“Kā šausmu filmā!” Anglijā deju nodarbību laikā sadurti deviņi bērni un nogalināti divi
foto: Ioannis Alexopoulos/LNP/Shutterstock/ Vida Press
Anglijas ziemeļos sadurti vairāki bērni.
Pasaulē

“Kā šausmu filmā!” Anglijā deju nodarbību laikā sadurti deviņi bērni un nogalināti divi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/CNN

Pirmdien Anglijas ziemeļu pilsētā Sautportā sadurti deviņi bērnu un nogalināti divi. Uzbrukums noticis deju nodarbību laikā. Aizdomās turamais pusaudzis ir arestēts.

“Kā šausmu filmā!” Anglijā deju nodarbību laikā sa...

Aculiecinieki uzbrukumu deju nodarbībā raksturo kā “šausmu filmu”. Saskaņā ar viņu un policijas pausto, uzbrucējs ieradies deju nodarbībās, bruņojies ar nazi, un sācis uzbrukt bērniem. Seši no deviņiem ievainotajiem bērniem atrodas kritiskā stāvoklī, arī divi pieaugošie atrodas ļoti smagā stāvoklī. 

“Mēs uzskatām, ka ievainotie pieaugušie drosmīgi centās aizsargāt bērnus, kuriem tika uzbrukts,” norāda Mersisaidas policijas pārstāve Serēna Kenedija.

Notikuma vietā tika arestēts 17 gadus vecs zēns “aizdomās par slepkavību un slepkavības mēģinājumu”.

“Izmeklēšana ir agrīnā stadijā, un incidenta motivācija joprojām nav skaidra. Tomēr pretterorisma Ziemeļrietumu policija ir piedāvājusi savu atbalstu,” sacīja Kenedijs.

Policija iepriekš paziņoja, ka šis incidents netiek uzskatīts par ar terorismu saistītu.

Uzbrukums noticis Teilores Sviftas tēmas jogas un deju nodarbības laikā, bērniem vecumā no 6 līdz 11 gadiem. Uzbrucējs sadūris vairākas jaunas meitenes ar nazi. Kāds netālu dzīvojošs iedzīvotājs atzina, ka pie viņa mājas piebrauca kāda māte ar automašīnu un kliedza: “Mana meita ir sadurta ar nazi”.

“Sieviete bija histērijā. Tad divas policijas automašīnas steidzās pa ielu pretējā virzienā. Tā bija mamma ar savu 10 gadus veco meitu, kura bija ievainota ar nazi. Es palīdzēju viņu aizvest atpakaļ līdz policijas mašīnām un ātrās palīdzības mašīnām. Viņa neizskatījās labi. [..] Kad es atgriezos, uz grīdas gulēja vēl pāris bērnu, kurus aprūpēja mediķi,” norāda aculiecinieks.

Uz notikumiem reaģēja arī Apvienotās Karalistes premjerministrs Kīrs Stērmers, sakot, ka visa valsts ir dziļi šokēta par to, ko redzējusi Sautportā: “Es zinu, ka runāju visas valsts vārdā, sakot, ka mūsu domas un līdzjūtība ir kopā ar upuriem, viņu ģimenēm, draugiem un plašāku sabiedrību. Ir gandrīz neiespējami iedomāties, kādas skumjas viņi pārdzīvo, kādu traumu viņi pārdzīvo.”

Tēmas