foto: Jauns.lv
Reģionos augsta interese par "Lidl" piedāvātajiem darbiem, kur sola labu algu
"Lidl" veikalu tīkla vides reklāma Rīgas centrā. Uzņēmums kopumā izsludinājis vairāk nekā 1000 vakances.
Bizness un ekonomika
2020. gada 12. oktobris, 06:19

Reģionos augsta interese par "Lidl" piedāvātajiem darbiem, kur sola labu algu

Jauns.lv

Domājams, vairums būs pamanījuši Vācijas mazumtirdzniecības ķēdes “Lidl” izvietotās reklāmas Rīgā un citviet Latvijā, kurās iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties darbam veikalos, kuri nu jau drīz vērs durvis apmeklētājiem.

Jaunais darbadevējs arī sola, ka algas tiem, kurus pieņems darbā, būs augstākas par vidēji nozarē piedāvātajām.

Kā novēroja Jauns.lv, mudinājumi pievienoties “Lidl” darbinieku rindām nu vērojami arī pilsētvidē.

Piemēram, sabiedriskā transporta pieturvieta Rīgas centrā pie Katedrāles pārtapusi par dāvanu, aicinot nākt strādāt uzņēmumā un solot, ka dāvanā darbinieki saņems prasmīgus vadītājus.

Cilvēki ķer akcijas "Lidl" veikalos Lietuvā 2017. gada vasarā

15.decembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā atvērts Eiropā pazīstamā zīmola "Lidl" veikals.

gallery icon
105

Reģionos katrs veikals radīs ap 60 jaunām darbavietām

Izrādās, ka līdz šim interese par darbu jaunajā veikalu tīklā esot bijusi liela.

“Mūsu vakanču kampaņa sākās 21. septembrī un norit ļoti veiksmīgi. Interese, ko izrāda potenciālie darbinieki, ir tiešām augsta,” Jauns.lv pauda “Lidl” sabiedrisko attiecību speciālists Ingars Rudzītis.

Īpaši pozitīvi uzņēmums vērtējot atsaucību Latvijas reģionu pilsētās, kur plānots, ka katrs jaunais veikals radīs vairāk nekā 60 jaunas darbavietas.

Konkrētāku informāciju par strādāt gribētāju skaitu veikalu ķēdes pārstāvis gan pagaidām neizpauž.

Kādu algu sola “Lidl”?

“Lidl”, izsludinot darbinieku uzņemšanu, vēstīja, ka atalgojums būs lielāks par vidēji nozarē piedāvāto.

Kā liecina sludinājumi, minimālā stundas likme, kuru par vienu darba stundu varēs saņemt veikalu darbinieki reģionos, piemēram, Valmierā, Liepājā, Jēkabpilī, ir 5,40 eiro stundā bruto jeb “uz papīra”, kas nozīmē, ka, nostrādājot pilnu darba slodzi – 160 stundas – darbinieks bez apgādājamajiem, kuram būs iesniegta algas nodokļu grāmatiņa un viņam būs piemērojams neapliekamais minimums 300 eiro apmērā, varēs saņemt tuvu 700 eiro “uz rokas”, bet šī summa palielināsies, ja darbiniekam apgādībā ir viens vai vairāki bērni.

Savukārt galvaspilsētā minimālā stundas likme jau ir augstāka – šeit darbiniekiem “uz papīra” par vienu darba stundu uzņēmumā sola maksāt, sākot no sešiem eiro.

Zīmīgi, ka darbiniekiem kā bonuss tiek solīta veselības apdrošināšana jau pēc trim nostrādātiem mēnešiem.

Vēl augstāku algu piedāvā noliktavas darbiniekiem, kur stundā varēšot saņemt, sākot no 6,60 eiro "uz papīra".

Topošajiem darbiniekiem solītā alga tik tiešām ir augstāka nekā strādājošo mēneša vidējā darba samaksa mazumtirdzniecībā, kas saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem šī gada 2. ceturksnī “uz rokas” bija 597 eiro.

“Lidl” izsludina vairāk nekā 1000 vakances

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” pirmdien izsludinājis vairāk nekā 1000 vakances visā Latvijā: Rīgā, Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī, Ventspilī, Tukumā, Rēzeknē, Jelgavā un Ogrē.

Pieteikties ir aicināti visi “Lidl” strādāt gribošie, jo iepriekšēja mazumtirdzniecības vai loģistikas darba pieredze kandidātiem nav nepieciešama, vēstīja uzņēmumā.

Jau no pirmās darba dienas katram jaunajam darbiniekam uzņēmums nodrošinās pilnībā apmaksātas profesionālās apmācības. Vakancēm “Veikala darbinieks/-ce” un “Noliktavas darbinieks/-ce” var pieteikties “Lidl” mājaslapā www.nacuzlidl.lv.  

"Esam uzcēluši "Lidl" loģistikas centru Rīgā, un mūsu veikalu tīkla celtniecības darbi strauji turpinās visā Latvijā. Tagad ir pienācis laiks šīm ēkām dot dvēseli – sākt veidot enerģiskas veikalu un loģistikas centra darbinieku komandas, kas nodrošinās veiksmīgu "Lidl" startu Latvijas tirgū," saka"Lidl Latvija" valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons.

"Lidl Latvija" personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale stāsta, kā "Lidl" veido komandas topošajiem veikaliem un loģistikas centram: "Dinamika, vienlīdzība un kopīgs komandas darbs ir mūsu uzņēmuma iekšējās kultūras esence. Mums "Lidlā" ir īpaša pieeja darbam – te nemēdz būt garlaicīgi, jo darbinieki visu laiku mainās pa atbildības jomām. Visa veikala komanda apvienojas, lai kopīgiem spēkiem veiktu preču pieņemšanu, izvietošanu plauktos, klientu apkalpošanu kasēs un maizes ceptuvē, tā nodrošinot veikala ikdienas darbu - ar to mēs atšķiramies no citiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem."

"Lidl" veikalu vadītāji un reģionālie vadītāji ir pavadījuši gandrīz divus gadus profesionālās apmācībās citās "Lidl" valstīs, lai kļūtu par visprasmīgākajiem savā jomā un vadītu veikalu komandas. Tāpat arī katrs jaunais "Lidl" veikalu un loģistikas centra darbinieks saņems īpašu profesionālo apmācību un pilnu darba algu par šo apmācību laiku, lepojas uzņēmumā.

"Gribu uzsvērt, ka mūsu darbinieku atalgojuma sistēma ir veidota ļoti godīgi, jo uzskaitīta tiek katra nostrādātā minūte, un par katru minūti tiek samaksāts. "Lidl" darbinieki saņems algas, kas būs augstākas par vidēji nozarē piedāvātajām. "Lidl Latvija" katram darbiniekam garantē veselības apdrošināšanas polisi pēc trīs mēnešu pārbaudes laika beigām, jo darbinieku veselība mums ir vissvarīgākā prioritāte," uzsver Razgale.

Kā jau ziņots, "Lidl" 2019. gadā bija viens no lielākajiem vācu kapitāla investoriem Latvijā. Pašlaik uzņēmums fokusējas uz sava loģistikas centra pabeigšanu Rīgā un veikalu tīkla izveidi visā Latvijā.