Pasaulē

Teroristi uzbrūk Krievijas Dagestānas republikas pilsētās; ielu kaujās nogalināti vairāki policisti

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Svētdienas vakarā teroristi uzbrukuši baznīcai un sinagogai Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Dagestānas pilsētās, nogalinot gan policistus, gan garīdzniekus.

Teroristi uzbrūk Krievijas Dagestānas republikas p...

“Telegram” kanāls 112 vēsta, ka teroristu uzbrukumā nogalināti vismaz 9 cilvēki, no kuriem 7 ir policisti, kā arī pareizticīgais garīdznieks un baznīcas apsargs, bet ievainoti 25 cilvēki. Savukārt Dagestānas Iekšlietu ministrija paziņoja par sešiem nogalinātiem un 12 ievainotajiem policistiem.

Kā vēsta izdevums “The Insider”, dienvidu pilsētā Derbentā teroristi uzbruka pareizticīgo baznīcai, nogalinot garīdznieku un apsargu, kā arī sinagogai, kas ir nodegusi.

Dagestānas vadītājs Sergejs Meļikovs paziņoja, ka “nezināmas personas mēģināja destabilizēt sabiedrisko situāciju” Mahačkalā un Derbentā, kur notiek apšaudes. Aģentūra TASS ziņo, ka Derbentas daļa palikusi bez elektroenerģijas.

Tiek ziņots par diviem nogalinātajiem uzbrucējiem. Izdevums “Astra” vēsta, ka nogalinātie ir Dagestānas Severokaspijskas rajona vadītāja Magomeda Omarova dēli.

Vienlaikus ziņo par apšaudi uz Krievijas un Gruzijai atņemtās Abhāzijas robežas, kur nogalināts viens cilvēks, bet trīs ievainoti. 

Zīmīgi, ka ar islāmistu teroristu uzbrukumu Dagestānai 1999. gada augustā sākās Otrais Čečenijas karš, kas ļāva toreizējā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina tikko par Krievijas premjerministru ieceltajam čekistam Vladimiram Putinam kļūt par "cīnītāju pret terorismu" un uz šī kara viļņa 2000. gadā tikt ievēlētam par Krievijas prezidentu.