Pasaulē
2023. gada 25. oktobris, 09:02

VIDEO: Lietuvā 13 gadu vecs ukraiņu zēns ar tēva busiņu mūk no policijas un avarē

Jauns.lv

Otrdienas vakarā Klaipēdā notika spraiga pakaļdzīšanās. Policija dzinās pakaļ busiņam, kurā pie stūres sēdēja 13 gadu vecs zēns. Viņš bija nolēmis ar tēva busiņu izvizināt draugus.

Policija ziņo, ka ap plkst. 00.50 Klaipēdā, automašīna "VW LT", kas brauca pretēji satiksmes plūsmai, šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas un piespieda citus transportlīdzekļus pēkšņi mainīt braukšanas virzienu, kā arī mēģināja taranēt Klaipēdas apriņķa policijas transportlīdzekļus.

Pakaļdzīšanās laikā uz ceļa A13 Klaipēda-Liepāja, Klaipēdas rajonā, Kalotė ciematā, pie viadukta, vajātais auto slidenā ceļa seguma dēļ aizķēra žogu un nobrauca no ceļa, kā rezultātā apgāzās.

"Policijas darbinieki izmantoja skaņas signālus un bākugunis, un šādā veidā autovadītājs tika vajāts. Tikai vēlāk, kad automašīna nobrauca no ceļa, policisti iekļuva automašīnā, izvilka visus cilvēkus, vēlāk izrādījās, ka autovadītājs ir 13 gadu vecs Ukrainas pilsonis," par notikušo stāsta Klaipēdas apriņķa Galvenā policijas komisariāta Ceļu policijas nodaļas priekšnieks Mindaugs Jeremija.

Nepilngadīgais, kurš vadīja automašīnu, guva ievainojumus un pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas tika nodots mātei.

Citi automašīnā esošie nepilngadīgie pasažieri, dzimuši 2006., 2005. un 2009. gadā, necieta.

Pagaidām nav zināms, vai pārējie automašīnas pasažieri ir Lietuvas pilsoņi.

Saskaņā ar Lietuvas Republikas APK 426. panta 5. punktu ir uzsākta administratīvā procedūra.

Bērnu tiesību aizstāvji ar ģimeni ir sazinājušies jau agrāk.

Pusaudzis, kurš ar automašīnu bēga no policijas, ir ukrainis. Nepilngadīgais dzīvo kopā ar vecākiem un ir vienīgais bērns ģimenē.

Nepilngadīgā ģimeni pašlaik izvērtē bērnu tiesību aizstāvji.

"Mēs esam saņēmuši ziņojumu par šo incidentu. Esam sazinājušies ar bērnu un viņa likumiskajiem pārstāvjiem, esam noskaidrojuši situāciju, un tagad izvērtēsim bērna situāciju un lemsim par palīdzības nepieciešamību ģimenei," sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas biroja Klaipēdas apriņķa Bērnu tiesību aizsardzības nodaļas vadītāja Gintare Noliūte.