foto: ekrānuzņēmums no video
Princese Ketrīna paziņo, ka viņai ir vēzis
Velsas princeses Ketrīnas emocionālā uzruna sabiedrībai.
Pasaulē
2024. gada 22. marts, 20:26

Princese Ketrīna paziņo, ka viņai ir vēzis

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

42 gadus vecā Velsas princese Ketrīna Midltone šovakar paziņojusi, ka viņai diagnosticēts vēzis un tiek veikta "profilaktiskā" ķīmijterapija.

Dziļi emocionālā video vēstījumā, kas trešdien nofilmēts Vindzorā, Ketrīna atklāja, ka ziņas pienākušas kā "milzīgs šoks". Viņa un princis Viljams "darījuši visu iespējamo, lai mūsu ģimenes labā ar to tiktu galā privāti".

"Mums bija vajadzīgs laiks, lai izskaidrotu visu Džordžam, Šarlotei un Luisam viņiem piemērotā veidā un pārliecinātu viņus, ka man viss būs kārtībā.

Kā jau es viņiem teicu, es jūtos labi un ar katru dienu kļūstu stiprāka, koncentrējoties uz lietām, kas man palīdzēs atlabt savā prātā, ķermenī un garā. Viljama atrašanās man blakus arī ir liels mierinājuma avots. Tāpat kā mīlestība, atbalsts un laipnība, ko izrādījuši tik daudzi no jums. Mums abiem tas nozīmē tik daudz."

Ketrīnai vēzis atklāts pēc tam, kad janvārī Londonas klīnikā viņai veikta vēdera operācija. Kensingtonas pils paziņojusi, ka nedalīsies detaļās par to, kāds vēzis ir princesei, vai kāda vēža stadija tā ir, un aicinājusi cilvēkus nespekulēt.

Saprotams, ka par jaunumiem informēts gan karalis, kurš pats arī šobrīd iziet vēža ārstēšanu, gan karaliene.

Premjerministrs Riši Sunaks paziņojis, ka Velsas princesei ir "visas valsts mīlestība un atbalsts", jo šovakar atklāta viņas cīņa ar vēzi.