim internetā nepublicēts video no Gada Balvas 2001 ceremonijas)

„Labvēlīgais tips” - “Desmitais tramvajs” (līdz šim nepublicēts)

Roberts Gobziņš – „Vilkam govs nokoda kāju”

Olga Rajecka – „Kad man vairs nebūs 16”

Device – „Vai tad tev” (ekskluzīvs video)

„Dāmu pops” – „Varbūt rīt”

Laima Vaikule – „Zapomņi”

Jana Kay – „Tears In The Rain”

Gunārs Kalniņš – „Kā man būt” (līdz šim internetā nepublicēts video)

Ance Krauze – „Rasa”

„Prāta Vētra” – „Online” (līdz šim nebija pieejams)

„Credo” – „Tur, aiz mākoņiem ir saule”

Reigani - "Es eju kost"

Linda Leen – „Apvij rokas”

Laima Vaikule – „Charli”

Musiqq – „Dari kā es”

Olga Rajecka „Kas dzīvo tanī pusē”

Linda Leen – „Pink Glasses”

„Tranzīts” – „Es nevaru būt balts”


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes