foto: LETA
Kariņš izveidojis finanšu sektora pārveides grupu
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
2019. gada 10. marts, 19:49

Kariņš izveidojis finanšu sektora pārveides grupu

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izveidojis finanšu sektora pārveides sadarbības grupu, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Sadarbības grupu vadīs Kariņš, bet tajā līdzdarbosies finanšu sektora pārstāvji.

Sadarbības grupas locekļi būs "SEB bankas" grupas valdes loceklis Magnuss Agustsons, SIA "Unicredit Leasing" valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks, VAS "Attīstības finanšu institūcija Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, "Swedbank" vadītāja Baltijā Šarlote Elsnica, "Luminor Bank" Latvijas filiāles vadītāja Kerli Gabriloviča, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece finanšu politikas jautājumos Līga Kļaviņa, kā arī "Citadele banka" padomes priekšsēdētāja vietniece Elizabete Kričlija.

Sadarbības grupā darbosies arī "Blueorange Bank" valdes un izpildkomitejas priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs, Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa, "Luminor Bank" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis, "Citadele banka" valdes loceklis Johans Okerblums, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis un "SEB Bankas" prezidente Ieva Tetere.

Plānots, ka sadarbības grupas vadītājs varēs pieaicināt piedalīties sadarbības grupas sēdēs Latvijas un starptautisko uzraudzības un kontroles institūciju pārstāvjus, kā arī citu starptautisko institūciju pārstāvjus.

Sadarbības grupas sekretariāta funkcijas veiks un darbu organizēs Finanšu ministrija.

Sadarbības grupa tika izveidota, lai veicinātu sadarbību finanšu sektora pārveides procesā, atjaunotu Latvijas finanšu sektora starptautisko reputāciju, kā arī novērtētu pārmaiņu procesa ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

LETA jau vēstīja, ka šā gada 20.februārī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) parakstīja trīs rīkojumu projektus, kas paredz reformēt finanšu sektora uzraudzību.

Kariņš pēc Finanšu sektora attīstības padomes sēdes žurnālistiem stāstīja, ka viņš ir vērtējis finanšu sistēmu kopumā un kā tiks ieviestas Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendācijas. Premjerministra ieskatā, "Moneyval" rekomendāciju izpilde ļaus "kosmētiski remontēt" finanšu sektoru, bet ar to nebūšot gana.

Viņš parakstīja trīs rīkojumu projektus, kas paredz ne tikai stiprināt banku uzraudzību, bet arī izslēgt no finanšu sektora bankas, kas necīnās ar finanšu noziegumiem.