Sautportā atvadās no nogalinātās deviņus gadus vecās meitenītes, kas tagad “dejos debesīs”
foto: AP/Scanpix
Meitenīte sava pēdējā gaitā tika pavadīta karietē.
Pasaulē

Sautportā atvadās no nogalinātās deviņus gadus vecās meitenītes, kas tagad “dejos debesīs”

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/theSun

Savā pēdējā gaitā pavadīta Sautportā nogalinātā deviņus gadus vecā Alise Dasilva Agiāra. Viņas vecāki emocionālā uzrunā sacīja, ka Alise tagad "dejos debesīs".

Sautportā atvadās no nogalinātās deviņus gadus vec...

Alises vecāki bērēs dalījās ar sirdi plosošu video, kurā redzama 9 gadus vecā meitene, kas bija viena no trim bērniem, kas gāja bojā pēc šausminošā uzbrukuma ar nazi Teilores Sviftas deju nodarbībā 29. jūlijā. Alise tika nogalināta kopā ar sešgadīgo Bēbe Kingu un septiņgadīgo Elsiju Dotu Stenkombu. 

Alises vecāki Serdžio un Aleksandra dalījās ar pēdējo fotogrāfiju, kurā meitenīte pozē ar Sviftas plakātu pie deju nodarbības Hartas ielā no dienas, kad viņa tika nogalināta.

Balti tērpušies sērotāji pulcējās pie dievnama, lai izrādītu savu cieņu. Mediķi ieradās ar lieliem ziedu pušķiem un rozā baloniem sirds formā. Rozā lentes un baloni bija piesieti arī pie tuvējiem apgaismes stabiem un dārza sienām. Pie baznīcas tika nolikta milzīga ziedu kompozīcija, lai godinātu Alises piemiņu, un gaisā tika palaisti burbuļi. Cilvēki aplaudēja, kad zārks, klāts rozā rozēm, ieradās skaistā baltā zirga pajūgā, kas brauca pa ielām. Vairāki simti cilvēku ienāca baznīcā, bet vēl vairāk klausījās ārpusē, kad dievkalpojumu pārraidīja pa skaļruņiem. Serdžio un Aleksandru privātā dievkalpojumā un kremācijā pavadīja ģimene un draugi.

Ceremonijas laikā vecāki nolasīja Alisei veltītu vēstuli, kurā tika teikts: "Tu biji mūsu ideālais sapņu bērns. Viss bija idillisks no brīža, kad tu ieradies. Būt tev blakus bija privilēģija. Tu aizkustināji mūsu pasauli ar savu pārliecību un empātiju. Rotaļīga, enerģiska, draudzīga un vienmēr tik cieņas pilna. [..] Mēs mīlējām tevi samīļot katru vakaru gandrīz deviņus gadus. Tev patika gulēt kopā ar mammu un tēti, patika aizvērt aizkarus un skatīties Disney+ ar popkornu, mūsu istaba bija tava komforta vieta. Tu biji mūsu mierinājums un miers. Tavs darāmo darbu saraksts bija plašs, un mēs bijām pārliecināti, ka tu to visu paveiktu, ja vien tev būtu laiks. Mēs runājām par to, kurā vidusskolā tu varētu mācīties, par to, ka tev būs liela māja ar dārzu un bērni - bērni, kurus mēs tev tā arī nekad nepalīdzēsim audzināt. Tas sāp. Mēs nekad neredzēsim, kā audz tu pati. Mēs lolojām katru notikumu. Tu mūs papildināji. Pagaidām, mūsu mīļais eņģelīt, turpini dejot debesīs. Mamma un tētis vienmēr tevi mīlēs."

Jau vēstīts, ka Anglijas pilsētā Sautportā uzbrukumā nogalinātas trīs meitenes deviņu, septiņu un sešu gadu vecumā, bet ievainoti vēl astoņi bērni un divi pieaugušie. Visi ievainotie vēl ir hospitalizēti, un abi pieaugušie un pieci bērni ir kritiskā stāvoklī. Tas tiek uzskatīts par vienu no smagākajiem uzbrukumiem bērniem valstī pēdējo desmitgažu laikā.

Policija ir paziņojusi, ka uzbrucējs dzīvoja Benksas ciemā netālu no Sautportas, bet ir dzimis Velsas galvaspilsētā Kārdifā. Uzbrucējam izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās un 10 slepkavības mēģinājumos, kā arī "asiņaina priekšmeta" glabāšanā.