Pasaulē

VIDEO: Sautportā trīs meiteņu slepkava piefiksēts video ierakstos dažas stundas pirms uzbrukuma

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pēc tam, kad pirmdien Anglijas ziemeļrietumos deju nodarbībā tika nogalinātas trīs jaunas meitenes, Lielbritānijas policija paziņojusi, ka slepkavībā apsūdzēts 17 gadus vecs pusaudzis. Medijos publiskoti satraucoši video kameru ieraksti, kuros redzams maskējies pusaudzis dažas stundas pirms masveida uzbrukuma ar nazi.

VIDEO: Sautportā trīs meiteņu slepkava piefiksēts ...

Video, kas uzņemts pirmdienas rītā īsi pēc pulksten 11, redzams, ka personai ir sejas maska un zaļa kapuce galvā. Video redzams, ka viņš mierīgi iet garām Hoole Lane dzīvojamo māju ielai un, šķiet, ieskatās kādas mājas logā, bet pēc tam dodas prom no kameras.

Dažus mirkļus vēlāk trīs meitenes tika nogalinātas pēc šausmu uzbrukuma deju nodarbībā, kas notika netālu esošajā sabiedriskajā centrā.

Jau vēstīts, ka Anglijas pilsētā Sautportā uzbrukumā nogalinātas trīs meitenes deviņu, septiņu un sešu gadu vecumā, bet ievainoti vēl astoņi bērni un divi pieaugušie. Visi ievainotie vēl ir hospitalizēti, un abi pieaugušie un pieci bērni ir kritiskā stāvoklī. Tas tiek uzskatīts par vienu no smagākajiem uzbrukumiem bērniem valstī pēdējo desmitgažu laikā.

Policija ir paziņojusi, ka uzbrucējs dzīvoja Benksas ciemā netālu no Sautportas, bet ir dzimis Velsas galvaspilsētā Kārdifā. Uzbrucējam izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās un 10 slepkavības mēģinājumos, kā arī "asiņaina priekšmeta" glabāšanā.

Aizdomās turamais ceturtdien ieradās Liverpūles miertiesā un publiski tika nosaukts par Akselu Rudakubanu. Lai arī ziņošanas ierobežojumi parasti nozīmētu, ka zēna vārdu nevar nosaukt, jo viņš ir jaunāks par 18 gadiem, tā kā Rudakubana 7. augustā sasniegs 18 gadu vecumu, tiesnesis Endrjū Menari nolēma, ka ierobežojumus var atcelt agrāk.

Tēmas