foto: Shutterstock
Arī Lietuvas izglītības iestādes saņēmušas e-pastus ar draudiem par spridzināšanu
Pasaulē
2023. gada 12. oktobris, 15:48

Arī Lietuvas izglītības iestādes saņēmušas e-pastus ar draudiem par spridzināšanu

Jauns.lv

Ceturtdien Klaipēdas policiju uz kājām sacēla ziņojumi par sprāgstvielām izglītības iestādēs. Tiek ziņots, ka sprāgstvielas esot uzliktas 18 skolās un bērnudārzos. Izglītības iestādes par plānoto sprādzienu tika informētas ar e-pastiem, kas rakstīti krievu valodā.

Sākotnēji tika saņemti ziņojumi par vairākās skolās un bērnudārzos it kā uzstādītām sprāgstvielām, bet pēc tam to skaits turpināja pieaugt, ziņo Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt.

Īsi pirms plkst. 14.00 tika ziņots par 18 izglītības iestādēm, kurās, iespējams, ir ievietoti spridzekļi.

Saņemot informāciju, policijas darbinieki nekavējoties steidzās uz izglītības iestādēm, kur sazinājās ar atbildīgajām personām un pārbaudīja teritoriju.

Draudus saņēma arī Palangas pašvaldība. 

Kā pastāstīja pašvaldības pārstāve Tamāra Zaiceva, uz pašvaldības vispārējo e-pasta adresi tika saņemta vēstule, kurā teikts, ka pašvaldības ēka 24 stundu laikā tiks uzspridzināta. 

Par vēstuli tika ziņots attiecīgajiem dienestiem, un drīz pēc tam ieradās policijas darbinieki, lai apsekotu ēku, pārbaudītu ieejas un teritoriju, taču neko aizdomīgu neatrada.

Zaiceva vēstuli un draudus skaidro ar to, ka uz Palangas tilta ir pacelti Izraēlas karogi, tādējādi paužot atbalstu Izraēlas tautai.

Kā vēlāk pavēstīja Valsts policija, līdz šim noskaidrots, ka izplatīti vismaz trīs veidu paziņojumi no vairākām adresēm - redzams, ka sūtītājs ir ģenerējis dažādas e-pasta adreses, bet visi gadījumi ir sasaistīti.