Eirovīzija 2023 — mūzika, satraukums, prieks, cerības, vilšanās un triumfs

Eirovīzijas dziesmu konkurss Liverpūlē 2023. gada 13. maijā

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 7. jūlijs, 19:35

Nākamgad Eirovīzija notiks Malmē

Jauns.lv/LETA

Par 2024.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu izraudzīta Malme, piektdien paziņojusi Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija STV.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas 13.maijā notika Liverpūlē, uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorēna ar dziesmu "Tattoo", iegūstot tiesības Zviedrijai nākamgad rīkot šo konkursu. Viņai tā bija otrā uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2012.gadā konkursa finālā viņa triumfēja ar dziesmu "Euphoria".

"Sudden Lights" dodas uz Eirovīziju

Grupa "Sudden Lights" no starptautiskās lidostas "Rīga" šodien, 29. aprīlī devās uz Lielbritāniju, kur pārstāvēs Latviju 67.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. ...

gallery icon

"Malme ir radoša pilsēta ar bagātu kultūras dzīvi, kas var nodrošināt mūzikas festivālu visai Eiropai," sacīja STV ģenerāldirektore. Šī būs septītā reize, kad konkurss norisināsies Zviedrijā, un sakritīs ar 50.gadskārtu kopš ABBA uzvaras Eirovīzijā, kas bija Zviedrijas pirmā uzvara.

Malme, kas ir Zviedrijas trešā lielākā pilsēta, ir organizējusi Eirovīziju divas reizes - 1992. un 2013.gadā. Eiropas Raidorganizaciju apvienība (EBU) pauda sajūsmu par to, ka Malme vēlreiz izraudzīta par konkursa norises vietu. "Mēs esam sajūsmā, ka atgriežamies šajā dzīvajā un dinamiskajā pilsētā, kas ir pierādījusi, ka tai ir vietas un infrastruktūra, kas ir ideāli piemērotas pasaules lielākā dzīvās mūzikas pasākuma rīkošanai," sacīja konkursa vadītājs Martins Esterdāls.

Lorēna ir pirmā sieviete, kas Eirovīzijā uzvarējusi divas reizes. Līdz šim divas reizes Eirovīzijas dziesmu konkursā bija uzvarējis tikai Džonijs Logans no Īrijas - 1980. un 1987.gadā.

Pirmā Eirovīzija notika 1956.gadā un kopš tā laika kļuvusi ārkārtīgi populāra. Šogad konkursu vēroja 162 miljoni televīzijas skatītāju, vēstīja BBC.

Čārlzs III atklāj Eirovīzijas skatuvi

Lielbritānijas karalis Čārlzs un viņa dzīvesbiedre Kamilla trešdien, 26. aprīlī, viesojoties Eirovīzijas norises vietā Anglijas ziemeļu pilsētā Liverpūlē, atklāja skatuvi ...

gallery icon

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022

gallery icon

Grupas "Citi zēni" uzstāšanās Eirovīzijas pusfinālā Turīnā

Latvijas grupai "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" otrdienas vakarā neizdevās iekļūt 66. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

gallery icon

Grupa "Citi zēni" dodas uz Turīnu pārstāvēt Latviju "Eirovīzijā"

gallery icon

Marija Naumova Nacionālajam vēstures muzejam dāvina leģendāro Eirovīzijas uzvarētājas kleitu

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) saņēmis vērtīgu dāvinājumu no dziedātājas Marijas Naumovas - viņa muzejam glabāšanā nodeva sarkano kleitu, kurā ...

gallery icon