Ilgi nebija jāgaida — Krievijas deputāts teroristu uzbrukumā Dagestānā vaino Ukrainu un NATO
Abdulhakimam Gadžijevam viss jau ir skaidrs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

Ilgi nebija jāgaida - Krievijas deputāts teroristu uzbrukumā Dagestānā vaino Ukrainu un NATO

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Teroristu uzbrukumā Dagestānā ir vainojama Ukraina un NATO, paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Abdulhakims Gadžijevs.

Ilgi nebija jāgaida — Krievijas deputāts teroristu...

Dagestānas pārstāvis Krievijas parlamenta apakšpalātā ir pārliecināts, ka ukraiņu un NATO specdienesti šādi reaģē uz Krievijas armijas panākumiem “specoperācijā” Ukrainā.

“Kā jau teicu, aiz tā var stāvēt Ukrainas un NATO valstu specdienesti,” viņš paziņoja Krievijas telekanālā “Rossija 24”. “Jo mēs attīstām panākumus “speciālajā militārajā operācijā” visās frontēs, un tādēļ vajag sašūpot situāciju mūsu valsts iekšienē.”

“Telegram” kanāls 112 vēsta, ka teroristu uzbrukumā nogalināti vismaz 9 cilvēki, no kuriem 7 ir policisti, kā arī pareizticīgais garīdznieks un baznīcas apsargs, bet ievainoti 25 cilvēki. Savukārt Dagestānas Iekšlietu ministrija paziņoja par sešiem nogalinātiem un 12 ievainotajiem policistiem.

Kā vēsta izdevums “The Insider”, dienvidu pilsētā Derbentā teroristi uzbruka pareizticīgo baznīcai, nogalinot garīdznieku un apsargu, kā arī sinagogai, kas ir nodegusi.

Dagestānas vadītājs Sergejs Meļikovs paziņoja, ka “nezināmas personas mēģināja destabilizēt sabiedrisko situāciju” Mahačkalā un Derbentā, kur notiek apšaudes. Aģentūra TASS ziņo, ka Derbentas daļa palikusi bez elektroenerģijas.

Tiek ziņots par diviem nogalinātajiem uzbrucējiem. Izdevums “Astra” vēsta, ka nogalinātie ir Dagestānas Severokaspijskas rajona vadītāja Magomeda Omarova dēli.

Vienlaikus ziņo par apšaudi uz Krievijas un Gruzijai atņemtās Abhāzijas robežas, kur nogalināts viens cilvēks, bet trīs ievainoti.