Saistībā ar trīs bērnu slepkavību Sautportā apsūdzēts 17 gadus vecs jaunietis
foto: Ioannis Alexopoulos/LNP/Shutterstock/ Vida Press
Sautportā piemin nogalinātās meitenes.
Pasaulē

Saistībā ar trīs bērnu slepkavību Sautportā apsūdzēts 17 gadus vecs jaunietis

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/CNN

Pēc tam, kad pirmdien Anglijas ziemeļrietumos deju nodarbībā tika nogalinātas trīs jaunas meitenes, Lielbritānijas policija paziņojusi, ka slepkavībā apsūdzēts 17 gadus vecs pusaudzis.

Saistībā ar trīs bērnu slepkavību Sautportā apsūdz...

Jau vēstīts, ka Anglijas pilsētā Sautportā uzbrukumā nogalinātas trīs meitenes deviņu, septiņu un sešu gadu vecumā, bet ievainoti vēl astoņi bērni un divi pieaugušie. Visi ievainotie vēl ir hospitalizēti, un abi pieaugušie un pieci bērni ir kritiskā stāvoklī. Tas tiek uzskatīts par vienu no smagākajiem uzbrukumiem bērniem valstī pēdējo desmitgažu laikā.

Policija ir paziņojusi, ka uzbrucējs dzīvoja Benksas ciemā netālu no Sautportas, bet ir dzimis Velsas galvaspilsētā Kārdifā. Uzbrucējam izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās un 10 slepkavības mēģinājumos, kā arī "asiņaina priekšmeta" glabāšanā.

Aizdomās turamais ceturtdien ieradās Liverpūles miertiesā un publiski tika nosaukts par Akselu Rudakubanu. Lai arī ziņošanas ierobežojumi parasti nozīmētu, ka zēna vārdu nevar nosaukt, jo viņš ir jaunāks par 18 gadiem, tā kā Rudakubana 7. augustā sasniegs 18 gadu vecumu, tiesnesis Endrjū Menari nolēma, ka ierobežojumus var atcelt agrāk.

"Lai gan šīs apsūdzības ir nozīmīgs pagrieziena punkts šajā izmeklēšanā, tā joprojām ir ļoti aktuāla izmeklēšana, un mēs turpinām sadarboties ar mūsu partneriem no Lankašīras policijas un Ziemeļrietumu terorisma apkarošanas policijas (CTPNW)," teikts Mersisaidas policijas pārstāves Serēnas Kenedijas paziņojumā.

Apsūdzības tika izvirzītas brīdī, kad sērojošie Sautportas iedzīvotāji mošejas tuvumā sarīkoja sadursmes starp policistiem un galēji labēju protestētāju pūli. Demonstranti, no kuriem daži bija maskās, meta uz policistiem pudeles un akmeņus. Vardarbība sekoja pēc miermīlīga piemiņas brīža, kurā piedalījās simtiem sērotāju, kuri nolika vainagus, rotaļlietas un sveces, emocionāli godinot trīs nogalinātās meitenes.

Policija paziņoja, ka saistībā ar vardarbību Sautportā, kurā tika ievainoti vairāk nekā 50 policisti, līdz šim ir arestēti pieci cilvēki.